21 mei 2001

Nieuwkomer zorgt voor fysiek zware pot.

Koning Loosduinen verliest van Grootvorst.

Afgelopen maandagavond de 21e mei, was het weer een competitieronde. Koning Loosduinen met Ome Gert in de gelederen trad aan tegen Grootvorst. Een fysiek enorm zware partij ook al liet de score dat aan het einde dat niet aanzien. Koning Loosduinen en Grootvorst hadden in het begin enorme moeite met scoren, en het duurde dan ook een tijdje alvorens het eerste punt op het mooie Hollyhock Scorebord werd gezet. Grootvorst won uiteindelijk dik verdiend, omdat ze minder nonchalant met de kansen omgingen die ze kregen van Koning Loosduinen om te scoren. De uitslag had groter kunnen zijn in het voordeel van Grootvorst als enkele combinaties, waar Vincent telkens bij betrokken was, nog beter hadden gelopen. Domme pech stond een grotere zege in de weg. Beide teams speelden uiterst sterk, solide en goed voetbal maar het gaat om de doelpunten en op dat punt was Grootvorst net even iets beter.

Een uitslag van 15 - 9 geeft niet geheel aan hoe het het grootste gedeelte van de wedstrijden gelopen is: in het bgein en zeker tot aan driekwart van de wedstrijd ging het behoorlijk gelijk op. Bij de stand van 7 - 7, was het eigenlijk de hele tijd Koning Loosduinen dat de voorsprong had. Grootvorst kwam voor het eerst voor toen Vincent de bal netjes bij Rody afleverde bij de tweede paal en hem makkelijk kon intikken. Vanaf toen is Grootvorst niet meer in de problemen geweest. Grootvorst boekte een marge van 3 punten en gaf deze niet meer weg, maar bouwde hem uit. Koning Loosduinen kwam met de volgende 11 minus 6 in het veld: Gert, David, Martijn, Bert en Niels. Grootvorst kwam met eenzelfde aantal in het veld: Rody, Vincent, Martin, Mark en Danny.

Zoals eerder gezegd, het waren de doelpunten die het verschil maakten. Bij Loosduinen waren het vooral solide en sterke, harde inschuivers die doelpunten veroorzaakte: David stond meestal aan de oorsprong van een doelpunt. Speelde een goeie wedstrijd, en liet maar weer eens zien waarom hij bovenaan stond in de ranking. Aan de andere kant was er in het begin wat scepsis over hoe er nou een goal gemaakt moest worden. Grootvorst begon ook aan het spelen met een vaste keeper en dat leek te werken! Loosduinen kwam er veel minder makkelijk doorheen, en ook de afstandschoten van resp. Gert, David en Niels vonden geen doel meer. Aan de andere kant werd de keeper gerouleerd. Bert stond ook nog een tijdje op doel, en was daar onzekerder dan ergens anders in het veld: in mijn opinie moet je deze man in de verdediging zetten, want hij zit er altijd vervelend en irritant tussen. Was ook altijd in de verdediging te vinden en stoorde daar samen met Gert naar behoren. Een roulatie voor de keeper is in principe het eerlijkste, maar werkte aan de andere kant zeker niet omdat de best denkbare keeper daar op de goal stond. Mark keepte een berewedstrijd en was communicatief zeer goed!

Op veld 2 scheen niet de zon, die na 8en toen de wedstrijd begon, al achter de gebouwen was verdwenen, maar was het met een graadje of 14 goed toeven. Geen wind en een bijzonder goed veld (hier kan de Arenix nog wat van leren) stonden een lekkere pot voetbal gewoon niks in de weg. Ook de honkballers kon het waarschijnlijk geen ene zak schelen dat we te dicht in de buurt kwamen, en lieten ons gewoon lekker de gang gaan: bedankt jongens van welke klup jullie ook zijn, vast niet van die zeikerds van vorige keer. Het spel eindige rond 10 voor 10. Iedereen had zijn best gedaan, en verdiende na het napraatje een lekkere douche.

{{De winnaars worden onder de loep genomen door niemand minder dan: Mark en / of Klook

De verliezers dan: Koning Loosduinen had met David, de soepele italiaan weer een sterspeler in zijn midden. David verloor punten en dat heeft niet aan hem gelegen. Speelde een ijzersterke partij en dook maar al te vaak uit de ruggen op van de verdedigers van Grootvorst. Aan hem heeft het zeker niet gelegen dat Koning Loosduinen zijn eerste wedstrijd in verlies zag eindigen. Ook zijn afstandschoten vonden veelvuldig doel, of werden net op tijd gekeerd door de keeper van Grootvorst. Gert, kenmerkend als altijd door te spelen met de handen in de zakken van zijn trainingsjas, speelde niet onverdienstelijk. Gaf een paar mooie passes weg en was vaak aanspeelbaar als er gekozen werd voor de lange bal. Ook hanteerde hij zelf de lange bal veelvuldig met succes. Bert maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting op het Hollyhock en verdient in de ogen van de schrijver van dit stukje een dikke pluim. Speelde bijzonder leuk voetbal, weinig fouten, en was in verdedigend opzicht de laatste man waarlangs de aanvallers van Grootvorst zich moesten zien te laveren. Kloor speelde niet op kikksen, en was helaas ook een beetje ziek. Speelde desondanks niet onverdienstelijk en was veelvuldig te vinden als rechtsbuiten en in het begin ook nog als keeper. Volgende keer hopen we dat hij weer op kicksen te vinden is. Nielsie was, als jongste Hollyhock-member maar wel 1 van de fanatiekste, zijn lensjes vergeten. Met koppen leverde dat nogal wat problemen op. Desondanks was hij enorm vaak aanspeelbaar en was het verlengstuk tussen de verdediging en aanval van Koning Loosduinen. SPeelt altijd erg sterk, tenminste voor zover ik het gezien heb. Heeft een enorme toegevoegde waarde voor elk team waar hij in speelt! (Ik hoop dat je je lenzen weer in hebt, en dat je het nu WEL kan lezen.)

Weer een hele leuke avond gehad, en laten we met zijn allen hopen dat er nog velen zullen volgen. Grootvorst boekt een zege, en Koning Loosduinen zal op zijn eerste nog even moeten wachten...

Zoek jezelf broeder... (beelden met dank aan NOS Studio Sport)

Weer een hele leuke avond gehad, en laten we met zijn allen hopen dat er nog velen zullen volgen. Grootvorst boekt een zege, en Koning Loosduinen zal op zijn eerste nog even moeten wachten...

Volgende ronde is ronde 10, en waarschijnlijk volgende week maandag of a.s. vrijdag al!!! Komt allen tesamen.

Geen opmerkingen: