15 april 2002

Hilariteit troef op Hollyhock...

2 eigen doelpunten geven teleurstellende opkomst een dragelijk aanzien...

De superieuriteit van de 3 grootmachten werd pijnlijk genoeg bloodgesteld tegen een viertal. Gert, Arnoud en Bas waren ruim bij machte om het Mark, Rody, David en later Lennert het heel moeilijk te maken.

De gemiste kansen voor het drietal waren echter legio, door een eigen goal van Arnoud werd het 1-1, en ging het lange tijd redelijk gelijk op. Langzaamaan begon Bas weer raak te schieten, was Arnoud vooral goed in de aanvoer net als Gert. Zo werd Rody JC kompleet kapot gespeeld. Treurig genoeg maakte Rody ook nog een hilarische eigen goal die de boeken in kan als 1 van de mooiste acties allertijden op het Hollyhock. Rody kreeg van de op links staande Lennert een bal teruggespeeld, en zonder ook maar enige dreiging van de tegenstander, nam hij klungelig aan, en hakte heel langzaam het eigen goal in. Iedereen bescheurde ze eigen, en Rody zat in zak en as. Dat gevoel werd nog meer aangedikt toen Rody dé aansluitingstreffer op zijn slof had, maar zich door een schreeuwende Arnoud liet intimideren en vlak voor doel kompleet misschoot. Weer iedereen op de grond van het lachen. Leuk is anders voor Rody, maar hij heeft de reporter beterschap beloofd. Ach het was Maandag.

Het verslag van Arnoud:
Maandag 15 april.

GBA - Rody JC BIEDT WEINIG SPEKTAKEL.
...Idema zorgt voor broodnodig vermaak...
Aangezien de klok al een tijdje geleden een uur vooruit is gezet, werd er weer besloten om maandagavond 15 april te voetballen. De opkomst was, in de lijn van de afgelopen weken, matig maar toch niet bedroevend te noemen. Zeven man bonden de noppen onder om met goede voornemens aan een lekkere pot voetbal te beginnen. Op deze avond speelde GBA Hollyhock, bestaande uit Gert, Bas en Arnoud tegen Rody JC, waar Rody, Lennert, David en Mark in de basis stonden.
In den beginne was het een gelijkopgaande pot, maar al vrij snel werd duidelijk dat GBA tegen een muur zou moeten op boksen om een opening te kunnen forceren. Toen eindelijk de 1-0 op het scorebord genoteerd stond, leek de weg vrij voor een ware monsterscore. Het tegendeel bleek waar: Rody JC kwam terug tot 1-1 maar ondanks deze opsteker kon Rody het spel niet naar zich toetrekken. Men bleef onder druk staan en leunde zwaar achterover met in het achterhoofd de kans op snelle counters via de snelle mensen Rody en Lennert.
Deze hoop bleek echter ongegrond want het was opnieuw GBA dat de leiding in de wedstrijd nam...Weliswaar kreeg Rody van het gelijknamige team nog een dot van een kans op de gelijkmaker toen hij alleen op een open goal afstormde, maar hij kon de druk niet aan, want na wat verbale intimidaties van achtervolgende tegenstanders (Arnoud in dit geval) liep de kleine snelle Idema pardoes het doel voorbij en vergat daarbij de bal in het netje te leggen.

LUDIEK
Prompt werd de sfeer grimmiger, wat resulteerde in een smerige tackle van Rody op de enkels van Bas.
Deze actie valt niet goed te praten maar wel te verklaren, aangezien Rody al eerder in de wedstrijd het mikpunt van spot was geweest. Zowel spelers van GBA als van Rody JC rolden gezamenlijk over het veld van het lachen toen Rody, als keeper, een simpel terugspeelballetje te verwerken kreeg. Lennert tikte de bal vanaf de zijkant terug en Rody probeerde de bal onder controle te krijgen door z'n voet erop te zetten. Dit deed hij iets te onstuimig en in plaats van de bal voor zich uit te spelen tikte hij het lederen voorwerp in eigen doel door een achterwaartse beweging uit te voeren. Niemand zou het hem ooit na kunnen doen, maar dat het een zeer hilarisch moment was (een van de mooiere uit de Hollyhock geschiedenis) stond en staat voor iedereen vast. Overigens zegt het genoeg over het niveau van de wedstrijd dat over dit voorval zo lang en uitgebreid gesproken wordt. Beide teams hadden kennelijk niet al te veel zin om alles uit de kast te trekken, mischien met het oog op de nog komende wedstrijden dit seizoen. Het tempo lag te laag en ook mooie hoogstandjes waren deze avond ver te zoeken.
Een duidelijke MOTM is dan ook niet aan te wijzen. GBA won, ondanks een minderheid in getal, waaruit geconcludeerd kan worden dat een kwaliteitssurplus daar de oorzaak van was.
Opvallend was nog wel de woordewisseling tussen David "Il Duro" en teamgenoot Lennert. Waarschijnlijk lagen daar ergernissen over het vertoonde spel en over het feit dat men tegen de muur gezet werd door drie man aan ten grondslag...


Geen opmerkingen: