22 juni 2015

RETURN TO HOLLYHOCK ZOMERAVONDVOETBAL S21E13 - 22 JUNI 2015

De hele dag leken de wolken het van de blauwe lucht te winnen, maar je krijgt wat je toekomt. Dus 11 man sterk mocht het veld betreden. Een veld zo groot als 2 voetbalvelden, omringd door meterslange molshopen. Waarom doet men dat. Een pracht van een veld omploegen en er dan kunstgrassprietjes op zetten. Stel dat je nou terreinknecht bent daar. En je hebt jarenlang iedere ochtend voor dag en dauw daar je gras verzorgd met een hoop liefde en kunde. komt er zo'n kutwethoudertje (excuse my English) en die zegt: "Joh, weet je wat! We leggen er een stukje plakfolie met sprieten neer. Handig, kunnen die korfballers altijd spelen!" Maar dat veld is nu toch ook prima Karsten? Of niet? Weer een baan voor de helft wegbezuinigd. Met je sportpark van de toekomst! Misschien kan je ook vast zelfscorende korfbalmachines neerzetten in samenwerking met de TU Delft, heb je ook gelijk de spelers wegbezuinigd. Sportpark van de Toekomst. Chriet zal trots zijn.

Doen wij het dan veel beter dan zo'n wethouder? Nee natuurlijk niet. We spelen met de week slechter. De lol wordt er niet veel groter van. Want soms gaan de simpelste dingen al mis. Word je toch een klein beetje moedeloos. Laat ik voor mijzelve spreken: vroeger ging een aanname nog weleens aardig. En met wat mazzel heel goed. Draaide je gelijk open en tik......... Nu is het een unicum als je goed aanneemt en stuitert de bal wat armetierig te ver van je voet, waardoor je een tweede keer een beweging moet maken, waar je lichaam niet bijster veel trek in heeft. Je systeem blokkeert. Daar waarje vroeger van zei: dat lossen we voetballend op! Met veel plezier!

Een team van Bas, Mano, Clemens, Rocco en Raoul (TALENT) mochten het opnemen tegen een team van Arjan, Gert, Danny, Harte, Jordi en Rody (het team met de LOOKS, uitzonderingen daargelaten).

In eerste instantie ging de wedstrijd totaal niet op. Waar het team met het talent elkaar vaak tot op de millimeter nauwkeurig kon vinden, deed het team met de looks er alles aan om enig voetbalniveau te verbergen. Passing was op zich prima bij het team met de looks, alleen beseften ze niet altijd dat niet álle poppetjes in het veld 'bij hen hoorde'. De gele mannetjes waren van een ander team en de bal moest tussen andere paaltjes, dan waar de gele mannetjes hun bal moesten plaatsen om een punt te scoren. Ook het prima spelende oranje mannetje (zonder hesje) hoorde niet bij de LOOKS.

Harte had de hesjes niet meegenomen, waardoor we het er met 4 moesten doen van vorige week. De hesjes draaiden terwijl wij van de vogels en helikopters genoten nog rondjes in de wasmachine. Waarschijnlijk maakte die hesjes meer meters dan het team met de LOOKS.

Weinig gebeurde er. Bitter weinig. Het voetbal zat vooral bij het team met het talent. Ze combineerden in den beginne makkelijk naar 3 doelpunten, zonder dat daar door het andere team wat tegenover werd gesteld. Pas na die drie doelpunten deden the looks wat terug, al was het niet van een daverende schoonheid.

Veel scrimmages voor het goal van The Looks leverde vaak een doelpunt op voor het Talent, waar grote kansen voor The Looks voor het goal van Het Talent vakkundig om zeep werden geholpen. De paal, de bal, het veld. Allemaal niet je vriend, maar je vijand. Koester die vijand mensen.

Volgende week weer een kans, weercijfer een 9!

Geen opmerkingen: