25 april 2011

KLINKENDE OVERWINNING PIEPEN DE KAR

Delen

SOE.PEL GEHEEL 12 - PIEPEN DE KAR 19

Jongens en meisjes. Dat was weer niet om aan te zien.

Vlak voor aanvang was er nog een transfer op poten gezet: Mario werd in allerijl naar PIEPEN gehaald, om wat meer gewicht in de strijd te gooien. Rody ging daardoor naar GEHEEL. Achteraf bleek dit niet meer een tactische zet te zijn van PIEPEN, want SOE.PEL GEHEEL bakte er helemaal niks van. Zonder Rody was dat allicht iets beter geweest.

Aanvankelijk liep het voor SOEPEL GEHEEL allemaal op rolletjes. Er werd vluchtig naar 3-0 getikt en de vraag rees weer: gaat dit wel op? Dat ene beetje gemakzucht was voldoende om de balans, werkelijk waar, volledig naar de andere kant te laten doordenderen. PIEPEN kwam tot 3-2. Lang ging het gelijk op, maar de controle was al kwijt.

Toen GEHEEL scoringstechnisch de pijp volledig had leeggespeeld en eigenlijk niks anders meer deed dan veerkeerde passjes, kansloze solo's, kapotlopen in de verdediging van de tegenstander en slap balverlies, deed PIEPEN waar het voor was gekomen: goaltjes maken. GEHEEL werd volledig weggespeeld; het ene doelpunt was mooier dan het andere.

De eerste constatering van de wedstrijd na wat tegendoelpunten was een juiste: GEHEEL moest met een keeper gaan spelen. Dat is exact 3 wisseltjes volgehouden, daarna zag men af van het fenomeen keeper, waarom is niemand duidelijk.

Wat ga je dan doen? Tja, ehhh... Met zijn allen naar voren en nooit meer terug. Het verhaal is bekend, GEHEEL werd volledig weg gecounterd en aan het eind van het verhaal viel de einduitslag nog mee ook.

Als de haartjes niet zo voor de ogen van Jean hingen en Mark gewoon met het idee het veld instapt om een goal in plaats van een weergaloze actie te maken, dan hadden we ergens achterin de 90 beland, wat score voor PIEPEN aangaat.

Kunnen we dan nog mensen betrappen op wonderbaarlijke acties deze avond? Een ouderwetse omhaal van Blok doet ons geloven dat we heus zo oud nog niet zijn. Mark speelt met voetbalschoenen net zo belabberd als zonder.

Meneer kwakt zijn kostbare leren kickers zo in de brandnetels: toegegeven, zijn spel werd er niet minder van!

Zaterdag rendez vous!

SOE.PEL GEHEEL: Danny, Harte, Michel, Rody, Kloor
PIEPEN DE KAR: Jean, Mark, Mario, Anders, Blok






















2 opmerkingen:

markarazzi zei

Niks van gelogen, ome Rody. Het was niet het spektakelstuk waar we allemaal naar uit hadden gekeken, maar dat is wel vaker bij dit soort wedstrijden waar de belangen zelfs groter zijn dan de ego's.

Rody zei

Het was weer niet groots. Waar bij jullie de voeten spraken, sprak bij ons vooral de boter. De boter op het hoofd: was niet mijn fout, was niet mijn fout, wijs wijs wijs. Nee was een mooie verdiende overwinning Mark, niet gestolen en pure kwaliteitsdoelpunten, stuk voor stuk.