18 juni 2001

Ingezaaid veld weerhoudt de Hollyhockers niet van superpot voetbal...

Doelpunten werden schaars geoogst op mooie maandagavond...

Iedereen mag zeggen wat ze willen, maar dat er slecht gevoetbald werd op het Hollyhock op maandagavond is het ernstigste understatement wat je maken kan. Twee teams die zo op elkaar ingespeeld leken, is een dikke pluim waard. Waar het aan lag is moeilijk te zeggen. Het spel golfde op en neer. Met uitbraken van de zeer goed verdedigende partij van Lennert, en meesterlijk tikvoetbal van de jongens van Arnie. Zo'n maandagavond wil ik nog wel een keer, om in Mark's termen te spreken geen volleybaluitslagen, maar een heuse voetbaluitslag 1-1.

Kwuik - SC Puberveen werd dus 1-1. En daar leek het heel lang niet op. Nadat er na een hele lange tijd eindelijk begonnen werd, ja ook het sociale aspect op Hollyhock is belangrijk, werd er eindelijk tot voetbal overgegaan. En wat voor een voetbal. Het ingezaaide veld kreeg het niet zo zwaar te verduren als verwacht werd, de bal deed voornamelijk het werk, en dat was zeker het geval bij SC Puberveen die op papier de betere voetballers in huis had. SC Puberveen bestond uit: de steeds meer in vorm komende Arnie. Gert als grote veldheer, ik mag wel zeggen de Maarschalk van het Puberveen van Arnie. Mark, die met zijn gloeiend hete rode kicksen het nieuwe gras weer ontwortelde. De weer teruggekeerde Ramon, nog wel met lange broek. Het-mes-snijdt-aan-twee-kanten Kloor versterkte de gelederen van SC Puberveen, en eveneens de nieuw aangetrokken Marin, een heuse 3e Klasse voetballer van naam complementeerde de 6 van SC Puberveen.

Kwuik bestond uit Lennert, weer terug van een vervelende en slepende blessure, die ijzersterk speelde> Sushand, die er een hoop schijnbaar onhoudbare ballen uithield, en zich ook als verdediger manifesteerde. Rody, die nog niet helemaal op conditie is maar wel al het loopwerk laat zien, die menig verdediging in de war kan sturen. Danny die vanavond ijzersterk speelde. Een blok graniet in de verdediging, en opbouwend ijzersterk aan de bal. Martin die gezien zijn status op deze maandagavond niet mocht ontbreken was er ook bij, en schermde als vanouds de bal weer goed af en kon goed doorspelen. Als laatste was de licht uit vorm geraakte Niels weer eens te bewonderen na een lang weekend Tilburg. Hij speelde een goeie wedstrijd, maar was net als Rody wat ongelukkig in de afronding. Bij Rody was het onzekerheid, bij Blokkie pech.

Het bleef enorm lang 0-0. Kwuik kwam in het begin zeker niet aan aanvallen toe. Dat duurde zeker zo'n minuut of 15. Toen begon Kwuik eindelijk wat beter in zijn ritme te komen, en vonden ze wat gaatjes voor steekpassjes. De sterke verdediging gaf toen net even teveel ruimte weg, en moest lijdzaam toezien hoe, na een aantal keren fors gemist te hebben, Ramon eindelijk de 1-0 voor SC Puberveen aantekende. Kwuik herstelde de fout door in ieder geval geen goals meer weg te geven. SC Puberveen kwam wel in de buurt van het goal van Kwuik, maar Maarschalk Gert was het eens met de verdedigende partij eens, een hoop breien, maar geen schoten. De schoten kwamen vaak van Gert en Ramon, maar die werden meestal gepareerd door een uitblinkende Lennert. Het tikken van SC Puberveen was indrukwekkend, Het tikken omvatte vooral de station Arnoud, Martijn, Marin. Het leek behoorlijk op elkaar ingespeeld. Kwuik kwam er niet uit. Na verloop van tijd, op een minuutje of 50 spel, begon Kwuik ook nadrukkelijker op de aanval te spelen zonder de ruimte achterin echt weg te geven. Een tactiek die leek te werken want eindelijk kregen de mensen achterin wat lucht. Over de zijkanten werden de Kwuikers nog niet echt gevaarlijk, maar tot een aantal schoten kwam het eindelijk wel. Rody kreeg ind e wedstrijd zeker 2 goeie intikkansen, maar liet of de bal onhandig van de voet springen, of verprutste de bal zodat hij op te pakken was door de dienstdoende keeper. Blok was qua schoten veel gevaarlijker. Miste ook de eerste keer falikant, maar was daana met rushes door het midden erg gevaarlijk. Harte pikte ook zijn kansjes mee, net als Danny. Alleen tot scoren kwam het niet.

Na 60 minuten begon het te zeiken... Niet uit de hemel, maar vanaf het echte Hollyhock. Een of ander uit de kast getrokken drollekop begon ons keihard sxhreeuwend duidelijk te maken dat zij het, en ik citeer nu de trol van de sofbalsterretjes in de dop: "ZO ASOCIAAL VOND DAT WIJ OP EEN INGEZAAID VELD VAN DE KORFBALLERS NOTABENE HET VELD KAPOTTRAPTEN". Terwijl wij toch echt met voetbal bezig waren. De schreeuwlelijk die de wedstrijd tot staking deed nopen, werd al vlot bijgestaan, naar een wat later zou blijken Jos the Boss de 2e, want hoe hij met zijn Peugeot door de wijk jankt is ONVERANTWOORDELIJK, Politie Haaglanden doe je werk en haal deze idioot van de weg! Hij wilde voor bier wedden dat wij op VERBODEN TERREIN aan het voetballen waren. Me reet, vertelde Gert, wij voetballen hier al tien jaar (als het er niet meer zijn), terwijl hij werd bijgestaan door een aantal K's van Arnoud. De trol van de softballers droop al langzaam af, en het was zielig om te zien hoe de kleine dappere draak zelf ook niks van het veld heel liet, zo'n Grobbekuiken, dat stuur je nog niet eens over het gras van de ArenA! De dames van het nietige Stokroosveld zullen wel in de overgang zijn. De overgang naar een klasse lager welteverstaan. Het spel werd na een minuut of 15 hervat, en begon toen waar het mee geeindigd was.

Aanvallend spel van SC Puberveen, met veel ruimte achterin die veelal dicht werd gelopen door Gert of Mark, en een subliem verdedigend Kwuik, met een niet al te veelzeggende drang naar voren. Lennert leek op een kwartier van tijd de strijd te moeten gaan staken, het voelde allemaal schijnbaar nog niet goed aan. 1-0? Was dat dan de uitslag. Velen waren het erover eens, Kwuik moet toch een kans krijgen om de wedstrijd voor 1 van de partijen een draaglijker aanzicht te geven. Op basis van inzet verdiende Kwuik zeker een doelpunt, en wellicht was 1 punt ook niet teveel van het goede. 3 punten tegen was in ieder geval onterecht. Lennert gaf toch niet op, en koos zijn verdedigingsstek weer. Kwuik liet gelijk zien waar het voor kwam, dat ene doelpunt. Achtereenvolgens kregen Danny, Blok, Rody en Harte de kans om de 1-1 te maken, terwijl er achterin nog steeds als een dijk verdedigt werd. Gert luidde met een poeier op de knie van Sushand de tegenstoot in van Kwuik. Nadat Rody, Arnoud fiks raakte op zijn dijbeen, was dezelfde Rody verantwoordelijk voor een rush aan de rechterkant. Zag in zijn eeuwige gehaastheid geen medespelers, en besloot opnieuw tot schieten. Verrassend! Mark kon nog wel aan de bal komen, maar zag tot zijn spijt de bal toch over de doellijn rollen: toch de op inzet verdiende 1-1!

Het weer was grandioos. De hele dag had het geregend, en juist nu wa het droog! Met een schamel zonnetje en een graad of 15 was het opnieuw weer eens uitstekend voetbalweer op het klimatologisch zo goed gelegen Hollyhock. Het veld was hobbelig door de ingezaaide stukken, daardoor was de bal alleen goed controleerbaar als er hard ingespeeld werd. Het was wel bespeelbaar... Veldmeester volgende week graag alles even aanrollen!

Ze zijn allemaal al eens genoemd, maar eerst dan de ploeg die lange tijd met 1-0 voorstond. Ramon scoorde de enige goal en verdient op basis daarvan een dikke 7,5. Speelde logisch en goed, was vaak voorin, minder vaak achterin. Stond vaak aan de oorsprong van een aanval... Arnoud was de man van Puberveen deze avond, fysiek steeds sterker door het sportscholen is hij een plaag voor elke verdediging, manco is alleen het durven schieten, een 8. Kloor was weer veel te vinden aan de zijkanten, en werd deze keren niet overgeslagen, althans ik heb hem niet gehoord, Speelde een goeie wedstrijd aan de zijkant, en sjokte tussen verdediging en aanval een hoop meters, 7,5. Gert was ouderwets, speelde erg goed en was vooral verdedigend een blok aan het been van de tegenpartij, 7,5. Marin bracht een hoop gevaar voorin, en was veelal de spil tussen Arnoud en Kloor. Een 7,5 is op zijn plaats. Als laatste was Mark speelde niet heel opvallend, maar sober en gedegen. Hij was vaak achterin om daar orde op zaken te stellen wanneer dat nodig was. Ook een 7,5.

De ploeg die de 1-1 in de laatste minuut maakte dan... Rody maakte een hoop meters, en was daardoor wel eens laat in de verdediging terug, maar kwam wel! Was over zijkanten niet heel gevaarlijk, hoewel daar wel zijn goal vandaan kwam. Liep goed en zijn passings waren vaak simpel en kwamen goed aan. Ik geef mezelf geen cijfer. Sushand was in de goal, dat was later, ijzersterk. Supergoed opletten bespaarde Kwuik een hoop ellende, op basis daarvan geef ik hem een 7,5. Martin speelde vaak iets te veel naar de buitenkant, maar werd die kant ook opgedrongen helaas. Veel ruimte was er niet in het midden, die had juist hij misschien kunnen scheppen, want als er iemand een bal vrij kan maken, dan is hij het wel. Ook een 7,5. Danny speelde goed, liep een hoop, en maakte weinig fouten. Een 8 is op zijn plaats, want hij verzette verreweg het meeste werk tussen verdediging en aanval. Snel omschakelen was mogelijk door hem. Blok, idemdito. Alhoewel zijn blakende vorm een beetje weg is, was er nog genoeg om van te genieten bij deze baltovenaar. Een 7,5. En last but zeker not als least: DER LEO. Wat speelde deze jongen een dijk van een partij. Ouderwets hoeveel ballen hij parreerde. Fantastisch om in Dannytermen te spreken: een 9. Niks minder...

Beelden mede mogelijk gemaakt door Peugeot...
Bedankt voor de beste partij tot nou toe van het seizoen. Uw razende reporter zal er vrijdag niet bij zijn, maar maandag zeker weer wel. Zorgt iemand voor het verhaal?!?!

Volgende ronde is ronde 18 en is vrijdag a.s...

Geen opmerkingen: