8 september 2008

TERUG NAAR DE ROOTS

Dat het potje uiteindelijk pas om half 8 begon, was gezien de schemering en de toch al korte avonden treurig te noemen. Toen de meeste mannen zo rond de klok van 7 aankwamen op het Schapenatjesduin, kwamen ze tot de conclusie dat voetballen een onmogelijkheid was op het laatst door ons geadopteerde veld. Blame Edel Grass! Die klootzakken hebben ervoor gezorgd dat HBS niet tijdig over de juiste faciliteiten om de nieuwe kunstgrasmat heen konden beschikken, waardoor HBS nu voor het tweede jaar achtereen moet uitwijken naar Kijkduin. Door de bewolking hadden we al niet zo gek veel tijd, dus het tijdstip van half 8 was laat te noemen. Plaats van delic(h)t: het enige echte!

Zonde voor Papa Mark trouwens, die net als wij allen gedacht hadden wel even een potje te kunnen bekijken op Kijkduin. Dat had wel gekund, maar niet van onzer zijde. Nadat hij, net als wij allen, tot de conclusie was gekomen dat voetbal 'aan de overkant' er niet in zat, afgezien van wat opgeschoten HBS-jeugd, keerde hij hevig gedesillusioneerd huiswaarts.

Het eerste fluitsignaal klonk op het Stokroos en de eerste merkwaardigheid was al een feit: Kloor was er niet. Mr. 100% is niet meer Mr. 100%, beste mensen. Kloor is nu net zulk klootjesvolk als wij allen die weleens een match moesten missen ook al hadden we die intentie niet. Hij zal toch hopelijk niet na zijn schitterende goal in de verloren wedstrijd tegen Graaf Willem II Vac gedacht hebben zijn kicksen aan de wilgjes te hangen? Daar is hij vast teveel voetbaldier voor. Hij liet het gras van Hollyhock toch niet helemaal onberoerd: vlak voor tijd kwam hij nog even polshoogte nemen.

Terug naar de wedstrijd dan. Die had niet zo gek veel om het lijf, buiten het feit om dat spelen op het Stokroos toch wel iets heel speciaals blijft. Na een ietwat late aankomst van Vinnie, stonden we voor de zoveelste keer dit seizoen in disbalans: zeven tegen zes, zorgt voor een totaal aantal van dertien. Ik tel het maar even op voor de mensen die met moeite uit bed konden komen of een zware dag achter de rug hebben.

FC Hollyhock bestond uit: Bas, Danny, Vinnie, Stefan, Clemens en Kees. Het Overtal bestond uit: Michel, Warry, Peter, Rody, Bruno, Jean en Arnoud.

Nog een feitje. Dit was echt de allereerste keer dat Arnoud en Michel samen in 1 ploeg speelden. Nu Hollyhock langzaam overgenomen wordt door jonge fitte honden, en de sleet er bij deze veteranen danig opzit, kan het zo voorkomen dat ook zij bij elkaar in het team kunnen komen. Vroeger was dit, gezien de sterkte van deze Hollyhockers van het eerste uur, absoluut ondenkbaar.

Hey, waar was Gert? De man die naar verluidt eerste stond en de bloedhete en vooral ook bloeddorstige adem van Arnoud in zijn nek voelde, moest verstek laten gaan in verband metarbeidstechnische werkzaamheden. De tijd dat we lanterfanterend door het leven gingen ligt duidelijk ver ver achter ons.

Het Overtal begon uiterst zwak aan de test, en al vlot kwamen ze op een 3-0 achterstand. Via een counter werd pas het eerste doelpunt gescoord door het Overtal. Toen de storm een beetje was gaan liggen van FC Hollyhock-zijde, kwam het Overtal wat beter in het spel. Er werd voorin wat vaker een bal vastgehouden, en achterin kwam het wat minder in de problemen. Het tijdelijk wat betere van het spel wat zich vertaalde in een aantal mooie doeplunten. Met een flinke dosis mazzel erbovenop dacht het Overtal zelfs even dat het mocht hopen op de overwinning toen zij op een 4-5 voorsprong kwamen. In die fase had het Overtal duidelijk het betere van het spel, zonder dat FC Hollyhock zich onbetuigd liet, echter vonden zij iedere keer een verdediger op de doellijn en koos men vaak voor het afstandshot, wat nog weleens precisie miste. Bij Overtal werd maar weinig gelopen en Hollyhock tikte dat vaak makkelijk uit. Vaak was de gedachte aan 1 stap teveel al teveel moeite aan Overtal-zijde.

Met 5 doelpunten op zak dacht het Overtal dat ze er al waren. FC Hollyhock ging weer doen waar het goed in was, combineren en aanvallen fatsoenlijk uitspelen. Met in ogenschouw genomen dat niet alle gaatjes meer dicht werden gelopen, kon FC Hollyhock makkelijk uitlopen naar een verdiende zege. Op basis van de status van de spelers waren zij dit ook aan henzelf verplicht. De cijfers bleven klein: 7-5.









2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi stukkie Ro. hulde.

Bas

Anoniem zei

ik doe zo mijn best..... ooit lezen we dit, als we niet meer kunnen lopen... of kunnen rennen... en dan denken... we .... shit...... wat gaat de tijd snel...