8 juli 2008

OP EEN GRIJZE WOLK - MAANDAG 7 JULI 2008

Niemand haalde het na het berichtje van Weerman Danny ook maar in zijn hoofd om te cancellen. Onze Buienradar-weerman wist het zeker: het zou opentrekken. Nou dat opentrekken viel wel mee, we hebben 4 schamele zonnestralen gezien. Altijd nog meer dan de rest van Nederland, maar droog: dat bleef het wèl! Toen de gong voor het einde van de titanenstrijd had geklonken, barstte het ook vrijwel direct weer los. Moeder Aarde is met ons, de Politie is met ons, de bal is met ons, zoveel is duidelijk.

Dat de Hollyhock-voetjes na de regenbuien eerder die dag en in het weekend hun sporen nog wel na zouden laten was wel duidelijk. Nadien kon de grasmat aan de linkerzijde beter door voor varkenstrog in plaats van voetbalveld. De plaggen vlogen tijdens de wedstrijd in de rondte, geen shirt was nog van originele kleur en lichtgekleurde voetbalkousen konden direct de biobak in.

De ambiance was gewoon 'weer eens een keer wat anders'. Speelden wij de andere weken bij strak blauwe luchten en zomerse temperaturen, nu was alleen de temperatuur net aan de verkeerde kant van de 20 graden. Het raasde en gierde om ons heen. Hoge ballen leidde een eigen leven, en belandden veelal in de bossages naast het hek. Het dak van de tribune op veld 3 klapperde om enige aandacht en de dugouts werden voor het eerst als opslagplaats voor kledij en ander waardevol materiaal gebruikt. Gert wenste zich er niet om te kleden omdat zich er volgens hem een waar 'vliegencircus' voltrok. Als groot voetbalbeest zoals hij zichzelf graag omschrijft is hij niet bijster gecharmeerd van andersoortige beestjes.

De wedstrijd zelf kenmerkte zich door een hoop glijpartijen, afzwaaiende ballen en behoorlijk wat wisselingen van de wacht. De formatie waarin het langst is gespeeld is: Andy, Justin, Rody, Kloor, Rutger, Jean en Richard (voor het gemak even omgedoopt tot SV KIJKDUIN) tegen Harte, Gert, Arnoud, Stefan, Danny, Ard en Vinnie (FC HOLLYHOCK).

Toen de teams in hun originele formatie speelde, speelde Danny nog voor SV KIJKDUIN. Patrick speelde tot op dat moment nog voor FC HOLLYHOCK. Echter, hij raakte geblesseerd aan zijn been. Vanaf deze plaats wensen we hem succes en hopen dat het allemaal meevalt zodat hij volgende week weer van de partij is. Danny vertrok op dat moment, bij een 5-3 voorsprong voor SV KIJKDUIN naar de andere zijde. SV KIJKDUIN verloor daarmee een beetje controle achterin maar met een hoop kunst en vliegwerk en goed verdedigingswerk van vooral Andy en Richard kon de ploeg toch nog uitlopen naar een grootse voorsprong van 8-4. SV KIJKDUIN werd beticht van veelvuldige counters, maar daarmee kan uw razende reporter helaas niet instemmen. SV KIJKDUIN wist gewoon sneller om te schakelen dan de verdediging terug was van FC HOLLYHOCK. Noem het counter, uw reporter noemt dat sneller schakelen.

Toen kwam de oude diesel FC HOLLYHOCK echter op stoom. Harte scoorde tweemaal op curieuze doch mooie wijze (was de tweede nou een voorzet of ook een stift). De stand 9-9 stond op het bord. Andy en Justin verkozen de dugout voor het veld, en daarmee was de angel duidelijk uit de wedstrijd, en zeker uit het spel van het op dat moment uitgeklede SV KIJKDUIN. Vinnie werd overigens met een bliksemtransfer nog overgebracht van FC HOLLYHOCK naar SV KIJKDUIN.

FC HOLLYHOCK kon makkelijk uitlopen naar 11-9, doordat de ruimtes achterin bij SV KIJKDUIN wel heel erg groot werden. SV KIJKDUIN deed met een prachtige aanval van Rody-Kloor-Jean nog wat terug met 11-10, maar niet veel later werd met een counter door Ard de 12-10 eindstand op het bord geplaatst.

De strijd was gestreden en ook de laatst overgebleven giganten konden naar huis. Vlak voor de bui, dat wel...









2 opmerkingen:

hollyklook zei

Ik weet niet wat Gert bedoelt met vliegen in de dugout, ik zie daar alleen maar Piet en Vinnie. Tenzij Gert die twee heren als strontvliegen wil betitelen, maar dat lijkt me niet...

Weer een mooi verhaal Ro. Superrrrrrrrr!

Rody zei

hij kwam aan, en zag wat vliegjes in de dugout...

gert houdt niet van beestjes... beestjes houden niet van gert :)