22 juni 2001

SC Puberveen wel te sterk voor RAVA4...

SC Puberveen riant naar de overwinning

Na de thriller van maandag die eindigde in 1-1, nam SC Puberveen van Arnoud nu wel de volledige punten mee naar huis. Verslag door Niels Leerentveld.

Toen de heren van Puberveen merkten dat Rava 4 bijna punten gingen pakken stopten zij er maar mee. Hier mee werd voorkomen dat het inmiddels legendarische gelijkspel van de maandag ervoor herhaald werd (of erger).

Laat ik beginnen bij de terechte winnaars... Arnie was, zoals inmiddels bekend is, de minst gevaarlijke speler van de Puberveners. Door de loop-straftraining van afgelopen dinsdag weer wat extra loopwerk kunnen verichten. Zijn gebruikelijke leuke draai en kapwerk was weer van behoorlijk niveau. Toch blijf je die assists en doelpunten missen hè... met ballen op de paal kom je er niet. Rody was dit keer niet alleen qua loopacties weer goed van de partij (zoals de week ervoor) maar gaf weer een aantal goede passes en voorzetten af. Het is duidelijk dat zijn wedstrijdvorm op de beterende hand is. De vraag is of dat genoeg is om met een eindsprint de 2e plaats in het klassement weg te kunnen kapen van David en Arnie. Gert, een vaste subtopper in het klassement, had wederom een belangrijk aandeel bij de overwinning van zijn team (en dan niet alleen bij het vaststellen van de ploegen). Hoewel hij verbaal weer aanwezig was tijdens deze meeting maakte hij behoorlijk weinig "calls". Zou Gert geïmponeerd zijn geweest door het onpartijdige oog van de camera dat bij de wedstrijd aanwezig was? Bas speelde een vrij onopvallende pot voetbal. (Dit uiterst korte en zeer subjectieve oordeel is mede tot standgekomen vanwege zijn tenuekeuze en vanwege een actie die later bij Blok's beschrijving genoemd zal worden). In één adem te noemen Rob en Joey... dit duo vult elkaar erg goed aan. Wat de één oploste met loopvermogen, speelsheid deed de ander met bekeken passes en routine.

Aan de kant van Rava 4 speelde Danny op een wijze die zijn stand in de competitie eer aan doet. Vormde de basis van het defensieve spel van Rava. Danny moest af en toe zuchten om het niet altijd vlekkeloze aanvallende spel van zijn aanvallende companen. Enige vorm van sterallures waren bij aanvang van de partij te bespeuren bij Kloor. Hij weigerde een rood hesje aan te doen. Toch paste dit hesje van bloed, ZWEET en tranen wel bij zijn spel van de avond. Leo was de andere speler zonder hesje. De motieven waarom 'Don' geen hesje droeg waren duidelijker. Toch zouden enige sterallures wel op zijn plaats zijn. Zijn spel had namelijk wel wat raakvlakken met dat van een speler met sterallures namelijk Romario. Leo was meestal diep op het middenveld te vinden waar hij op ballen uit de verdediging wachtte. Die ballen werden meestal omgezet in offensieve korte passes waaruit gevaarlijke momenten voortvloeiden. Leo verliet voortijdig het spel... hij zou gezegd hebben (zoals zijn Braziliaanse evenbeeld ook wel eens heeft gezegd). 'Leo geen zin meer. Leo beetje moe.' Het spel van Blok was te typeren aan één actie uit de van de meest unieke momenten uit de wedstrijd. Na een mooie steekpass van Don werd hij namelijk moederziel alleen voor het goal gezet waarna hij op (CENSUUR). Remco behoorde tot één van de betere offensief ingestelde spelers bij de Rava ploeg. Hij toonde met goede breedtepasses te beschikken over goed voetballend inzicht. Daarnaast maakte hij ook nog wel eens een aanvallende actie richting het vijandelijk doel. Qua uiterlijk en stijl was Thomas nog wel het best te vergelijken met een Jordi in Den Haag tenue. Het Jordiaanse 'slungelige' typeerde zowel in positief (aanvallend) als negatief (ballen die van de voet sprongen).

Tot zover de heer Leerentveld, dank voor zijn scherpe analyse...

Het weer was perfect. Met een graad of 18 startte de wedstrijd rond een uurtje of half 9 en duurde een uurtje of anderhalf. Het veld was ook hier ingezaaid, maar zal weldra weer helemaal perfect zijn. Het veld was al aangerold en niet meer afgezet. Geen wind, geen regen... wel een zonnetje. Kortom een heerlijke voetbalavond.

Beelden mede niet mogelijk gemaakt door Twins & Klook...

Volgende ronde is ronde 20 en is vrijdag a.s... Verslag ronde 19 volgt van de hand van Harte...

Geen opmerkingen: