1 augustus 2007

Scheendekkers verplicht op Hollyhock



Vanaf a.s. maandag zal het dragen van scheendekkers voor alle voetballers op Hollyhock verplicht zijn. Op het niet voldoen aan deze verplichting staat een rode kaart en een schorsing van 8 wedstrijden. Tegen deze straf is geen beroep mogelijk. Reden van deze nieuwe maatregel is het volgende persbericht wat woensdag op NOS Teletekst gepubliceerd werd:

"De meeste sportblessures in Nederland komen voor bij het voetbal. Jaarlijks moeten er 46.000 voetballers behandeld worden bij de spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis. Dit blijkt uit onderzoek van Consument en Veiligheid. In een derde van de gevallen gaat het om breuken, waarbij 1100 voetballers een scheenbeenbreuk oplopen. Voornaamste oorzaak hiervan is het niet dragen van scheenbeschermers. 28 procent van de voetballers draagt deze niet altijd tijdens een wedstrijd of een training. Uit het onderzoek blijkt verder dat de blessures vooral voorkomen bij het veldvoetbal."

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dekkers helpen tegen nekletsel, rugletsel? Zo ken je je hele lichaam wel inpakken mafkees!

Dekkers hielpen wel Rasmussen afgelopen Tour...

Black en Dekkers maken mooie workmates...

Boris Dekker was een aardige tenniser...

Baal als een dekker van je bericht MARKARAZZZZIIIIII OUWE TREKPOP!!!

Anoniem zei

Ach joh, zolang je bij de top 3 van de Zeis-competitie bent dan hoef je geen scheendekkers om... hoogstens een tok om die verdwaalde afstandschoten van Ro en Haagse Cantona enige weerstand te kunnen bieden...

Rody zei

we komen nog aan schieten toe, jij krijgt geen bal!