20 april 2009

EENZIJDIG DUEL OP KIJKDUIN

En daar was hij ineens. Was het een geestesverschijning? Neen. In het kielzog van Michel en Peter, schreedt HIJ het veld op. De enige echte verloren zoon, grondlegger van Hollyhock, MARIO vierde zijn rentree op Hollyhock. Weliswaar op een ander veld dan waar het pakweg zo'n 15 jaar Hollyhock geboorte gaf, maar toch...

De teams werden na wat heen en weer knallen, wat ballen vissen uit de sloot en uit de bossages verwijderen van dat prachtige leer, dan eindelijk gemaakt rond de klok van 19.40. Mario duurde het allemaal te lang, dus die stook maar een peuk op. Dat zagen wij ook in de wedstrijd. Hoe bedoelt u een verslaving! Waar vele Hollyhockers verslaafd zijn aan het leer, moet een ander dit nog oplossen met teer, nicotine, en weet ik allemaal wat er inzit. Er is nog hoop! De weg terug naar het veld is in elk geval alweer gevonden!

Op dit moment is de absolute schlemiel van vorig jaar (meeste tegendoelpunten, meest geweest minste punten, etc., we wrijven het er nog even in) de "man to beat" in Kijkduin op maandagavond. Kloor weet zich na speelronde 4 namelijk nog steeds koploper met een 100% score, zowel in aanwezigheid als in punten. Zijn team Kloorendam bestond voor de gelegenheid uit: Danny, Kloor, Jean, Bruno, Kees, Bas en Stefan. VV Leeftijd trok het strijdperk in met Michel, Rody, Arnoud, Gert, Peter, Mario en Mark, die toevallig ook net weer een jaartje ouder was geworden. Bedankt voor de tractatie.

De match ging aanvankelijk totaal niet gelijk op. VV Leeftijd werd overrompelt door een serie van eenvoudige aanvallen, die soms met enig fortuin afgerond werden. Niet beeldschoon, wel doeltreffend. Op die manier kwam Kloorendam op maar liefst een 7-0 voorsprong. Op dat moment besefte VV Leeftijd eindelijk dat ze niet gekomen waren om van het weer te genieten of te keuvelen over het weekend en deden een poging om orde op zaken te stellen.

Doordat VV Leeftijd wat eenvoudiger gingen spelen en wat minder risico in hun spel legden, begon de machine weer wat te draaien. Aanvankelijk slechts met 1 doelpunt, de 7-1. Op dat moment besloot onze vriendelijke reus Gert, naar verluidt vervuld van kilo's liefde, de bal maar direct in te leveren bij Bas. Die knalde mis, maar de rebound was wel raak, 8-1.

Om de stand nog een wat draaglijker aanzien te geven probeerde VV Leeftijd, met een gemiddelde gevoelsleeftijd van 89,4 jaar (in ieder geval rijp voor Duinhage), de zeilen nog bij te zetten, wat zomaar leidde tot een reeks kansen waar een enkel doelpunt uit kwam (8-4). Echter spannend werd het nooit meer ondanks dat de oudjes geloof in eigen kunnen nooit verloren. De eindstand van 11-6 was dik verdiend, en Kloor staat dus nog steeds op de 100%.

Volgende week komen de pootjes! Na enig soebatten na de wedstrijd werd besloten het aloude POTEN weer in te voeren, om op die manier eerlijkere teams te krijgen. DANNY en GERT bijten wat dat aangaat het spits af. Blijf trainen, blijf geloven in jezelf, wellicht wordt je dan als eerste gekozen.

Voorts zal er deze week een inventarisatie gemaakt worden van de HOLLYHOCK UITSHIRTS 2009. Je wil er 1. Een strip inclusief broek voor de prijs van een kaartje voor FC Den Haag voor de nacompetitie: € 25.00. Geloof me, van je shirt + broek heb je meer lol de komende jaren.

















Sneak preview:

1 opmerking:

Mario zei

Briljant gozer!!