24 mei 2001

De Vogelwijkers in eerste wedstrijd sterker dan amateurteam

RAVA 4 verliest van de Vogelwijkers...

Vrijdagavond de 25e mei, stonden we rond 8en op het Hollyhock, maar wat bleek. Alle velden (1 t/m 5) waren al bezet!!! Op veld 1 en 2 werd gehonkbald. Veld 3 was ingezaaid, evenals veld 4. En op veld 5 (het trapveldje) waren de dames van Ariosia ofzoiets aan het softballen, met een paar mannen erbij. Denk ervan wat je wilt denken, ik denk er het mijn van. En dat is dat het softbal beter kan stoppen, omdat daarvoor de animo ZEKERS TE WETEN veel te laag is. Kortom, de Hollyhockers moesten uitwijken, en al snel stond vast dat er werd uitgeweken naar het (wat later zou blijken het goed bijliggende veld) HALO-atletiek Stadion aan de Laan van Poot. Daar waren de 8 Hollyhockers, en al snel voegden de jongens van RAVA waar het seizoen voor af was gelopen zich erbij. De wedstrijd kon beginnen...

Een einduitslag van 9 - 6 in het voordeel van de Vogelwijkers, is nauwelijks geflatteerd. De goals van Rava kwamen tot stand, door meestal afstand schoten van iemand in een Fiorentina-shirt. Aan RAVA-zijde was hij in mijn opinie ook de meest gevaarlijke speler, evenals de in het oranje gehulde Remco. Deze twee toonden aan RAVA-kant de meeste inzet. Aan de andere kant, bij de Vogelwijkers, toonde iedereen inzet. Arnie was veelvuldig voorin te vinden, en de rest liep zich ook de touwt.....

De Vogelwijkers boekte al snel een 4-0 voorsprong, door doelpunten van Arnie, als eerste. Rody als tweede met een jolijt hakballetje achter het standbeen llangs de 2-0. En Ewoud (buurjongen van Blokkie) maakte op een vochtig veld de 3-0, en wat gelukkig de 4-0. Daarna ging het wat stroever, maar tekende Danny de 5-0 aan met een bizarre schijnbeweging, en de 6-0 voor Arnie weer. Tot dar kon ik het onthouden, tenminste tot de 6-1. Want aan Rava-zijde was er eindelijk een keer iemand die wel scoren kon. Maar achteraf waren de 6 doelpunten van de Vogelwijkers al te veel gezien de einduitslag van 9-6. RAVA is niet meer gevaarlijk geweest, maar zullen in de toekomst op de vrijdag nog wel voor enig gevaar gaan zorgen.

Het weer was in het begin iets te drukkend warm in mijn opinie, maar ik geloof dat de resthet wel okay vond, met een graadje of 18 om 8 uur, en een graadje of 15 iets over 10en was het goed toeven aan de Laan van Poot. Het veld lag er werkelijk waar PERFECT bij, met uitzondering van het doelgebied aan de straatkant. Maar dat gebruikte we toch niet. We konden gebruik maken van een perfecte grasmat dus, die na verloop van tijd door de zeedamp wat vochtiger begon te worden, waardoor de mieterse Mitre-bal als een gek begon te glijden. Desondanks, een perfecte avond. Arnoud, Rody en Kloor, konden er geen genoeg van krijgen en besloten nog een potje te gaan tienen. Maar rond een uurtje of 12 was ook dat afgelopen.

Ik behandel alleen de spelers van De Vogelwijkers, de winnende ploeg, omdat de tegenstander RAVA niet meeteld voor het Hollyhock klassement, zij komen immers uit in een andere liga; KNVB RESERVE 7E KLASSE.
Rody: was vanavond NIET in goede doen, kon zijn draai maar slecht vinden. Kreeg ook niet al te veel aanvoer van achteruit, en er werd meer gekozen voor een bal op een vervelender staande Arnoud dan voor hem, jammer want had hij in de wedstrijd gekomen, misschien had hij dan de kans gekregen zich beter te profileren.
Aroud: speelde een ijzersterke partij, en was man of the match, was sterk aan de bal. Punten van kritiek blijven het niet tijdig afspelen van een bal waardoor hij teveel energie verspeelt. Verder waren zijn passes nauwkeurig, en schoten zuiver. Een ander punt is dat JUIST HIJ, de bal van achteren zou moeten halen. Hij moet beseffen dat in principe hij de sterkste is aan de bal, en hij ook beter de bal kan gaan halen, ipv dat de rest de bal moet gaan brengen.
Kloor, was wat ongelukkig in de passings, dat veranderde wel iets gedurende de wedstrijd. Was vaak aanspeelbaar, maar ook hij werd meestal niet aangespeeld.
Ewoud, de nieuwkomer is een speler voor puur en alleen spitsenwerk. Was niet vaak achterin te vinden, wellicht kwam dat door de gladde schoenen. Speelde voorin een goeie partij, en was vaak aanspeelbaar, zorgde voor een aantal doelpunten.
Blokkie was ook minder dan de maandagen, maar WEL foutloos. Er valt hem, als een team niet draait, meestal niks te verwijten. Heeft een goed overzicht en speelt de bal vrijwel altijd nauwkeurig.
Danny: speelde ook niet zijn beste partij, was vooral verdeigend beter bezig als aanvallend. Had wel een aantal aanvallende stuiptrekkingen, die voor 2 doelpunten zorgde: een keer zelf de scorer, en de andere keer gaf hij de assist. Door zijn vrolijke instelling is hij wel altijd een man die van grote waarde is voor de sfeer in het team.
David speelde solide, en was sterk aan de bal. Vooral ook wanneer hij een bal af moest pakken was hij sterk en goed bezig. Niet bang voor en blauw plekje meer of minder gapte hij de bal meestentijds uit een van de voeten van de RAVA-spelers.

Het teambelang telt, en wat dat betreft verdienen de Vogelwijkers allemaal drie punten. Er werd wel goed gemmuniceerd, en dat was van belang blijkt achteraf, want een marge van 3 doelpunten over 1,5 uur spel is niet veel...

Zoek jezelf broeder... (beelden met dank aan NOS Studio Sport)

Tot maandag!!!!

Volgende ronde is ronde 11... Komt allen tesamen.

Geen opmerkingen: