12 januari 2002

VAN HET KASTJE NAAR DE MUUR

ZATERDAGMIDDAGVOETBAL TRAAG OP GANG

Nadat de 8 heren zich bij een temperatuurtje van een graad of 5 geformeerd hadden op het niet al te sterke veld van Quick (het derde veld, achterin de hoek) in de zon, werd besloten om zich te vervoegen naar het echte Hollyhock, voor weer een eerste partijtje op ons echte hoofdveld.

Op weg naar het Paleis van Harte, de BMW van Bas en enkele die op de fiets waren, het stalen ros werd nog heel even de illusie gewekt dat er op Quick 4 gevoetbald zou kunnen worden. Dit werd door enkelen te riskant geacht, omdat er Quickachterblijvers waren na het (voorlopig???) laatste fluitsignaal.

Op Hollyhock aangekomen, werd er snel aangevangen voor een kort partijtje voetbal. Weer ouderwets met de pillonen, en het gezeik of de bal nu wel zat of niet zat. Wat altijd weer amusante gesprekken tot gevolg heeft.

Na niet minder dan 45 minuten, besloot Bas er met een 7-5 voorsprong de brui aan te geven, zodat hij de 2e 3 punter in zijn zak stak.

Bas won met zijn team (+ Stuut, Suschant en Gert), juist op het moment dat de tegenpartij beter begon te voetballen, en enkele punten op rij maakten. Het team van regerend kampioen Lennert, deed samen met Rody, Martin en Niels (raakte opnieuw geblesseerd aan zijn knie, en is enkele weken uitgeschakeld) daarvoor wat het kon, maar teveel gebrei en geen uitgespeelde kansen zorgden er in ieder geval voor dat de overwinning van FC Bas niet gestolen was (en dat rijmt). Stuut speelde alsof hij niet was weggeweest, en lijkt in combnatie met Bas een gevaarlijk duo. De twee Braziliaantjes combineerden erop los, maar vergaten een enkele maal Gert die ook vrij stond wardoor de score hoger had kunnen oplopen. Iets wat de tegenpartij nu bespaart bleef. Gert kwam dus enkele malen mee naar voren, en zorgde voor gevaar, en was een betrouwbaar aanspeelpunt dat helaas te weinig gebruikt werd. Suschant speelde onzichtbaar, bleef achterin hangen, om een counter van de tegenpartij eruit te halen.

Puindorp van Harteveld, moest zich vooral beperken tot opbouwen, want verder kwam het niet. Rody was snel aan de linker en rechterkant, maar liep dikwijls achter de verdediging van de tegenstander, en was slecht aanspeelbaar. Van zijn schoten viel het volgende op te merken, ze zijn weer harder, zuiverder maar alleen de eerste van grote afstand trof doel, die voor de 0-1 zorgde. Martin was goed aan de bal, maar vergat te scoren. Hij lijkt condiotioneel op de weg terug, en voelt zich goed naar het zich aan laat zien. Lennert; aan hem was het verlies niet geheel te wijten, want de linie sloot niet op tijd aan om een tegengoal te voorkomen, maar het was duidelijk dat ook hij last had van een 'mindere dag' wat kan gebeuren. Als laatste moeten we Niels nog noemen, die ook niet in staat was zijn goeie driepunter van vorige week een goed vervolg te geven.

Tienen: Rody won in de finale op strafschoppen van Martin en Lennert, en versloeg zo Niels.

Tot volgende week zaterdag.




























Geen opmerkingen: