11 juni 2001

FC Gert wint nipt van de Blokkendozen...

David en Danny lijden heel gevoelig puntverlies...

Hallo allemaal, jullie hebben het gisteren wel gezien op het Hollyhock, waar het meerendeel weer aanwezig was. Rody was er alleen in zijn ouwe kloffie om met zijn gerepareerde fototoestel. Van de zijkant zag het er niet onaardig uit trouwens... Best leuke kombi's. Of het nou komt omdat ik er niet bij was, zal ik geheel in het midden laten maar leuk zag het er in ieder geval wel uit. Ik wacht op een verslag van de avond door ARNIE...

(Hier effe mijn relaasje) Ik heb er niet veel van gezien. Wat ik wel gehoord heb is dat het knap spannend was en dat de overwinning uiteindelijk naar Gert en zijn mannen ging. FC Gert kwam met Gert der Meister zelf in het veld, Werkbijen Vincent en Arnie moesten de rest doen, terwijl hoogvlieger Kloor zich later nog aan dat rijtje toevoegte.De Blokkendozen hadden op papier beter materieel en wel de nummers 1 en 2 van dat moment: Danny en David, altijd goed voor een solide afspeelmogelijkheid. Verder kwam naast Heer Niels zelf, ook Harte nog de gelederen versterken. De einduitslag was 17 - 16. Het moet dus spannend zijn geweest. We wachtte in spanning af wanneer ARNIE zijn stukje afhad, dat was op vrijdag... Zie onder het weer, wat hij van het avondje voetbal vereeuwigde op deze site (en bedankt Arnie!)

Het weer was goed man! Het was WEER niet zonnig, en dat doet mijn 'niet al te actieve hartje in de zon' goed. Ik kan het zonnetje makkelijk hebben hoor, en zeker als ik langs de zijlijn sta, maar in het veld wil ik er niks van weten. Het weer was met een graadje of 12, te koud voor LANGS de lijn, maar enorm lekker voor BINNEN de lijnen. Het veld was hard, en het gras wat langer als het golfcourse van de week ervoor, maar in mijn opinie leek hij goed bespeelbaar.

Door: Arnoud Dammers

Na afloop waren alle partijen (spelers, supporters (Rody) EN Gert) het over een ding eens: het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, een gelijkopgaande strijd tussen twee ploegen die onvervalst zuiver voetbal trachtten te spelen!

Edoch, de avond begon nog miserabel voor zowel FC Gert als De Blokkendozen...Beide teams hadden last van een volle ziekenboeg en een aantal mentaal vermoeide spelers. Dit resulteerde in een matige opkomst op het traditionele Hollyhock, de thuisbasis van beide teams. In eerste instantie stonden er op het, overigens weer perfect ogende, Hollyhock slechts zes spelers! Acte de presence gaven Gert Molenkamp, Danny Peeters, Vincent vd Lem, David Zannoni, Arnoud Dammers en Niels Leerentveld...Gezamenlijk besloten zij, na wat gemoor vooral aan de kant van (FC) Gert, om de wedstrijd alsnog te spelen en dus niet af te gelasten. (na enig overleg besloot "Der Bomber" alsnog zijn manschappen het veld in te sturen, op jacht naar wat extra punten)

Het duel begon al gelijk in een flink tempo, beide ploegen lieten duidelijk merken dat men voor de volle winst ging. In die eerste tien minuten lag het tempo ongekend hoog, niemand marchandeerde en onder de (toen nog) bezielende leiding van Danny Peeters werd al snel duidelijk dat FC Gert geen snipperavond zou krijgen...

Toch was het FC Gert dat op een ruime voorsprong kwam, vooral te danken aan het dynamische optreden van Vincent vd Lem, deze opvallende speler aan de kant van FC Gert is de laatste weken goed op dreef en staat al geruime tijd in de belangstelling van een groeiend aantal topclubs, waaronder Grootvorst. Na ongeveer 20 minuten van het beginsignaal doken er nog twee acteurs uit de catacomben op: de heren Martijn Kloor en Martin Harteveld. Kloor vestigde zich aan de kant van FC Gert en Harteveld dus logischerwijs bij de tegenpartij, hierdoor ontstond er meer evenwicht in 't veld en liepen De Blokkendozen in.

Toch konden de Blokkendozen het niet afmaken (niet in de laatste plaats door bij een aantal opgelegde kansen te blunderen; D. Zannoni, de man die overdag een bril draagt en dus s'avonds geen Flikker ziet....;-) Hij schoot meerdere keren op de paal terwijl ze door waarnemend rapporteur Rody al werden gerekend!

Overigens onstond er een verhitte discussie tussen aanvoerder Gert en de falende Zannoni over het al dan niet zitten van dergelijke goals, en uiteraard bevestigden de reconstructies het gelijk van de Grote Meester.... En zoals altijd werd hier het missen van de kansen door FC Gert keihard afgestraft, snelle counters én combinaties zorgden voor een steeds minieme voorsprong voor de FC! Dit leidde tot kleine irritaties bij met name Danny aan de kant van De Blokkendozen. Tot gele of rode kaarten leidde dit opvallend genoeg echter niet.

Weliswaar had er wellicht ingegrepen moeten worden bij een charge van Gert op Martijn, waarbij de eerste een verkeerd teruggespeelde bal van de verder goed spelende Arnoud Dammers moest "wegrossen" maar tegelijkertijd de man meenam...Er werd verder niet om gemekkerd en toen De Blokkendozen op een achterstand van 2 goals (winnend doelpunt door Arnoud Dammers) kwamen gaven zij er de brui aan. Zo kon FC Gert de punten mee naar huis nemen en was de gedeelde mening dat een gelijkspel hier mischien meer op zijn plaats was geweest, waarschijnlijk terecht.

Individuele beoordeling:
FC GERT
Gert Molenkamp: speelde zoals we hem kennen, solide betrouwbaar achterin met een enkele uitval richting vijandelijk doel. Rigoreus bij het weghalen van moeilijke ballen en niets of niemand daarbij ontziend ...Sterkste kant was het goedpraten van dubieuze beslissingen van de scheids!

Martin Harteveld: maker van 2 belangrijke goals, op het moment dat FC Gert er eventjes doorheen zat. Verder een aanspeelpunt in de spits. Had af en toe een moeilijk moment vanwege het hoge tempo, waardoor er wat onnauwkeurigheid in zijn verder zeer nuttige spel sloop!

Vincent vd Lem: tja, een smaakmaker pur sang, heeft alles gegeven voor het team en bleef altijd positief. Een akkefietje met directe bewaker Danny Peeters kon hem niet uit z'n spel halen, hield het tempo hoog en volgens mij de topscorer van FC Gert, zelfs onmogelijke ballen kwamen nog in het net terecht...

Arnoud Dammers: sterk aan de bal, net als Vincent te vinden over het hele veld. Had een aantal cruciale reddingen op de lijn, maar ook 2 of 3 "Frank de Boer" momenten, waarbij hij het medespelers moeilijk maakte, desondanks een meerwaarde voor het team.

DE BLOKKENDOZEN
Danny Peeters: organiserend van achteruit en meekomend in enkele aanvallen. Had het moeilijk met wat lichte overtredinkjes van Vincent. Vond de weg naar het andere doel samen met "Blok" in tal van leuke combinaties, die helaas niet bekroond werden met doelpunten. Had pech bij het laatste doelpunt van FC Gert dat hij de bal in het eigen zestien-meter gebied verspeelde, maar dit was ook het enige smetje op zijn veder vlekkeloze blazoen.

David Zannoni: miste een behoorlijk aantal kansen, en mengde zich in de discussie met Gert over het al dan niet op de paal belanden van enkele ballen. Toch speelde ie verdienstelijk voor het team, want aan al zijn kansen gingen loopacties óf individuele bewegingen vooraf.

Martijn Kloor: mede door de inbreng van deze man legde zijn club FC Gert het vuur aan de schenen, menigmaal dravend langs de rechterlijn bracht hij z'n rivalen in problemen. Kon goed mee met het tempo en bevestigde het beeld van de laatste maanden: een komende speler die zich optrekt aan het hoge niveau...

Niels Leerentveld: zo'n beetje de spil van De Blokkendozen, rustig kijkend, snel anticiperend en zodra het mogelijk was ook Arnie uit zijn spel halen door middel van allerlei verbale verwensingen. Óok dit hoort bij het werk van een topper, helaas voor hem had het gezuig en gejen weinig effect...hehehe... Mede dankzij "Blok" bleef de balcirculatie hoog en door zijn tomeloze inzet wist ie z'n ploeg lang op de been te houden. Alleen bij corners was hij minder gevaarlijk als normaal, 0 goals uit een fiks aantal hoekschoppen.

Beelden mede mogelijk gemaakt door Edet Toiletpapier...
Volgende keer ben ik er weer bij... Markus Gayle, bedankt nog!!! Die flets op je auto was terecht! ;-))


Volgende ronde is ronde 16 en is vrijdag a.s...



















Geen opmerkingen: