20 juli 2001

Eerste gestaakte wedstrijd na onvriendelijkheden over en weer...

Wedstrijd na 67 minuten gestaakt...

Door Rody:

Een nieuw drama op ons Hollyhock: nadat enkele weken geleden op maandag de wedstrijd stil werd gelegd omdat Niels zijn knie verdraaide (zie ziekenboeg), was het afgelopen vrijdag weer raak. De grimmige sfeer die op het veld hing, draaide uit op ordinair gekift over en weer, deed de wedstrijd na 67 minuten nopen tot een vroegtijdig einde. In het veld werkte Bas met een te lange sliding Suschant naar de grond, en velen leek het beter deze avond maar snel te vergeten. Bas was niet alleen de oorzaak, dat zou te kort door de bocht zijn, maar laten we het erop houden dat de sfeer in het begin al niet toeliet een lekkere pot voetbal op de mat te leggen. De stand na 67 minuten was 5-2, en was dus ook de vroegtijdige eindstand.

Een uitslag die tot stand na een in het begin vrij gelijk opgaande partij. Kwuik kreeg kanzen op een voorsprong, maar ook Koning Loosduinen kreeg een kans op 1-0 door Arnoud die de bal maar net naast het doel werkte. Een razendsnelle uitbraak van Rody kon echter niet voorkomen dat hij met een simpel buitenkantrechts balletje Kwuik toch op een 1-0 zette. Van 1-0 werd het 1-1 door Dammers. En 2-1 weer voor Kwuik. Na de 2-2 van Koning Loosduinen, met als ouderwetse steunpilaar Gert in de gelederen, ging het fout. Koning Loosduinen verweet na 2 doelpunten van Kwuik, Kwuik van uitermate laf spel. Het zou alleen aan verdedigen denken, terwijl je op het Hollyhock komt voor attractief voetbal en leuke combi's. Niet iedereen was het daarmee eens, zowel bij Koning Loosduinen niet alsook zeker bij Kwuik niet. Met Rutger, Bas, Arnoud en Thomas in een ploeg heb je een ploeg bestaande uit ervaren aanvallers. Terwijl je in het team van Kwuik te maken had met rasechte verdedigers als Leo, Suschant, Wuschent, en verdedigend ingestelde spelers als Kloor en Rody.

Veel te kort werd door Koning Loosduinen verondersteld dat Kwuik alleen bezig was met een 7 mans-verdediging. Danny, Rody, Kloor, Mark en Wuschent waren veelvuldig voorin te vinden, maar waren helaas niet slagvaardig genoeg. Hun ECHTE kwaliteit was: het bijzonder snel terugkomen in positie achterin om de aanval van Koning Loosduinen te pareren. Moet gezegd worden dat dat makkelijker was met een man meer, maar wat moet je? Een aanval laten doorgaan van Koning Loosduinen, en met lede ogen aanzien hoe de bal er ingaat? Of wanneer ze er niet ingaat, zou Kwuik met 1 lange bal alle aanvallers van Koning Loosduinen die moesten gaan verdedigen omzeilen, en was er een stand op het bord getovert die de verhoudingen in het geheel niet zou weergeven. Verdedigen is net als aanvallen een kunst. Met rasvoetballers in een elftal was het makkelijk rondspelen voor Koning Loosduinen, en werd Kwuik teruggedrongen op eigen helft en beperkt in voetballen tot 80% verdedigend werk. In 1 opzicht had Koning Loosduinen dus gelijk: Kwuik verdedigde slechts. Aan de andere kant: door het gedegen verdedigend spel van Kwuik achterin, was het duidelijk dat er moeilijk doorheen komen was voor Koning Loosduinen, tot grote frustratie van eerder genoemden. Leo vele malen geroemd om zijn goed verdedigende spel was dit keer samen met Suschant en Wuschent de pispaal van bijzonder flauwe opmerkingen. Zeker naar het einde toe.

Over en weer waren al wat tikjes uitgedeeld, en na 67 minuten werd besloten maar gewoon lekker te stoppen en maandag opnieuw eens te gaan kijken op het Hollyhock. Want we blijven het voor het plezier doen, en voor niks anders. En dat het plezier er een keer uit is bij enkelen, ach... kan gebeuren. Laten we geen zwarte pieten gaan uitdelen, want as maandag kan er wel weer iets heel moois gebeuren op het Hollyhock.

Het weer was uitermate lekker. Zonder maar ook 1 zuchtje wind was het goed toeven. En ook de honkballers gooide vanavond geen roet in het eten. Met een graadje of 18 hadden we een avond die weertechnisch gezien nog veel vaker langs mag komen. Voor maandag ziet het er namelijk alweer een stuk zonniger uit, wat voor velen niet echt je van het is.

Alle spelers nog eens apart noemen wil ik niet. Maar enkelen eruit halen, waarom niet? Kloor draafde als een waanzinnige over het veld, en lijkt met zijn neus weer te lang in de dopingpot gezeten te hebben, aanvallend nog iets te kort, maar zijn storende werk was als vanouds. Wushent ontpopt zich zowel op aanvallend maar vooral op verdedigend gebied tot een ware killer. Hij is vaak op tijd bij de bal in een verdedigende kwestie en in de aanval is hij vaak nauwkeurig en juist in de afpassing. Lennert was achterin weer veelvuldig te vinden maar kreeg als keeper weinig werk door goed opletten van Danny en Suschand. Danny had een persoonlijk akkefietje met Bas dat enkele malen al werd opgemerkt door menigeen, maar speelde een ouderwets solide partij. Arnie was van Koning Loosduinen de ster door met zijn rushes en veelvuldiger afspelen dit keer de verdediging van Kwuik tot wanhoop te drijven. Speelde vlak voor zijn vakantiereces een puike partij, evenals Rutger die veelvuldig schakelde tussen aanval en verdediging. Als hij vaker zou komen, zou hij nog balvaster en preciezer worden en zou hij weer de Rutger van weleer kunnen worden. Gert als laatste leek als laatste man onzichtbaar, maar was vaak genoeg het enige vrije en vooral VEILIGE aanspeelpunt voor Koning Loosduinen, dat overigens moet gana vrezen voor degradatie.

Geen opmerkingen: