15 juni 2001

De Vogelwijkers niet in de problemen...

Klinkklare overwinning van de Vogelwijkers tegen RAVA4...

Op een drijfnat en doorweekt Hollyhock hoefde men GEEN spektakel te verwachten, glijpartijen en snelle combinaties wel. Spectaculair was af en toe wel hoe de goals uit de lucht kwamen vallen. In eerste instantie zou er op het veld van HALO gespeeld gaan worden, maar dat veld was geheel bezet door barbecueërs. Die barbecue is geheid helemaal in de soep gelopen, het lijkt me sterk dat dat niet zo is, want het Hollyhock ligt hemelsbreed op zo'n 500 meter, en daar was na een avondje spel niet meer dan over dan een waterige moddermassa. Toch gingen uiteindelijk nog 10 man de strijd met elkaar aan, naar iets wat een verregende avond zou lijken te worden. Er was zelfs 1 supporter meegekomen aan de kant van RAVA4, en wel de altijd vrolijke en bier en AAdrink meenemende Frans, stond onder de bomen aan de andere kant van het hek vaak te schreeuwen en te zingen.

Dat er uiteindelijk een uitslag van 14 - 9 in het voordeel van de Vogelwijkers op het bord zou staan, verwachtte eigenlijk niemand.

Zeker niet op het moment dat Bas het veld verliet bij een stand van 10-9. Pas toen het wat harder begon te regenen begonnen ook de doelpunten te regenen. Na een minuut of 11 na wat onzurgvuldig uiteverdidigen van RAVA kwamen de Vogelwijkers op voorsprong door een handige slalom van Arnie. Rene kon er voor RAVA gelijk de gelijkmaker achteraan toveren. Na dat moment leek de Vogelwijkers een versnelling hoger te gaan spelen, en knalde via Danny de 2-1 in het gras, en via een strakke stijve kopbal na een slechte uitverdigingsactie van Remco van RAVA kwam er de 3-1 achteraan. Vervolgens schoot Rody de 4-1 de denkbeeldige touwen in. Kloor had vaak de score hoger op kunnen drijven maar liet dit veelal na. RAVA vond weer wat aansluiting, en tot 7-6 ging het aarig op. Daarna begon RAVA zelfs met opgeheven hoofd te spelen, toen zij zelfs een marge van 2 punten kregen: 9-7 voor RAVA met FC Gert speler GERT MOLENKAMP in hun gelederen. Zouden ze dan werkelijk hun eerste overwinning gaan pakken? Nee, is daarop voor RAVA het teleurstellende antwoord. Het was Rody die met een ferme trap (wat hij later nog een keer zou herhalen) bijna aansluiting vond, en het was niemand minder dan Kloor die de Vogelwijker opnieuw naast RAVA tikte met een curieus doelpunt: Met een enorme kluwe spelers vond Kloor toch nog de tijd om de bal even op te wippen en met een tikkertje de bal over de lijn te werken. Bas (die er ook 2 voor de rekening nam, maar ook nog meer kansen verprutste) vond het wel welletjes; en ging op huis aan, ivm een feestje. Van een feestje was op het Hollyhock alleen sprake bijd e honkballers die luidkeels een overwinning vierde. Bij de beide voetballende teams was er nog niks beslist. Bij het verlaten van Bas viel op te merken dat men met een man minder bij de Vogelwijkers geen goal tegen meer viel. Dat kwam niet door het feit dat Bas vertrok, maar wel omdat de RAVAboyz er goed doorheen zaten. Rene en Joey liepen al vlot op hun laatste adem, en de andere drie konden niet op tegen de onuitputtelijkheid van de Vogelwijkers. Arnie schoot er een paar ballen in, en Rody jankte er ook nog een bal in vanaf de zijkant. Meer krediet mag toekomen aan het collectief, want dat is wat de overwinning in de wacht heeft gesleept, en niet de individualisten. Waar wel voor gemaakt mag worden is dat er niet teveel op de FOUTEN gewezen moet worden, maar ook wat wel lekker loopt. Iedereen mag voor zichzelf schieten, als hij zich kansrijk voelt. Niet elke bal hoeft erin. Het is maar een spel...

Het weer: het was drukkend benauwd, een graad of 18, geen wind. Het veld was nog nat van lichte spatten vlak na 8en. Uiteindelijk stopte het met zachtjes regenen, en begon het met pijpestelen uit de hemel te komen. OPEN THE FLOODGATES zal er iemand geroepen hebben. Iedereen was drijf, maar dan ook drijfnat. Van z'n kop tot z'n klo.. tenen... Het veld was super, het gras was enorm kort (getuige een foto hieronder) en egaal. Achteraf niet meer... Haha... maar het Hollyhock kennende komt dat snel weer bij.

In het kort nu even alle spelers op een rijtje. Te beginnen met de tegenpartij van de Vogelwijkers, RAVA4. Remco was duidelijk samen met Rob (Puffie?) de motor in het veld voor RAVA4. Remco maakte veruit de meeste meters voor die ploeg. Rene maakte ook zat meters, maar had nog last van een blessure. Joey die doorgaans meer praat dan conditie heeft kan uitgroeien tot een veelbelovende speler bij RAVA. Bij navraag zat hij nu bij de C-tjes, en zou heus een A-speler kunnen worden als hij zich gaat specialiseren op iets, want het is nu nog van alles wat. Rob, eerder ook al genoemd, geeft aan dat goed voetbal niet al te veel meters nodig heeft. Heeft veelal aan 1 beweging en een pass genoeg om het spel helemaal open te gooien. Gert speelde gisteren meer verdedigend dan aanvallend. Speelde daar wel zoals een echte ROTS betaamd. Sterk en solide, zoals we van hem gewend zijn.

Dan de spelers van de Vogelwijkers:
Rody speelde in het begin nog te voorzichtig en miste nogal eens de scherpte met zijn passings. Dat verbeterde later aanzienlijk, liep veel en verdient een dikke voldoende: 7,5.
Arnoud was in mijn ogen de Man of the Match. Speelde ook niet geheel zonder fouten, maar verweet anderen dat wel: dat is niet goed. Eerst zelf alles goed doen, dan commentaar op anderen. Maar zijn rushes vergelden een hoop. Is de bal in een rush voor zover ik weet niet verloren: 8.5.
Bas eiste vaak de ballen in de punt voor zich op, en had veel kommentaar op zijn medespelers als zij zichzelf beter inschatten, ook op het moment dat het wel redelijk liep, met het gevaar om zijn medespelers de wedstrijd uit te praten. Speelde zelf desondanks best redelijk alhoewel ook hij verdedigend soms wat te kort kwam. We wachten allemaal op de tijd dat Bas weer voorin de killer van weleer wordt. Wellicht dat zijn Braziliaanse temperament wat meer zon nodig heeft, iets dat gisteren AB-SO-LUUT niet aanwezig was op Hollyhock. 7.
Kloor verprutste voorin een hoop door voorzichtigheid is mijn mening. Zou hij even een tikkeltje meer overtuiging in zijn schoten leggen dan was hij wellicht MoM geworden. Nu Arnie dus. Over de zijkanten was ook hij weer gisteravond, ondanks een paar keer balverlies, de man. 7,5
Danny sprak tegen Rody over, zijn onbedoelde, nonchalance. Danny liep niet over van nonchalance en speelde heel aardig. Merkte hij dat er dit keer voorin iets spaak liep, dan koos hij nu wel voor de logische bal terug. Was verdedigend als aanvallend telkens aanwezig. 7.

Beelden mede mogelijk gemaakt door Heineken Bier...

Zie het laatste plaatje: we willen FRANS nog even bedanken voor het heerlijke flesje AA. Bedankt!!!

Volgende ronde is ronde 17 en is maandag a.s...

Geen opmerkingen: