27 april 2002

Gelijkspel na slopende pot...

4 maal weggestuurd worden deert Hollyhockers niet...

Door Rody:
Want ze moesten en zouden die pot spelen. Minder aangenaam was het wel, zeker tov die zaterdag ervoor toen de opkomst zo dramatisch was. Er stond vooral meer wind, en het was een graad of 14.

We begonnen op Kwik, waar we werden weggestuurd ivm een wedstrijd die daar afgewerkt diende te worden. We vertrokken toen met de staart tussen de benen naar het Hollyhock, en kozen de lege plek naast het softbalterrein, maar ook daar zijn we weggestuurd, we moesten meer naar het water toe. Dus wij nog meer richting water. Daarna kwam er weer zo'n hele grote neger naar ons toe, die vertelde dat die scheids zat te zeuren dat ons spel hem afleide... Njah, mooi verhaal... Wij naast de korfballers omdat er op het legale veld iemand aan het golfen was, iig een poging tot aan het wagen was. Maar toen hij weg was, en we voor de laatste keer verhuisten, toen kon de partij echt pas beginnen.

De teams waren dezelfde als die van afgelopen woensdag. Want Kloor, Niels en Rody wilde een replay. Woensdag zat er al meer in, maar vooral doordat G.E.W.V.N.D.K pech had, is het niet dichterbij gekomen dan 3 puntjes op de woensdag.

Het was al snel duidelijk dat de magie die er bij de heren van SV de Pindarotsjes op de woensdag aan zat, er op deze zaterdag niet aan zat. Weer op het oude nivo? Zou kunnen. Want er werden kansen bij de vleet gemist, vooral door Harte en Mark. De spaarzaam mee aanvallende Lennert voorkwam dat G.E.W.V.N.D.K te hard uitliep want die kansen had het zeker. Niels, Kloor en Rody kombineerde er rustig en lustig op los. Harte moest vaak passen in het terugkomen en dat gaf de heren soms zeeen van ruimte. Daardoor moest Lennert vaker dan hem lief was reddend optreden, en met goed gevolg. De uitslag van 9-9 kwam gelijkmatig tot stand, nadat er telkens een marge van 2 tussen had gezeten in het voordeel van G.E.W.V.N.D.K. Rody zat er doorheen er drong er al een keer op aan om te stoppen toen G.E.W.V.N.D.K. al een keer voorstond. Hij werd toen beticht dat hij speelde voor de ranglijst. Hij besloot er, toen het gelijkspel bereikt was, wel de brui aan te geven. Ook niet tot ieders genoegen. Want Pindarotsjes had het gevoel dat er meer inzat. Dat was echter te rijkelijk beloond geweest.

De uitslag van 9-9 is achteraf een redelijk terecht. Pindarotsjes miste een sloot aan kansen, en G.E.W.V.N.D.K. had deze keer het betere van het spel.

Wie deden er mee. Allereerst Kloor, is op de weg terug, maar draaft nog niet zoals hij zou moeten, want de pijp leek vlugger leeg dan hij gewoonlijk is. De week ervoor had hij buikgriep gehad, en er vield us niet te verwachten dat hij conditioneel al helemaal terug zou zijn. Rody was in redelijk goeie doen, maar had al pijn in zijn dak. De benen willen wel weer voor de korte rappe afstand, alleen de longen nog niet helemaal. Niels was nog niet doelgericht genoeg, maar was minder snel vermoeid dan de woensdageditie. Was de betere van G.E.W.V.N.D.K. De beste bij Pindarotsjes was Lennert, die verdedigend het klusje weer klaarde. Het punt was vooral aan hem te danken, en niet aan de missers van zijn medeteamgenoten. Harte is een constante factor de laatste tijd en draait in elk team mee, en begint eindelijk zijn puntjes te pakken. Mark had niet díe magie, die hem afgelopen woensdag drie punten bezorgde en mijn MoM-award. Hij was wel even fel, en goed op de bal maar het ontbrak hem dit keer aan afrondend vermogen.

De echte klap moest nog komen, want daarna zijn we gaan tienen. Onder toeziend oog van Mevrouw Mark, werden er twee potjes getiend tegen het hoge hek aan de oostkant van het veld tegen het SegbroekCollege aan. Mark waarschuwde Rody dat hij niet over het hek moest spelen, maar deze opmerking bleek acheraf overbodig en clownesk. Rody mikte nul keren over het hek, en Mark zelf vier keer. Hij mocht vier keer vissen. Ook Harte kreeg het voor elkaar het toch aardig hoge hek te overbruggen met een schot. De twee potjes tienen werden verloren door Mark die er de eerste keer met 5 snp en de tweede keer met 3 snp uitvloog. In het tweede potje had Kloor op nul kunnen komen, als Rody niet de bal inkopte in plaats van intikte. Behoorlijk dom, want zo kwam Klook weer op 9. De penaltyseries hadden de moeilijkheid dat het goal wel heel klein was. In het eerste potje schoot iedereen mis in de eerste serie. Al in de tweede serie kwam er een winnaar doordat Niels als enige zijn pingel wist om te zetten in een rondje ipv een kruisje. Kloor won de tweede pot nadat hij samen met Niels doorging naar ronde twee. Alleen in ronde 2 wist hij zijn pingel te verzilveren.












Geen opmerkingen: