20 mei 2008

Geknal in de marge van het voetbal

De mooiste quote kwam uit Michel's mond. Hij sneerde op een gegeven moment: "Net Arsenal Ro, heel mooi, maar helemaal niks!" Uiteindelijk kreeg zijn tegenstander toch nog alles, maar dat was verre van het belangrijkst. Het veld was perfect, een 9,8 op de Hollyhock-perfectheidsgrasmeter. net gemaaid, eerder op de dag nog gesproeid, totaal niet hard, hier en daar een konijntje en 24 benen die de bal beroerden alsof het een lieve lust was. Voor het gemak hebben de heren veldmeeschters ook nog even de besproeiingsbuizen voor ons weggehaald. Dat is nou aardig! We hebben weleens meer tegenwerking ondervonden.

Op dit moment zijn er nog maar 4 man die een 100% aanwezigheidsscore hebben. Gert was afwezig en schijn te zijn afgevoerd met een ambulance na een huishoudelijk ongelukje. We wensen hem vanaf de commentaarpositie veel succes met het herstel en stellen voor slechts nog magnetronmaaltijden uit de plastic bak te eten.

Team 1 bestond uit Bas, Rody, Arnoud, Vinnie, Stefan en Harte. Team 2 bestond uit Barry, Michel, Kloor, Steve, Jean en Robin.

Team 1 liep in eerste instantie nog wat achter de feiten aan, zeker met een man minder. Constant was er een gaatje van 4 doelpunten, al dacht team 2 dat er geschreven was met een hark in plaats van een krijtje. Uiteindelijk vonden de teams elkaar bij 12-12 en vanaf dat moment waren de vliezen van Team 1 gebroken en kon het volzwangere Team 2 uiteindelijk makkelijk de overwinning baren van 15-13.

Opmerkelijk was de wederopstanding van Jean. Na enkele weken van afwezigheid heeft deze man geheel baardloos het leeuwendeel van de productie voor zijn rekening genomen, vaak ten koste van Arnoud die zijn avond in verdedigend opzicht met twee eigen doelpunten (ook wel Rody'tjes genoemd) niet had. Kratje Kruk van Jean zou ik zo zeggen.

Steve jaagde achterin alsof het een lieve lust was, had tweemaal een confrontatie met Bas, maar dat liep allemaal met een sisser af. Net als de tikjes die Robin meende uit moest delen. De smerigste overtreding van de avond was die van Arnoud op Michel, waarbij overigens geen enkele vorm van opzet bij aanwezig was, naar wij dachten en naar eigen zeggen.

Arnoud werd de week tevoren tesamen met zijn broer Stefan en alle anderen zoveel schrik aangejaagd door zandvliegen en tijgermuggen dat deze heren als twee ware Michelin-mannetjes aan kwamen gedraafd. Anderen kozen overigens Deet. Echter, de muggen lieten in verband met de harde wind, volledig verstek gaan. Werkelijk niks vliegends te bekennen, hooguit een schot hoog over!

Stefan had nog andere kleertjes bij zich. Arnoud moest de wedstrijd vervolmaken als een veredelde mijnwerker. Wel in prachtig groen-geel overigens.

Ontketend was ook Kloor, die weer ouderwets leek. Naar eigen zeggen ontbrak het nog een beetje aan de speed, er liggen dan ook geen krijtlijnen op HSV2.

Afwezige was op het laatste moment toch nog Kees. Meneer Kees moest leren voor school. Hij hoop er volgende week wel bij te zijn! Dan kan hij eindelijk zijn shirt in ontvangst nemen.

Hollyhock will never die, lijkt het. Zeker na gisterenavond. Uw reporter vond het in ieder geval de leukste avond tot dusver.





Geen opmerkingen: