15 juli 2008

WEINIG OM HET LIJF...

Zo stond op maandag 14 juli 2008 alweer de 15e meeting van het jaar op het programma. Een wat kleiner gezelschap van 11 man besloot om 19.45 af te trappen voor wat later bleek, een niet al te hoogstaand potje voetbal. Het enige wat meewerkte was het weer: volop zon, later zeker wat meer bewolking, graadje of 21 en wat wind. Ideale omstandigheden.

Verwijten gingen over en weer, de bal echter niet. Die ging vaker hoog en hard over. Hier en daar een irritatietje, in plaats van een mooie combinatie. Af en toe een grovere tackle, in plaats van mooie doelpunten. Schromelijke zelfoverachatting, telramen die niet functioneren, wel of geen doelpunt, slechte pass. Ach, de boog kan niet altijd gespannen staan. Na al het goeie spel van de afgelopen weken, komt een keer de klad erin. Volgende week weer een mooi vertrekpunt voor wél een lekkere pot.

Nadat de teams (voor de zoveelste keer oneven) op min of meer ingenieuze wijze in elkaar waren gesleuteld, kwamen Harte en Kloor aangelopen, deze werden verdeeld. Dat was niet al te lastig, want Kloordi had het zelfde shirt aan als zijn "broertje" (zie wedstrijdverslag van een paar weken terug), waardoor hij zich bij het Team International kon vervoegen. Niet lang daarna sloot Kees zich verlaat aan door een disfunctionerende CV-ketel. Team International bestond uit Danny, Ard, Vinnie, Kloor en Jean. Team Twee bestond uit een mannetje meer met Rody, Arnoud, Stefan, Harte, Gert en Kees.

De eindstand van 10-6 voor Team Twee is nou niet op het bord gekomen door gigantisch knap spel. Team International stelde in het begin maar bitter weinig tegen over de man-meer-situatie van Team Twee. Foute passing, te harde ballen (wind mee) en een stap te laat zorgde ervoor dat Team Twee al vlot uit kon lopen naar 5-0, waarmee eigenlijk al het spannende uit de wedstrijd was. Daardoor kwam er wat ruimte voor een mannetje laten lopen, een irritatietje en een opmerkings links en rechts.

Bij een tussenstand van 8-6 leek het nog spannend te worden, maar het gif kwam nooit in de wedstrijd zelf te zitten. 10-6 was de eindstand. Volgende week de 16e ontmoeting, en ik voel dat het een mooie gaat worre!

Later vast nog wel een zinloos statistiekje. Bis dan mädel!















Geen opmerkingen: