30 september 2008

MAANDAG 6 OKTOBER SEIZOENAFSLUITER

Maandagavond 6 oktober aanstaande, vanaf 1800 uur, de seizoenafsluiter. Beste mensen, laat dit prachtige maandagavondseizoen, die werkelijk als een sneltrein denderde, niet met een sisser aflopen!

Komt allen om 1800 uur, dat moet te redden zijn. Effe een half uurtje eerder weg van t werk, eten kan om half 8 ook. Effe een uurtje of anderhalf goed knallen met je maten en met champagne het maandagavondseizoen definitief afsluiten! DIT MOET TOCH MOGELIJK ZIJN MENSEN!

Aanstaande maandag dus, 6 OKTOBER, 1800 UUR!

Dan hebben we de winterzaterdagen staan, ondanks fraude-voorstellen van ongure Hollyhockers is het meest gekozen voor de tijd van 1430! Laten we maar eens proberen hoe dat gaat! Schrijf dus ook alvast in je agenda: ZATERDAG 11 OKTOBER, 1430 UUR!

De trein dendert voort en is niet te stoppen!

29 september 2008

VANAVOND 1830 STOKROOS - AFGEBLAZEN

DEZE SESSIE IS HELAAS AFGEBLAZEN IVM TE WEINIG ANIMOZITEIT. VOLGENDE WEEK DE GRANDIOSE AFSLUITERT ALVORENS WE DE ZATERDAGEN INSTUITEREN! OP MAANDAG! MEER NIEUWS IN DE LOOP VAN DEZE WEEK.

Heerlijk! 1830, weet je het wel weer! Effe een uur en een kwartier VOLLEDIG LOS!

Waar? Op het allerheiligste veld van Den Haag, het officiele Stokroosveld (achterin, dat waar de honkballers ons dikwijls hebben verdreven)...

Tot vanavond! 1830 sharp, en gelijk beginnen! De Hongaarse Brigade zal ook in 1 ruk doorkomen...

28 september 2008

STEFAN MET AFSTAND DE LEKKERSTE

Ja mensen, jullie lezen het goed: Stefan is zo ongeveer gekroond tot de lekkerste toyboy van Nederland. Dat terwijl wij elke maandag tot in den treure onze handjes mogen vies maken met hem, als we met hem ravotten op het Stokroos!

We wensen hem een mooie carriere toe en zijn benieuwd wie hij van Hollyhock meeneemt op zijn gewonnen tropische reis! Steef ik heb onder talloze valse namen gestemd!

Zie hieronder de pagina uit de Telegraaf!

Toedeloe!

23 september 2008

DOORGAAN!

We gaan door!

We trekken de zomer door tot het bittere einde lieve voetbalvrienden, en als dat moet betekenen dat we om half 7 moeten starten, dan moeten we maar om half 7 starten! Er staan op dit moment al 6 man op scherp om het veld volgende week maandag te betreden!

Op het moment dat we op het prachtige Hollyhock aankwamen, werden we direct al teruggefloten. Danny, die zich gedroeg als een ware Dave Strijbos, kreeg te horen dat hij de crossmotor vooraan stallen kon. “Nou, als dat het ergste was?”, dachten we nog. Dat bleek inderdaad ook het allerergste. Sterker, na een chitchat-gesprekje met Mr. Power 66, konden we zelfs gaan voetballen op het ons zo geliefde eerste veld. Er gaat werkelijk niks boven dit veld.

Je hoort het goed, we werden er gewoon naartoe gedirigeerd. “Het softbalseizoen zit er op, je ken lekker daar spelen, wij gaan toch niet trainen”. Maandagen die nog over zijn kunnen door ons aldaar worden gesleten en versleten. Of de sleet er op zit inmiddels, dat gaan we de aankomende weken zien. In ieder geval lijkt de zin bij de ‘harde kern’, want zo mag je het overblijfsel inmiddels wel noemen, allerminst weg.

Vandaag was er sprake van een harde kern van 8 man. Bruno, Kees, Kloor, Jean in officieel tenue. Harte in het tricot van Les Blues. Danny in het shirt van de aanstaande kampioen van Nederland. Rody in het blauw van Chelsea en Bas niet.

Dat Harte er op het laatste moment bij kwam, was zeer positief te noemen. We stonden weer eens met een gelijk aantal, dus de partijen waren in elk geval eens eerlijk. Danny, Rody, Bruno en Kees waren BLOEDHEET. Bas, Harte, Kloor en Jean waren LOEIHEET.

De partijen gingen akelig lang gelijk op. Zolang zelfs dat het allesbeslissende doelpunt gemaakt zou worden in die schemer waarvan je denkt dat je alles nog ziet, maar dat je duidelijk merkt dat je focus echt minder aan het worden is. Je ziet kleuren die er niet zijn. Een grote witte kogel die altijd te snel op je afkomt, waardoor je te laat anticipeert. Hoge ballen waar je je hoofd nooit meer tegen aan ‘dorst’ te zetten. Teamgenoten schieten om je heen, en je doet alles maar een beetje op gevoel, bijna ‘de tast’. Hollyhock is net een grote LSD-trip.

Zoals gezegd, BLOEDHEET en LOEIHEET ontliepen elkaar in voetballend opzicht weinig. 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, etc. Bij 6-5, dacht Rody de absolute doorbraak (7-5) te hebben. De ban leek gebroken, hij scoorde bij een snelle uitbraak. Hij was echter de enige die dacht dat hij gescoord had. Kloor en Bas (die Rody een vileine "Knap hoor, Ro!" meegaf) hadden hem al afgefloten. Het afronden leverde Rody nog net geen gele prent op, hij heeft het fluitje niet gehoord. Kees had hands gemaakt. Hij weet dat hij dit niet mag, toch doet hij het. FOEI! Kees die conditioneel in uitermate hoge vorm steekt, had het vizier duidelijk nog op het achterliggende weekend staan.

De sleet zit er misschien dan wel op bij vele Hollyhockers van 30+, de zin is er absoluut, de felheid en de wil om er wat van te maken (met het besef in het achterhoofd dat het waarschijnlijk weer een dag of 180 duurt voordat je weer kan) zorgen ervoor dat het zelfs vaak nog leuke combinaties en knap voetbal oplevert, daar op het Stokroosveld.

Bij de stand van 6-5 was het Bas, die op uitermate dubieuze wijze de 6-6 maakte. Althans dat vonden Rody en Kees. Kees dacht dat het tijd was en strikte de veters. Bas schoof op dat moment de 6-6 gedesideerd binnen. “BOE!”, riep Rody, die er nog een punt aan wilde lullen, maar besefte dat dit de grootste onzin van de wereld zou zijn. Veel bijval van zijn ploegmaats kreeg hij ook niet. Aldus 6-6.

Bloedheet kwam op 7-6 door een prachtige aanval over maar liefst 4 schijven, en deze stand bleef lang op het bord staan. Toen werd besloten dat het ‘te gevaarlijk’ werd, werd het laatste goal aangekondigd. 7-7 dus, of 8-6. Het werd 8-6 door een goal van Kees, die de hele avond voor hemzelf en zijn teammaten een overgetelijke maakte. Een 7-7 had misschien wat beter gestaan op het bord, maar kadootjes op Hollyhock worden zelden of nooit uitgedeeld.

Volgende week same place, different time. 1830 UUR is de tijd. Zorg dat je er bent voor de interland van het jaar. HONGARIJE – HOLLYHOCK! Enkele van onze voetballende rakkers, gaat een stapje maken in de Balkan. Iedereen weet wat dat betekent, maar dat is geen excuus om niet naar Hollyhock te komen. Ze komen ’s middags aan, alwaar cameraploegen van Spoorloos de verloren zonen van Hollyhock warm zullen onthalen, om vervolgens in één streep van Schiphol, naar Hollyhock te rijden. MI SZERELEM FOCI! HOLLYHOCK MINDENKORRA!






22 september 2008

VANAVOND WEER BAL OM 1900 UUR!

Vader slaat jeugdvoetballer tegen vlakte

SCHIEDAM - Een voetbalwedstrijd tussen jeugdelftallen van SC Spaland uit Schiedam en het Rotterdamse Neptunus is zaterdagmiddag in Schiedam volledig uit de hand gelopen.

Tijdens de vechtpartij sloeg een vader van een jeugdspeler, een 49-jarige Schiedammer, een 14-jarige speler van Neptunus tegen de vlakte.Het kind moest per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Later in de avond mocht de jongen naar huis. Zijn ouders hebben aangifte gedaan van mishandeling.Het duel dus de B1 van SC Spaland en de B2 van Neptunus ontspoorde nadat er al enige tijd een dreigende sfeer heerste. Spelers van beide teams gingen met elkaar op de vuist, waarna ouders van beide clubs het veld inrenden en met elkaar slaags raakten. Toen de politie met drie busjes arriveerde, meldde de vader zich vrijwillig. De man werd aangehouden en zit nog vast.


"Gaat 't, goos?". Daarom bestaat Hollyhock! Dat soort uitspattingen heb je daar niet! Vanavond weer op het oude vertrouwde Stokroos! 1900 uur! Allemaal komen, niet verzaken, toch één van de laatste keren! Zorreggggg dat je dr bij bent!

16 september 2008

DE LAATSTEN DER MOHICANEN

Het einde is nabij, het seizoen loopt op zijn einde. Natuurlijk krijgen we de zaterdag er voor terug, maar de maandagen hebben simpelweg toch wat magisch. De figuurlijke nachtkaars zal eerdaags weer letterlijk figureren op Hollyhock.

Wat zouden we graag onder de lichten doorgaan, maar zo'n seizoenachtig verhaal heeft ook wel zijn charmes. Binnenkort gaat het wintervoetbal een nieuwe episode beleven. voor de rest staan er zat andere schitterende voetbalmomenten op stapel. VOOR HET WINTERVOETBAL STAAT NU EEN ENQUETE RECHTS VAN HIER >>>

De partijtjes nu, hebben duidelijk minder om het lijf dan gedurende het hoogseizoen. Logisch misschien ook. De zin is er wel, alleen als je weet dat je om half 9 weer aan de kant zit met je schoenen uit en je ziel onder je arm, dan weet je het wel.

Aan het potje zullen we maar niet al teveel woorden vuil maken. Het werd met een drietal van Bas, Arnoud en Kloor tegen Rody, Bruno, Jean en Stefan, 11 tegen 8. Het viertal trok fel van leer, met een voorsprong van 5-0. Door goed uitgespeelde doelpunten kwam het drietal terug tot 5-4. Door twee discutabele doelpunten van Bas, kwam het drietal op voorsprong. Zelf vond Bas de doelpunten allerminst discutabel. Een hard schuin schot waarvan niemand met zekerheid kon zeggen of hij zat, Bas kon dit zelf wel het beste zien kon goed doorgaan voor de 5-5.

Om de 6-5 hing een zweem van omkoping. Jean liep bij een verdedigende actie de paal omver, iedereen hergroepeerde, Jean zette de paal terug. Jean had de paal nog niet losgelaten of Bas ramde de bal tot ieders verbijstering vlak langs de paal die vers in het gras gezet werd. De scheids keurde het doelpunt tot verbijstering van de hele natie en ontzetting van de verdedigende partij goed. Of ie uiteindelijk geteld is, Joost mag het weten. En die was er nou net niet.

Laatste moment van de wedstrijd was ook memorabel moment. Kloor kreeg de bal ook eens lekker op de pantoffel, hij 'wilde' volleren maar de bal belandde met een enorme dreun op de neus van de pakweg 1.90 lange Bruno. Kloor wilde in een vlaag van complete verstandverbijstering iedereen doen laten geloven dat de bal echt gezeten had als de neus van Bruno niet in de weg stond. Ik zou, als ik Kloor was, even op zoek gaan naar een nieuwe opticien.

Het was vooral heel gezellig, potje was bijzaak. We blijven volhouden. Volgende week 8 man om half 7, en de rest later aansluiten naar believen. Voor je het weet staat de teller weer o 180 dagen. Geniet ervan, zolang het kan.











14 september 2008

MAANDAGAVONDVOETBAL 15 SEPTEMBER 2008 - 1900 UUR

Beste mensen, doorgaan is het devies!

Morgen om 1900 uur STRAK, op het HOLLYHOCK!

Het risico is te groot om de Kijkduinsestraat op te zoeken, met de velden van HBS die nog steeds niet gereed zijn, met andere woorden: dat wordt weer ouderwets Stokrozen zo tegen het einde van het seizoen!

Komt allen en laat het u goed smaken!

12 september 2008

AGENDA? WINTERAGENDA!

Jullie hebben toch in 2009 toch ook weer een agenda nodig, net als ik, net als iedereen. Binnenkort hier verkrijgbaar: DE HOLLYHOCK ZAKAGENDA 2009!

Met favoriete en legendarische spreuken en wijsheden, mooie foto's, en 365 dagen schrijfplezier! Quanta costa? Ongeveer een uurootje of twaalf, niet veel meer dan de aanschaf van een normale agenda dus. Ik houd jullie op de hoogte.

Verder, willen een hoop mensen toch op zaterdag door Hollyhocken, nou velen zijn met u! Verder hieronder de AGENDA PROVISOIRE voor de komende tijd. Schrijf het alvast op in je veel te saaie buroagenda 2008.

15/09 1900U 25E NAZOMERAVONDVOETBAL
22/09 1830U 26E NAZOMERAVONDVOETBAL
29/09 1830U 27E NAZOMERAVONDVOETBAL
11/10 1130U GROTE HERSTSEIZOENAFSLUITER (O.V.)
18/10 1E WINTERVOETBALMIDDAG
26/10 WINTERTIJD
01/12 1E ZAAL OEFENSESSIE (O.V.)
15/12 2E ZAAL OEFENSESSIE (O.V.)
22/12 LOTING OUDJAARSVOETBALGALA (O.V.)
25/12 KERSTBALLEN
26/12 KERSTBALLEN
27/12 1600U 2E HOLLYHOCK OUDJAARS-VOETBALGALA
31/12 1500U OUDJAARSVOETBAL
23/03 LENTEVOETBAL
29/03 KLOK GAAT EEN UUR VOORUIT
30/03 1E ZOMERAVONDVOETBAL 2009

8 september 2008

TERUG NAAR DE ROOTS

Dat het potje uiteindelijk pas om half 8 begon, was gezien de schemering en de toch al korte avonden treurig te noemen. Toen de meeste mannen zo rond de klok van 7 aankwamen op het Schapenatjesduin, kwamen ze tot de conclusie dat voetballen een onmogelijkheid was op het laatst door ons geadopteerde veld. Blame Edel Grass! Die klootzakken hebben ervoor gezorgd dat HBS niet tijdig over de juiste faciliteiten om de nieuwe kunstgrasmat heen konden beschikken, waardoor HBS nu voor het tweede jaar achtereen moet uitwijken naar Kijkduin. Door de bewolking hadden we al niet zo gek veel tijd, dus het tijdstip van half 8 was laat te noemen. Plaats van delic(h)t: het enige echte!

Zonde voor Papa Mark trouwens, die net als wij allen gedacht hadden wel even een potje te kunnen bekijken op Kijkduin. Dat had wel gekund, maar niet van onzer zijde. Nadat hij, net als wij allen, tot de conclusie was gekomen dat voetbal 'aan de overkant' er niet in zat, afgezien van wat opgeschoten HBS-jeugd, keerde hij hevig gedesillusioneerd huiswaarts.

Het eerste fluitsignaal klonk op het Stokroos en de eerste merkwaardigheid was al een feit: Kloor was er niet. Mr. 100% is niet meer Mr. 100%, beste mensen. Kloor is nu net zulk klootjesvolk als wij allen die weleens een match moesten missen ook al hadden we die intentie niet. Hij zal toch hopelijk niet na zijn schitterende goal in de verloren wedstrijd tegen Graaf Willem II Vac gedacht hebben zijn kicksen aan de wilgjes te hangen? Daar is hij vast teveel voetbaldier voor. Hij liet het gras van Hollyhock toch niet helemaal onberoerd: vlak voor tijd kwam hij nog even polshoogte nemen.

Terug naar de wedstrijd dan. Die had niet zo gek veel om het lijf, buiten het feit om dat spelen op het Stokroos toch wel iets heel speciaals blijft. Na een ietwat late aankomst van Vinnie, stonden we voor de zoveelste keer dit seizoen in disbalans: zeven tegen zes, zorgt voor een totaal aantal van dertien. Ik tel het maar even op voor de mensen die met moeite uit bed konden komen of een zware dag achter de rug hebben.

FC Hollyhock bestond uit: Bas, Danny, Vinnie, Stefan, Clemens en Kees. Het Overtal bestond uit: Michel, Warry, Peter, Rody, Bruno, Jean en Arnoud.

Nog een feitje. Dit was echt de allereerste keer dat Arnoud en Michel samen in 1 ploeg speelden. Nu Hollyhock langzaam overgenomen wordt door jonge fitte honden, en de sleet er bij deze veteranen danig opzit, kan het zo voorkomen dat ook zij bij elkaar in het team kunnen komen. Vroeger was dit, gezien de sterkte van deze Hollyhockers van het eerste uur, absoluut ondenkbaar.

Hey, waar was Gert? De man die naar verluidt eerste stond en de bloedhete en vooral ook bloeddorstige adem van Arnoud in zijn nek voelde, moest verstek laten gaan in verband metarbeidstechnische werkzaamheden. De tijd dat we lanterfanterend door het leven gingen ligt duidelijk ver ver achter ons.

Het Overtal begon uiterst zwak aan de test, en al vlot kwamen ze op een 3-0 achterstand. Via een counter werd pas het eerste doelpunt gescoord door het Overtal. Toen de storm een beetje was gaan liggen van FC Hollyhock-zijde, kwam het Overtal wat beter in het spel. Er werd voorin wat vaker een bal vastgehouden, en achterin kwam het wat minder in de problemen. Het tijdelijk wat betere van het spel wat zich vertaalde in een aantal mooie doeplunten. Met een flinke dosis mazzel erbovenop dacht het Overtal zelfs even dat het mocht hopen op de overwinning toen zij op een 4-5 voorsprong kwamen. In die fase had het Overtal duidelijk het betere van het spel, zonder dat FC Hollyhock zich onbetuigd liet, echter vonden zij iedere keer een verdediger op de doellijn en koos men vaak voor het afstandshot, wat nog weleens precisie miste. Bij Overtal werd maar weinig gelopen en Hollyhock tikte dat vaak makkelijk uit. Vaak was de gedachte aan 1 stap teveel al teveel moeite aan Overtal-zijde.

Met 5 doelpunten op zak dacht het Overtal dat ze er al waren. FC Hollyhock ging weer doen waar het goed in was, combineren en aanvallen fatsoenlijk uitspelen. Met in ogenschouw genomen dat niet alle gaatjes meer dicht werden gelopen, kon FC Hollyhock makkelijk uitlopen naar een verdiende zege. Op basis van de status van de spelers waren zij dit ook aan henzelf verplicht. De cijfers bleven klein: 7-5.









7 september 2008

NAZOMERVOETBAL 1900 UUR

JONGENS DENK ERAAN: 1900 UUR KLAAR OM TE BALLEN, DUS LIEFST EERDER AANWEZIG ZODAT WE GELIJK KUNNEN STARTEN

Brede opklaringen, zon en fijne temperaturen, althans... als het aan Marjon de Hond ligt.

Alle ingrediënten voor een prettig samenzijn op ons heilig verklaarde veldje aan de Kijkduinsestraat!

Maandagavond het moment waar iedereen op wacht is weer aanstaande, wel om 1900 uur gereed staan zodat we gelijk aan de bak kunnen, mannen! Eten kan erna ook!

2 september 2008

ONGEKENDE OPKOMST

Meestal is het zo, dat je zo tegen het einde van het seizoen minder en minder mensen gaat zien op het gras dat nog steeds zo groen is als 's maands ervoor. het weer wordt wat minder, het is wat vroeger donker, de honger naar de bal lijkt soms wat te stillen.

Zo ook gisteren, dachten we met zijn allen van Hollyhock. Met angst en beven keken we naar het tijdstip van 1900 uur. Enkele uren van tevoren wisten we al dat veelplegers Jean, Ard, Vinnie, Blok en Mark er niet zouden zijn. Nou zouden we de acht wel halen, de negen misschien.

Alle angsten bleken echter verre van gegrond. Akelig óngegrond zelfs zou later blijken. Met een recordaantal van zeventien man sterk stond men aan de aan de start om er een heerlijke pot van te maken. Het record dit seizoen stond tot nog toe op 5 mei, toen er 16 mannen, 32 voeten het werk lieten doen.

De pot zelf verliep in fasen nogal warrig, zeg maar gerust chaotisch. Door wat gewissel en wat uitval hebben de zeventien eigenlijk amper gelijktijdig op het ietwat krappe veld met grote goals gestaan.

Toen iedereen aanwezig was (Harte was gek genoeg de laatste die aansloot) verkoos Jorg vrij snel al het betonblok aan de rand van Nieuw Hollyhock. Met vaste waarden waar je op kan bouwen zoals Danny (met camera = CameraDanny), Kloor (nog steeds Mr. 100%), Gert (de 'nummer 1'), Kroonprins Arnoud (wanneer neemt hij het stokje over), Andy (vanaf volgende week drie weken in Kali, Colombia, hij heeft ons de nieuwste snufjes en snuifjes beloofd bij terugkeer) en Patrick (helemaal uit Zoetermeer).

Overigens lijkt het Hollyhock-shirt alweer hevig uit de mode en is het ingewisseld voor Barcelona! Eeuwig zonde! In het begin van het seizoen wilde iedereen nog maar wat graag gezien worden in dit pronkstukje van Adidas, nu echter lijkt het door velen als poetsdoek voor het dressoir gebruikt te worden. Is er soms behoefte aan een nieuw Hollyhock-shirt seizoen 2009? Met geborduurd logo op de borst? U vraagt... wij draaien!

FC Ockenburg trok ten strijde met de heren: Gert, Danny (zonder camera), Martijn (niet Kloor), Rody, Bas, Michel, Jorg, Andy (Kali Kartel) en Harte (in stemmig zwart).

SV Kijkduin met Kloor (ook Martijn), Arjan, Peter, Warry, Arnie, Kees, Bruno van Nistelrooij en Patrick.

Sinds tijden waren de heren Michel, Warry, Peter en Jorg ook weer terug op het toneel. Frederik heeft even terug moeten kijken, maar de laatste keer dat zij aanwezig waren was 23 juni jl. voor Michel en Warry. Peter en Jorg deden er nog iets langer over: 5 mei waren zij voor het laatst aanwezig. Martijn en Arjan kwamen voor het eerst om de hoek kijken, die deden er dus nóg iets langer over.

De pot zelf dan. SV Kijkduin en FC Ockenburg streden in het begin om haren en snaren om de zo gewenste voorsprong te verkrijgen. Tegen 'de verhouding' in leek SV Kijkduin een makkelijke avond te krijgen. De voorsprong die zij in korte tijd op het bord wisten te toveren was er niet zomaar één. 6-2 was op een gegeven moment de onmogelijke opdracht voor FC Ockenburg om teniet te doen.

Naarmate de avond vorderde was 9-4 zelfs de marge. FC Ockenburg mocht geen enkel moment aanspraak maken op meer dan die 4 schamele doelpuntjes. Men liep bij SV Kijkduin als een stelletje volgevroten vedetten over het veld te paraderen, en dachten op hun staat van dienst het varkentje wel even te wassen. Combinaties, passing, het was allemaal een schaars goed. Veelal hanteerden ze meer dan klungelig de lange bal, verstopten de spitsen zich achter de defensie en had SV Kijkduin simpelweg het betere van het spel.

De lange bal werd als gezegd doorgaans door Ockenburg gekozen, terijl het SV Kijkduin van onder andere meneer 100% (niet zijn hematocrietwaarde) koos voor simpele oplossingen. Kloor, Peter en Bruno liepen constant goed vrij zonder de rest tekort te doen. Arnoud draaide, soms net iets te diep om goed bereikbaar te zijn voor zijn medespelers, de verdedigers van Ockenburg horendol. Ockenburg had geen enkel antwoord op de doelgerichtheid van de thuisclub. Op een gegeven moment zagen de spitsen van Kijkduin echter liever, verblind door tomeloze ambitie, iedere poging gepromoveerd tot doelpunt, wat niet helemaal terecht was.

Pas toen FC Ockenburg koos vanuit organisatie te spelen, kon het eindelijk vat krijgen op het spel van SV Kijkduin. Andy nam het heft wat dat betreft in handen en met drie man achter op één lijn (Danny, Andy en Michel) voor laatste man Gert, een middenveld van 3 (Rody, Bas en Martijn) en diepe spits Harte, draaide het geheel een stuk beter en kon er begonnen worden aan een indrukwekkende inhaalrace.

De achterstand die op een gegeven moment was opgelopen 12-6 werd, met de klok al tikkend richting 2030 uur, geleidelijk aan weggepoetst. Op het moment dat de marge nog maar 1 doelpunt was (12-11), moest er 'noodgedwongen' gewisseld worden omdat Michel en Jorg vertrokken waren.

In een vlaag van complete verstandsverbijstering liet SV Kijkduin één van hun beste mannen om onduidelijke reden overlopen. Uw verslaggever telde bij Ockenburg op dat moment 1 man minder (van 9 naar 7 door het vertrek van Jorg en Michel) en was begonnen aan de eerder genoemde inhaalrace. Vanwaar deze transfer? Een zweem van omkoping hing rond deze overgang, tot groot en terecht ongenoegen achteraf van de heer Dammers.

Arjan werd met een bliksemtransfer, net voor de deadline van 2400 uur, overgeheveld naar Ockenburg. Toen was het pleit wél beslecht. De druk die al enorm groot was bij de 12-11 werd niet veel groter, alleen de passing was supernauwkeurig en de doelpunten werden gemaakt in plaats van gemist. Veelal stonden Martijn, Arjan en Andy aan de basis van die doelpunten door hun precieze passing.

Een overwinning met een luchtje? Misschien wel... Echter bij 12-11 was het duidelijk al gedaan met de koopman en mag de overwinning niet in het geheel worden toegeschreven aan de transfer van Arjan in de slotfase van de wedstrijd. 12-15 was de einduitslag.

De wedstrijd van 1 september 2008 gaat in ieder geval de boeken als 1 van de meest succesvolle nazomerwedstrijden van Hollyhock en mag met recht een legendarische worden genoemd ook al was er van echt voetballend vuurwerk geen sprake. Tot volgende week!