14 mei 2001

FC Gert haalt eerste punten binnen

Goeie pot voetbal levert eerste punten op voor Gert en zijn kornuitjes...


Na twee weken stilstand maakte twee teams afgelopen maandag weer haar opwachting op het Haagse Stokroosveld. FC Gert en Blokkendozen zorgden voor leuk voetbal. Voetbal wat beter verstaan werd door FC Gert, veelvuldig lekker lopende kombinaties en mooie strakke doelpunten zette een eindstand van 22-14 op het bord. Ietwat geflatteerd, want aan het einde van de wedstrijd zaten de Blokken er stevig doorheen, daardoor scoorde FC Gert 6 maal.

Een uitslag van 22-14 geeft ook dit keer weer redelijk de verhoudingen weer. FC Gert kwam in het veld met de volgende 4: Danny, David, Vincent en Gert zelf. De Blokkendozen bestond uit: Niels, Rody, Lennert en Arnoud.

In het begin ging het heel aardig op: beide teams combineerden aardig en hert verschil was tot aan de 10 van FC Gert zeker niet groter dan een punt of twee. Het spel was best aardig, leuke passes en weinig vieze overtredingen. Een overtreding van Vincent zorgde er wel voor dat Arnoud op een lager tempo moest gaan spelen. Een tempo dat de Blokkendozen nog aardig lang volhielden maar aan het einde toch de brui eraan moesten geven. De Blokkendozen konden de passes en het loopvermogen van de tegenpartij niet meer bijbenen. Daardoor liep de stand na 10 doelpunten van FC Gert harder op dan de Blokkendonzen lief was.

Op Veld 5 was het gras op de meeste plekken redelijk. Toplaag was zacht geworden door de regen, de onderlaag was nog hard door de vele uren zon die de brandende bol met gemiddeld 26 graden de afgelopen dagen over het Hollyhock had gesodemieterd. Nu was het slechts een graadje of 12, met constant een lichte regen. Dit keer is de bal voor het eerst bij het spelen op veld 5 NIET in de plomp verdwenen, dat is toch wel tekenend voor het niveau dat schijnbaar omhoog gaat. Arnoud kwam er nog eens dichtbij, maar de pass op Rody was toch voldoende.

De winnaars hadden met een in vorm zijnde Gert (die zelf vond dat hij maar matig speelde) een aardig blok in huis. Hij was veelal goed aanspeelbaar achterin, omdat er meestal geen man van Blokkendozen zo diep stond. Deelde af en toe (niet altijd) een goeie pass in de diepte uit, maar legde bal nog vaker breed, wat een safere en goede oplossing was. Vincent was de hardst werkende man van FC Gert. Hij liep de longen uit zijn lijf, en leek in de verdediging ook onklopbaar. Deze man is in vorm, van grote waarde voor ieder team dat hem in de gelederen heeft. Danny was minder duidelijk aanwezig in het veld, maar meestal is dat een goed teken. Speelde frivool, en erg simpel. Vaak is hij nog wat te loperig met de bal, maar dit keer pakte dat heel goed uit. Hij leed weinig balverlies, en stond vaak aan de oorsprong van een succesvolle aanval. David speelde lichamelijk sterk, maar was vaak te makkelijk en ongelukkig ind e afronding. De catastrofe voor de Blokkendozen had groter kunnen zijn als David meer kansen had benut. Ook Vincent had af en toe een missertje voor het goal.

{{FC Gert speler Gert Molenkamp beoordeeld de spelers van de Blokkendozen, en hulde voor het snelle inleveren!!!}}

FC GERT heeft de eerste overwinning binnen. In de ogen van de onbevooroordeelde reporter Gert van Hanegem was deze sieg uitermate verdiend voor de spelers van FC GERT. Uiteraard moet er respect worden uitgesproken voor de kwaliteiten en het spel van de tegenstanders de BLOKKENDOZEN. Aangezien Rody FC GERT heeft besproken zal ik die rakkers van de Blokkendozen eens even aan analyse onderwerpen.

Ten eerste de heer Niels BLOK uiteraard (weer een avond niet aanwezig in de roeiboot, een gevoelig verlies voor de holand 8) , van onschatbare waarde voor de BLOKKENDOZEN wat een inzet en een stamina en o ze lekker fel, daarnaast heb ik bij hem een neusje voor de goal ontdekt. Zo en man wil ierdereen wel in zijn elftal hebben denk ik zo.

Dan de heer Lennart, volgens mij een onontdekt talent langs wie er zeer moelijk een bal is te schuiven als hij het doel bewaakt. Daarnaast is hij befaamd om zijn rushes en zijn zeer preciese afstandschoten waar niemand op rekent. Hij verdient een pluim en ik schaar hem bij de zeer selecte groep toptalenten op het Hollyhock. Vooral zijn afstandschoten waren onmisbaar voor de BLOKKENDOZEN

Rody, jeminee, deze man kan heerlijk over het veld heendartelen. Het lijkt wel en soort Carl Lewis maar dan in het blank en op een voetbalveld. Hij had soms ongelukkige acties maar zijn inzet en bezieling maakte deze kleine minpuntjes weer goed en hij scoort dus ook weer een daverende voldoende. Laten we eerlijk zijn, hij is de grote initiator achter de vele fijne avondjes op het Hollyhock complex.

Las but not least, de eerste elftal speler van Duindorp en vermaard lid van de HJK Arnie. Deze man kan zo ongelofelijk lekker ballen. Op de avond van 14 Mei echter werd hij professioneel uit de match gespeeld door de Effenberg van FC GERT, namelijk Vinnieboy. Na en klein tikje was Arnie en schim van zijn gebruikelijke heerlijke en gezellige aanwezigheid. Mede dankzij zijn "probleempjes" is de zege misschien wat groot uitgevallen. Arnie KOP OP, we weten allemaal hoe lekker je normaal loopt te ballen.

Al met al een leuke avond en eindelijk wat zuurverdiende punten voor het door tegenslagen geteisterde FC GERT, KAMPIOENEN KAMP.............

Aldus de visie van Gert van Hanegem... Ik vind hem erg leuk en wat mij betreft mag Ome Gert vaker optreden als analyticus.

Lekker gevoetbald met een matig weertje, iedereen weer lekker aan zijn statistiekjes gewerkt, wat mij betreft volgende week weer. Houd de site in de gaten!!!

Volgende ronde is ronde 9, en waarschijnlijk volgende week maandag!!! Komt allen tesamen. Onze Amerikaanse vrinden zullen dan wederom weer in het land zijn.

Geen opmerkingen: