9 april 2001

Derde avond levert weer veel doepunten op!

Derde avond levert weer veel doepunten op!
Puindorp - FC Hollyhock 6 - 14


Gert speelde met zijn team een logische partij en boekte een eclatante overwinning met zijn team. Met zijn team maakt hij 14 doelpunten, dat waren er welgeteld 8 meer dan de tegenstanders die er weinig van bakten. Qua positiespel had de grote captain van FC Hollyhock de zaakjes goed voor elkaar.

De einduitslag van 14-6 gaf de verhouding goed weer, en dat was niet eens geflatteerd. Puindorp verdiende geen moment de overwinning en werden overvleugeld door de loopkracht en het postiespel van Hollyhock. Hollyhock bestond voor de gelegenheid uit: Gert, Vincent (uitblinker), Harte (uitblinker), Danny en David. Puindorp bestond uit: Mark, Kloor, Leo, Rody en later ook Arnoudt.

Heel lang bleef het 0-0. Arnoudt kwam in het veld bij de stand 1-0 voor Hollyhock. Toen waren we al weer een kwartiertje onderweg. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts. Misschien rekenden de gasten teveel op de loopkracht van Arnie, die helaas nog teveel hinder ondervond van een enkelblessure van de wedstrijd van een dag ervoor, bij aartsrivalen Duindorp (jongens volg je hart zou ik zeggen). Eerder al aangehaald: Vincent en Harte (uitblinkers) zorgden voor de meeste doelpunten. Veelal simpele intikkertjes, ook mooie doelpunten waren op deze avond helaas niet van toepssing, zorgden al snel voor een fikse voorsprong voor de thuisspelenden. Hoe mooi een doelpunt ook is, dubbel tellen ze nooit: dus je kan zeggen dat er door Hollyhock zeer efficient werd gespeeld. Groot werd de tussenstand in het begin echter niet: 6-3 is nog een tussenstand die de schrijver van dit stukje zich kan herinneren. Maar vanaf dat moment ging het heel hard omhoog voor Hollyhock.

Het weer was perfect, echter rond een uur of kwart over 7 begonnen de wolken te dreigen en rond half 8 hing er een naar zee ruikende mistdamp over het veld, die als het ware als een inspiratiebron leek te gaan zorgen voor Duindorp. Niets was minder waar en de Hollyhockers beslisten de wedstrijd voorgoed: 14-6. Het spel van Puindorp kenmerkte zich door veel geloop zonder bal, lange ballen die niet aankwamen en geen aansluiting van de achterkant. Spelers wilden wel maar leken niet te kunnen. Ik wil van de gelegenheid misbruik maken door te zeggen dat Harte's en Gert's bijna van onschatbare waarden kunnen zijn bij een voetbalpotje onderling. Zij hebben de kwaliteit in huis om een bal aan te nemen, VAST TE HOUDEN en daarna te verdel(g)en. Meestal ook goed te verdelen.

Even wat alle spelers aanhalen dan maar: Arnoudt had last van een enkelblessure, hopelijk is deze snel over, want zijn tekort aan loopvermogen vandaag had ook tot gevolg dat de inzet van hem verdween. Dat is jammer, want in vorm is hij een speler van onschatbare waarde. Volgende week zal hij weer beter zijn. Kloor, had ook zijn wedstrijdje duidelijk nog niet uit de benen gelopen, wilde zeker wel, koos wat te vaak voor de lange bal, maar dat kwam ook doordat de aansluiting van achter niet kan, zou eens een actie eruit moeten knallen. Mark wilde ook hard gaan, maar houdt in voor zijn enkel (gelukkig maar, want loopt absoluut vaak vrij en is aanspeelbaar). De keren dat hij voorin te vinden was, was hij ook meestal alleen of met Rody, en vond geen aansluiting van achteraf. Rody loopt te vaak achter de verdedigers en zou zich wat meer moeten laten zien voor de verdedigers. Wilde weer veel, , maar lukte meestal niet. Was wat ongelukkig in de afwerking, compenseerde dat door twee flauwe afstandschoten die wel doel vonden. Heeft zich het zaad uit de balzak gelopen (neem dat maar van me aan). Is verder volgende week te bewonderen op nieuwe voetbalsloffen, want de Puma heeft zijnen bek geopend, en iedereen kan naar binnen gluren.

De winnende partij dan: Gert, vormde het fundament met Harte. Gert was meestal achterin, strooide met vaak subtiele passjes, die hun target meestal vonden. Scoorde zelfs nog een paar keer dichtbij, wat zijn vorm ook weerspiegelt. Harte de andere 50% was in het begin de (niet zo) vliegende keep, en was vooral achterin te vinden. Hij was de plaaggeest voor de aanvalsstootjes van Puindorp, en stond vaak op de goeie plaat. Hij maakte naam door een hattrick op het bord te zetten: echte Harte-goaltjes, een echte goaltjesdief: Hartedief zou ik bijna willen zeggen, zonder ook maar enige toespeling te maken. Vincent, bleef lopen en de verdedigers van Puindorp werden er gek van: stond vaak aan de basis van een doelpunt, en zorgde zelf ook voor nogal wat gevaar. David liep veel met de bal, en maakte zich bijzonder nuttig door een bal lang vast te houden waardoor er van achteruit makkelijk aangesloten kon worden. Was zelf nog wat ongelukkig ind e afwerking helaas. Danny, krijgt met recht de bijnaam baltovenaar. De Tovenaar van Tatastokroos. Wist de bal veelvuldig op de juiste manier in te spelen op een in de spits zijnde speler, of anders achteruit de veiligheid in.

Heerlijk voetbal was het niet, heerlijk weer wel. Lol heb je meestal achteraf, en dat was ook dit keer best wel weer het geval. Ik hoop dat er vrijdag as een aantal mensen kunnen, voor een ingelaste extra partij. In een ander geval zijn we in ieder geval weer op maandag van de partij, ja toch? Lekker ballen. Voor de Tienen - Die - Hards onder ons: laten we zaterdag (en (bij mooi weer) zondag) gaan tienen, lijkt me een sterk plan, niet dan???

Tot de volgende keer!!!

Geen opmerkingen: