30 april 2001

Grootvorst klopt FC Gert makkelijk

Koninginnedag biedt maar weinig vorstelijk voetbal...

Veel was het niet, maar het is slecht geweest. Met een einduitslag van 13 tegen 6 was het wel duidelijk dat Grootvorst, FC Gert totaal overvleugelde, wat wellicht niet had gehoeven.

Grootvorst bestond vandaag uit: Leo, Danny, David en Niels. Danny werd later vervangen door Vincent. FC Gert bestond uit: Gert, Arnie, Lieve en Rody. Rody kreeg in de beginfase voor FC Gert, toen nog op het echte Hollyhock waar we later werden weggestuurd omdat ze daar een enorme k*tjessport gingen spelen, een levensgrote kans op de 1-0, maar kreeg naarmate hij dichter bij het doel kwam steeds meer onzekerheid in zijn loopwerk, en liet het na te scoren. Daarna kregen achtereenvolgens Arnie en Lieve de kans op de 1-0, maar ook zij lieten het na. Grootvorst maakte een einde aan alle illusies van FC Gert toen zei voor het eerst scoorden. Al snel liepen zij uit tot 5-0, en had FC Gert een eigen doelpunt van Blokkie nodig om de eerste op het bord te laten zetten. 5-1 was toen de stand. Maar FC Gert had de hoop op winst op deze laatste dag van april al vroeg opgegeven en speelde na wat doelpunten van Grootvorst vrij inspiratieloos.

Speelde Grootvorst zijn eerste wedstrijd dan zo goed? Nee, absoluut niet, maar wel heel functioneel. Blok en Lennert waren altijd aanspeelbaar, Danny (later Vincent) en David speelde de bal minder vaak af, maar waren wel balvast. Rody wilde meer tikken bij FC Gert, stond voortdurend vrij, maar vaak werd gekozen voor de verkeerde oplossing. Een lange bal op iemand achter de linie, ook als er andere mensen makkelijker vrij stonden, en een bal ook weer makkelijker vrij konden spelen. De uitslag aan het einde was ook nauwelijks geflatteerd, de uitslag had harder op kunnen lopen, maar dat gebeurde (gelukkig voor FC Gert) niet. Grootvorst mag volgende week zijn 3 punten uitbouwen tot 6 tegen de Blokkendozen.

Aan het weer lag het niet, ideeal voor voetbal. Een graadje of 13, en later een periode van regen, voor wat voetbal is dat helemaal niet erg. Eerst waren we op Hollyhock, maar dat veld was gewoon dramatisch, en het werd dus helemaal dramatisch toen die Zonnebankbruine Porno Honkballer ons kwam vertellen dat we daar weg moesten gaan. We konden op het handbalveld van spelen. Toen we zeiden dat we aan de andere kant van het hek wilde spelen, vertelde hij dat dat niet meer mocht, was ingezaaid enzo... Was gewoon gelul, want er was niks afgezet of zo, en hij was allang blij dat we waren opgerot van het honkbalveld, want we hebben ze niet meer gehoord nadat we van Hollyhock waren vertrokken. Ik hoop dat we onze sporen goed hebben achtergelaten op het Korfbalterrein. Wellicht wordt het een keer tijd voor een ludieke actie. A. jouw broertje kon toch iets met spuitbussen wat anderen niet konden?!

Goed, nog even de spelertjes individueel noemen. Grootvorst Lennert was in mijn opinie samen met Blok de mannen van de wedstrijd. Zij speelden heel open en passten de bal goed en vooral vroeg af, wat het tempo erin hield. En zoals gewoonlijk stonden ze allebei goed te verdedigen. David loopt wellicht nog te veel met de bal en maakte zich nog weleens schuldig aan aan een overtredinkje, maar hij toonde veel inzet en was overal te vinden op het veld. David was balvast evenals Danny. Danny stond vaak goed te verdedigen en maakte goede passen. Hij ruimde al snel het veld voor de altijd hardlopende Vincent die verdienstelijk speelde. Hij dook altijd goed de ruimte in en maakte het voor de verdediging van FC Gert nog wel eens lastig. Aangezien het moeilijk voor mij is om in te schatten hoe de tegenpartij speelde, heeft Lennert mede bijgedragen aan dit deel van het verslag.

De spelers van FC Gert hadden met Arnie een hardwerkende man in huis, die misschien te vaak te vroeg voorin was. Terugkomen uit een aanval is niet zijn sterkste punt, maar het leek erop dat hij daar vanaf wilde, en dook vaker in de verdediging op dan voorgaande keren en verdiende hiermee een pluim. Rody (kennen we toch vooral van zijn meestal negatieve instelling in het veld?!) was tevreden over zichzelf. Rody vindt alleen dat er VEEL MEER getikt moet worden en dat die lange bal er uit moet. Rody was vaak aanspeelbaar, en speelde ook absoluut goed. Was goed in de aanname van de bal en aan het afpassen schortte het ook niet. Was wellicht wat matig in de afronding. Gert speelde zeer solide, en was vaak de man die een goal voorkwam, in de opbouw was hij de man die achter de mensen mee opkwam om aanspeelbaar te blijven, dook soms wat te veel de kluwe mensen in en werd daardoor moeilijk aanspeelbaar. Lieve speelde niet zijn beste partij maar verdient toch weer punten met zijn inzet, liep hard en goed maar was wat ongelukkig in zijn aannames af en toe.

Al met al een lekker pot voetbal met een goed weertje, jammer voor FC Gert dat de uitslag geen draaglijker aanzicht had, wellicht volgende keer wel een overwinning voor Gert en de zijnen.

Wellicht spelen we bij voldoende animo aanstaande vrijdag ronde 8, en maandag al ronde 9. Zaterdag en zondag staan vooralsnog in het teken van TIENEN, indien er genoeg animo is natuurlijk!!!

Geen opmerkingen: