17 februari 2002

LEEFBAAR HOLLYHOCK PRIJKT OP DE BILLBOARDS!!!

Politie kon net geen einde maken aan ludieke actie.

Want het kwaad was al geschied.

Mark, Klook en Rody waren al helemaal klaar, en toen kwam bij het fotograferen ineens de Politie om de hoek kijken, waarschijnlijk ingeseint want ze reden heel rustig rollend richting het bord. De camera stond nog op de middenberm om een groepsfoto te gaan maken.

We hadden al een tijdje dit idee: LEEFBAAR HOLLYHOCK aanplakken op de verkiezingsbillboards zo dichtbij het Stokroosveld als mogelijk... en wilde het 's nachts doen, want we staan eigenlijk al zo voor lul haha. Als volgt is het een beetje gegaan:

Om half 1 bij Rody thuis lijm gemengt en alles gepakt wat we nodig hadden, en rond een uur of 1 de plek verkent. Het was erg rustig, dus konden we na het blokje afgemaakt te hebben beginnen rond een uurtje of kwart over 1/half 2. Met emmer, kruk en spulletjes richting het billboard aan de Segbroeklaan/Sportlaan/Ranonkelstraat.

We waren helemaal klaar met aanplakken waarvan je onder ook nog foto's ziet, de Politiewagen kwam aanrijden en Kloor en Mark liepen al snel weg, Rody moest zijn fototoestel nog pakken wat op de middenberm stond. Het had nog steeds niet geflitst. Hij wilde het pakken en liep zo min verdacht mogelijk terug naar de overkant. Maar ja, de Mercedes zat hem stapvoets op de hielen, het was duidelijk dat ze voor ons waren gekomen, en een vrouwenstem vanuit de wagen riep: "Meneer..."
Rody: "Ja..."
Politievrouw: "Wat heeft u gedaan?"
Rody: "Ehhhmm... we hebben Posters geplakt..."
Politievrouw: "Heeft u daar een vergunning voor?"
Rody "Niet echt..."

Politievrouw met licht verheffende stem: "Kunnen die heren daar ook even hierheen komen?"
Kloor en Mark kwamen met de emmer en het krukje aanlopen verslagen richting een verslagen Rody en de politiewagen toegelopen...

We hebben de politiemensen die al waren uitgestapt uitgelegd dat we vaak voetballen op Hollyhock/Stokroos. Hollyhock was Engels voor Stokroos, en omdat we er niet altijd mochten voetballen kozen we voor de tekst Leefbaar Hollyhock, omdat ons dat wel grappig leek. Een ludieke actie dus, zonder iemand te willen kwetsen, niet racistisch, en juist in deze verkiezingstijd wel grappig. Maar ja, voor veel mensen heel erg suf en kneuzig misschien: daarom in het holst van de nacht!!!

Al snel gaven de twee politiemensen er blijk van dat ze de humor daar ook wel van inzagen en dat hun het verder gescheten was, alleen posters aanplakken was illegaal. Niet op een billboard die dient voor het ophangen van Verkiezingsposters natuurlijk, maar toen ze van Mark hoorde dat dat het geval was en er nu toch alleen nog maar concertposters en ander vuil ophing, begreep ze dat er weinig vuils aan de lucht was. Onze namen en adressen werden nog wel genoteerd, indien er nog klachten kwamen van dezer of gene die de humor er echt NIET van inzag.

Het gesprek tussen de Politie en de drie Hollyhockers kreeg een vriendelijke wending, en Rody zei direct dat ze maar eens op www.hollyhock.nl moesten kijken, voor de grap, gratis reclame ja toch?

Rody opperde ook nog dat het misschien een leuk idee was om met de politiewagen op de foto te gaan. "Vind je dat leuk dan?" vroeg de Politiedame. Nou ja, voor op de site kan het geen kwaad, opperde Rody. Maar dat hadden we net niet moeten zeggen, want de baas van de twee waren er niet echt blij mee geweest. We lachten wel onze lul uit onze broek!

De Politiedame wilde afsluiten met of we wel genoeg foto's hadden geschoten: dat was wel het geval. Dus konden we weer vertrekken: snel even wat fris halen bij de BP en enorm gelachen nog, want het was gelukt, en met een enorme extra dimensie eraan!!! Onvergetelijk natuurlijk...

Zie de foto's hieronder... Er zijn ook nog enkele foto's overdag genomen... lekker goed zichtbaar!!!

Nog meer kikke acties gaan volgen!!! Allemaal vredelievend natuurlijk!!!







































Geen opmerkingen: