23 juli 2001

Leuk spel levert te grote uitslag op...

SC Puberveen springt slordig om met kansen...

Door Rody:

De maandagavond op Hollyhock was weer ouderwets. Na het een uitstapje aan de onvriendelijke kant had gemaakt, waren beide teams vandaag weer ouderwets fair, en gelukkig maar. Zoals ik vrijdag al schreef, zijn de faire partijen ook doorgaans de leukste. Zo ook deze, leuk spel met een ietwat geflatteerde uitslag.

De einduitslag na ruim 90 minuten was 5-1, daar waar beide partijen zeker evenveel balbezit hadden, en waar ook Puberveen zeker net zoveel kansen kreeg als De Vogelwijkers zo niet meer. Opnieuw een verlies dus voor SC Puberveen, dat net als Koning Loosduinen moet waken voor degradatie. Bekend is dat Rava door een speciale regeling niet kan degraderen, dus wat dat betreft kunnen beide teams hun borsten nog nat maken. SC Puberveen, de verliezende partij, kwam in het veld met de nummers 2 en 4 van de individuele ranglijst; Leo en Rody. daarnaast kwamen Kloor en Ramon de gelederen versterken. 2 nieuwe gezichten in de groep van Puberveen waren Dennis Nadorp, lichtvoetige middenvelder, die ietwat onwennig op een grasveld uitkomt, en ook Pim, een vriend van Juriaan die op zijn beurt een halve wedstrijd uitkwam voor De Vogelwijkers. Voor de rest bestond Vogelwijkers uit de nummer 3 David, die zijn positie verstevigde. Broer van Ramon Ingmar met een vriend called ook Dennis. Verder superverdedigers Suschant en Wuschent.

In het begion bleek hoe gewaagd de ploegen aan elkaar waren, na een gelijk opgaande strijd bleek al snel dat De Vogelwijkers beter was in de afronding. Het was Dennis tweemaal die de ploeg op een royale 2-0 voorsprong bracht. Daarnaast kon Puberveen niet verder komen dan enkele schoten naast het goal. Puberveen maakte zich door de frustratie van het slechte schieten en het goede keeperswerk anderzijds van Suschant, steeds meer schuldig aan te snel de bal van afstand schieten. Vooral Rody en Ramon hebben een hoop geschoten en helaas weinig kunnen raken. De sfeer in de ploeg heeft er echter totaal niet onder geleden. Nadat Vogelwijkers zelfs uitliep tot 5-0 zat er nog steeds een stemming in de ploeg van: we hebben zeker nog een kans. Ramon, de aanjager zoals bedoeld in de vorige zin, was de gelukkige die het enige doelpunt van de avond op zijn naam liet schrijven voor Puberveen. 5-1. Geflatteerd nogmaals, want kwa kansen was het zeker 50-50. Alleen het doelpunten was 100-20. Erg jammer voor SC Puberveen dat door strijdlust zeker meer had verdient.

Het weer was ons 'gunstig gezind'. Moet je het zo noemen. Met 22 graden en een schamel zonnetje leek het fijn, maar al na een paar passen was het duidelijk dat het veel te benauwd was. Vooral de mensen die met een katoenen shirtje speelden konden achteraf wel en goeie douche gebruiken. Later werd het veld gladder door wat avonddamp, en koelde het wel af, maar niet al te hard. We snakten naar een buitje, dat op die avond ZEKER niet zou komen...

Nog even wat spelers kort noemen. Suschant en Wuschant blijken nog steeds de superverdedigers. Suschant heeft een wat trage maar voldoende snelle move in de goal waardoor veel ballen in zijn handen verdween. Verder was Wuschent uitverdedigend en verlengend erg goed. Kloor joeg een hoop, maar door goed spel bleef men aan de Vogelwijkkant veelal in balbezit. Het jagen van hem zorgde wel voor druk op de ketel, en Kloor verdient ook een dikke voldoende. Ramon verdient op basis van mentale inzet een dikke 10 en de MoM in mijn opinie. Deze jongen blijft de wedstrijd altijd positief benaderen, waar men ook staat. Zijn broertje Ingmar met het mooiste shirt allertijden (beavis and butt-heas en man united afzeiken in 1 shirt... fantastisch) is snel en secuur. Lennert was minder aanwezig als anders, maar zal in de toekomst wel eer net zo goed zijn als andere avonden. Rody knalde er op los, met als absolute apotheose een bal voor open goal missen en 1 keer de paal. De volgende zou er op die avond wel ingaan van hem, alleen kreeg hij die kans niet meer, om maar even aan te geven hoe hij speelde. Maar ook zat inzet. Dennis Nadorp speelde veelal achterin, maar zal in de toekomst als hij wat meer conditie heeft zeker van grote waarde kunnen zijn, gezien zijn voetballende verleden. Koos vaak voor de korte bal, waar ik een groot voorstander van ben. Dennis aan de andere kant was vooral voorin aan het sleuren.

Het was een goeie maandag, a.s. vrijdag is ronde 28...

Geen opmerkingen: