13 april 2001

4e avond: Verbetering duidelijk zichtbaar!!!

FC Gert - De Dauwtrappers 18 - 20


De introducering van het derde en vierde team op het Hollyhock had maar liefst 38 doelpunten (zonder de afgekeurde) tot gevolg. Met de resultaat mag iedereen zichzelf op de borst kloppen die meedeed aan een partij die eigenlijk geen winnaar mocht hebben.

De einduitslag van 18 tegen 20 gaf maar eens aan hoe dicht beide partijen eigenlijk wel bij elkaar lagen. Er werd open en breed gevoetbald, en er waren geen noemenswaardige overtredingen, dan een trap op de enkel van Arnie, en een schoffel die David tegen het gras legte. De partij die Gert (FC Gert) bij elkaar had getrommeld was: Zichzelf, Arnie, Lieve, Kloor en later heel even Ingmar. De partij van de Dauwtrappers bestond uit: David, Rody, Ramon, Danny en iets voor later dan later bij FC Gert ook even Ingmar...

Meer als drie punten hebben beide ploegen nooit van elkaar vandaan gelegen, zelfs geen twee voor zover ik me kan herinneren. Al de tijd is het een faire gelijkopgaande strijd der titanen geweest. Bij de stand van 12 - 12 kwam Ingmar uit een hoek gekropen en voetbalde 1 doelpunt mee bij de Dauwtrappers en later iets langer bij FC Gert, waar hij na een tijdje Lieve verving, die eveneens zijn rentree maakte na de lange winter die hem van de velden hield. De eindstand kwam uiteindelijk op het bord door net iets betere passing door de Dauwtrappers: dat maakte echt het verschil. Bij FC Gert wilde deze of gene nog weleens te vaak zelf gaan, waardoor onnodig balverlies werd geleden. Bij de Dauwtrappers was dit aan het begin ook het geval, maar ze kwamen er snel achter dat een andere taktiek beter zou werken.

In het begin van de avond scheen de zon nog vrolijk op een zes graden koude goeie voetbalvloer. Het gras was gemaaid, en daardoor rolde de Jonas Kolkaa bal (Arnie rot op met die bal, geintje) een stuk beter. Later daalde de zon achter de flats van de Segbroeklaan en de Ranonkelstraat, en dat was aan te voelen ook. Lieve memoreerde nog maar eens even dat het de daarop volgende nacht weleens 6 graden onder nul kon worden: nu was het echter een graad of drie. De temperatuur van het spel heeft er in ieder geval niet onder geleden. De teams speelden zoals gezegd goed! De passing bij de Dauwtrappes was nauwkeuriger dan die van FC Gert. FC Gert hanteerde vaker een lange bal, en een gooi in de pot, die soms weliswaar verbluffend goed aankwamen! Lieve en Gert hadden goeie hoge ballen, die helaas minder werden afgemaakt, maar de kwaliteit van het spel wel kenmekten. Vaak werd er na het aannemen nog gescoord. FC Gert heeft door dat spel lang voorop gelegen in de strijd om de punten, maar de spirit bij de Dauwtrappers heeft er geen moment onder geleden. Ramon, David, Rody en Danny hebben de hele tijd het idee gehad dat ze zouden kunnen winnen. En ze hadden gelijk. Door beter tikwerk werd het duelletje beslist. Bij beide kanten werden er soms mooie combinaties gemaakt. Iedereen verdient een dikke 8.

De spelers maar weer even individeel aanpakken maar. Om te beginnen bij de verliezende partij: FC Gert. Gert, de rots in de branding was vandaag niks aan te merken. Hij speelde even solide als goed, en was zowel voorin als achterin te vinden, zonder onnodige meters te maken. Speelde dus heel efficient. Arnie, de man van de langere adem, is zeker op de weg terug. Draaide goed om alles en iedereen heen, was in zijn afwerking hier en daar wat minder gelukkig, maar dat zal niet al te lang meer duren vrees ik. Kloor speelde ook goed, was vaak aan de zijkant te vinden, en als hij daar niet te vinden was bij een aanval dan liep hij als moeilijk te verdidigen aanvaller in de '16' van de Dauwtrappers. Gaf aan zelf niet al te vaak te willen schieten omdat hij vond dat er een andere speler beter stond (wat niet altijd waar was), deze ingeboezemde angst ging er na verloop van tijd uit, daardoor was Kloor een stuk gevaarlijker geworden en zorgde voor wat puike doelpunten. Lieve was het verlengstuk tussen Gert en de aanval. Was vaak voorin te vinden, maar moet nog warm draaien. Speelde net als de rest absoluut goed. Van de laatste twee genoemden kwamen een paar goede schoten, die de ene keer wel en de andere keer niet goed verdedigd werden. Ingmar betrad laat in de wedstrijd het veld voor Lieve. Hij speelde niet onverdienstelijk.

De winnende partij. De Dauwtrappers hadden aan Ramon een uitstekende motivator. ook Rody sprak net als Danny een aardig woordje mee. David sprak wat minder. Door het vele spreken konden de Dauwtrappers de lijn er aardig inhouden. Veel praten leidt absoluut tot beter spel, en een grotere motivatie, en wellicht dat dat de doorslag heeft gegeven. Als eerder gezegd Ramon was degene die de spirit erin hield, en grossierde net als de andere 3 in logische passes, die meestal het juiste station vonden. Het credo van de dauwtrappers was, tikken tot aan het doel, en schieten. Aan het schieten mag soms nog weleens wat getwijfeld worden, vooral de schoten van Rody waren niet altijd 'on target'. Danny speelde minder sierlijk, maar ijzersterk aan de bal. Ging niet vaak te ver door met zijn acties en kon makkelijk terugpassen of de actie zelf maken, en nogmaals nooit te lang. Ramon en Rody waren altijd aanspeelbaar. Eerstgenoemde speelde in mijn ogen een grote rol in de opbouw van de aanvallen. Alle spelers van de Dauwtrappers hadden in het begin de moeite om dat ene stapje extra te zetten om de aanvallers van de tegenpartij aan te pakken. Dat werd beter naarmate het spel vorderde. David speelde in mijn ogen als verdediger een belangrijkere rol. Hij wist veel opbouwen van FC Gert al in een vroeg stadium te storen, hij is zeker debet aan de winst.

Tot slot: er werd goed degelijk voetbal gespeeld in een wedstrijd die dus eigenlijk geen winnaar mocht hebben. De opkomst vond ik alleszins redelijk. In ieder geval zat mannen om een leuke avond mee te hebben op ons aller Hollyhock! Nog wat onduidelijkheid over de volgende wedstrijd. Zelf dachten we aan zondag, maar dat gaat niet werken. Later in de week hier meer over.

TOT DE VOLGENDE WEDSTRIJD ALLEMAAL!!!

Geen opmerkingen: