31 mei 2011

HOLLYHOCK S17E10 AFTERMATH - TEKST VAN HARTE

Delen

Door Harte:
Onder een deken van dreigende wolken betreden de helden van Hollyhock wederom het strijdperk. De manschappen worden op shirtkleur verdeelt en de wedstrijd gaat van start. De volgende teams worden gevormd :

Zitzak ‘65 : Patrick, Emrah, Rocco, Rutger, Danny, Harte, Kees (Andy)

Kamerplant ’33 : Simon, Michel, Mario, Nico, Kloor, Blok, Vincent (Kees)

Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op. Kamerplant start met 8 man tegen de 7 van Zitzak. Zitzak speelt voorin met Emrah die in de beginfase een aantal ongelukkige acties maakt. Kamerplant zet veel druk met name door Vincent en Kloor. Kloor ziet zijn kans schoon als er zich een gaatje in de defensie van Zitzak ontstaat en probeert zijn geluk met een droge maar geplaatste knal. 0-1 voor Kamerplant.

Aan de zijkant van het veld vormt zich een enorme open ruimte die bezet wordt door 2 strijders, Nico en Patrick. Wat een aantal individuele acties tot gevolg heeft. De rest van het veld kijkt toe. Als Patrick en Emrah combineren komt Zitzak langszij. En na goed doorzetten van Rutger, die met een prachtig geplaatst schot binnenschiet, komt Zitzak op een voorsprong. 2-1 voor Zitzak.

Andy levert een goede strijd achterin maar niet zonder kleerscheuren na een duel met Simon zit er iets niet goed in de knie en na 30 min. moet hij helaas stoppen. Kees wordt aangetrokken om het gat in de verdediging te dichten. De partijen zijn qua bezetting in evenwicht en we gaan verder met 7 tegen 7. Zitzak profiteert gelijk en zet een tandje bij. Harte tekent voor de 3-1 met een indivudele actie en ook de 4-1 wordt binnengeschoten.

Het lijkt een walkover te worden maar op karakter verzet Kamerplant zich. En komen goed terug tot 4-2. In de grote ruimte aan de zijkant van het veld spelen Nico en Patrick samen verder. De rest kijkt toe. Mede door goed toedoen van Rutger, Kees en Rocco is er geen doorkomen meer aan voor Kamerplant. Ook de vele incomplete passes van Kamerplant komen het spel niet ten goede. Voorin combineert Zitzak er lekker op los met Harte, Emrah en zelfs Kees die zijn goaltje meepikt. Voor Kamerplant weet Kloor nog de eer hoog te houden met een droge knal maar al gauw loopt Zitzak uit. 8-3.

Even lijkt Kamerplant zich terug te vechten in het duel als ze terugkomen tot 8-4 Maar in de eindfase van het duel vallen de goals als rijpe appelen. Moegespeeld komt Kamerplant er niet meer aan toe. Zitzak dendert eroverheen, mede door de snelle omschakeling van verdediging naar aanval. Eindstand 12-5.

Een paar spelers die nog genoemd mogen worden zijn de onzichtbare helden. Bij Zitzak was dit Danny die onzichtbaar goed speelde. Veel ballen afpikte en mensen onder druk zette, ook zijn passing liet hem niet in de steek. Bij Kamerplant Speelde Vincent ook een puike partij. Zijn workrate is bewonderenswaardig en hij liep wederom veel gaten dicht. Maar de man of the match was toch wel Rutger. Met 1 goal en talloze intercepties stond hij stevig in het hart van de defensie. Sjappo!

Al met al een heerlijke voetbalavond zonder al te veel gezeur en er werd lekker vrijuit gevoetbald.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi :')

Wat een gepingel hè...