13 juni 2011

HOLLYHOCK S17E12 AFTERMATH

Ons schrijfwonder Kloor heeft zich gebogen over een stuk protserige proza die zijn gelijke op papier nog niet heeft kunnen vinden! Heerlijk leesvoer voor je druilerige vrijmibo die niet doorgaat!

Door Kloor:
Speelronde 12 - Suske en Wiske en de vorstelijke Voorstelling

Op verzoek van Rody neem ik de kroontjespen ter hande om er hopelijk net zo'n poetisch stukje van te maken zoals Ome Rody dat vorige heeft gedaan.

Ondanks dat het Tweede Pinksterdag was en Pinkpop in volle swing tekeerging, stond er een heerlijk zonnetje en lag er een vers gemaaide mat. Er was een redelijke opkomst van elf toppers (zonder Geer, Goor, Jeroen en al die andere kwezels). Een aantal prominenten waren niet aanwezig waaronder Vinnie, Kees, Bob, Bas, Stefan, Steve, Arnie en Mark. Waarschijnlijk, naar verluidt, druk met andere activiteiten welke samenvielen met voetballen op Hollyhock. Volgens insiders ook wel het enige lichtpuntje in de week... waar duidelijk naar toe wordt geleefd.

Na wat warm schieten (al dan niet met zelfhaal over het hek) had Rody het illustere idee om weer eens ouderwets op veld 1 te spelen. De camera, pilonnetjes stonden er al klaar voor en na wat gemor omtrent de teamindeling kwam er dan toch een redelijke samenstelling uit (Harte wilde zich nog even al joker inzetten door ook een rood shirt aan te doen).

Wat waren de teams dan, hoor ik u denken. Nou, die waren als volgt:
aan de ene kant hadden we:
Blauw-Zwart 63 bestaande uit Rocco, Harte, Rody, Mario, Danny en Jean. Zij speelde dus met zes maar wel tegen de zon in. Aan den anderen kant hadden we een kleurrijk vijftal:
Rainbow Warriors (niet te verwaren met die boot van Greenpeace) bestaande uit Michel (camoflagegroen), Gert (azuurblauw), Blok (kernreactor geel), Arjen (zwart-wit gestreept) en Kloor (rood).

Persoonlijk dacht ik dat dit een pittige kluif zou worden en kijkend naar de eindstand van 16-12 voor Blauw-Zwart 63, klopte dit ook. Het werd overigens pas een pittige kluif toen het numerieke overtal wat lucht overhad omdat ze konden rouleren met keepers, want tot een stand van 10-8 ging het redelijk gelijk op. Omstreeks 19:30 werd er aangevangen met de wedstrijd. Er werd driftig goed gecombineerd door beide partijen met goeie goals, droge schuivers, simpele intikkers, mooie goals, schlemielige goals en gewoonweg lucky goals tot gevolg.

Al met al was het een genot om te mogen voetballen en waarschijnlijk voor een voorbijgaande toeschouwer om naar te kijken. Iets wat vorige week ver te zoeken was want dat niveau was net zo spoorloos als een Eskimo in de woestijn. Maar goed, zoals gezegd, het ging redelijk gelijk op tot 10-8, of het daarna voor de Rainbow Warriors mis ging omdat Kloor vakkundig een bal tegen de paal geschoten kreeg door Rody, of omdat Niels een jaartje ouder is geworden of gewoonweg het feit dat we geen 20-er meer zijn en de vermoeidheid toesloeg... Joost mag het weten (was er overigens ook niet bij). Feit blijft wel dat het een leuke avond was, geen gezeik, een lekker colatje of cassisje met een koekje erbij terwijl er op de achtergrond vage salsa, samba, merenque of iets wat daar voor door moest gaan werd afgespeeld.

Hopelijk volgende maandag weer zo'n match. Deze voorstelling was wat mij betreft de beste van het seizoen (ondanks de nederlaag).

























1 opmerking:

Mario zei

Cool stuk man :D
Ik sta wel vaak uit te rusten op die foto's hè... Komt door het dubbele shirt 8)