22 juni 2010

LANGSTE DAG VOETBALVERSLAG - 21 JUNI 2010

Delen

Wat een weertje! Niks mis mee! Alleen het voetbal was nog niet over om naar huis te schrijven. Er miste wat finesse en de passing was doorgaan hoog in plaats van laag. Lang ging het gelijk op, aan het einde van het verhaal kwam DE RODE BRIGADE toch nog vrij makkelijk in de dubbele cijfers terecht.

Opstellingen:
DE RODE BRIGADE (12): Ard, Bas, Kees, Arjan, Stefan, Harte
FC HOLLYHOCK (6): Gert, Jean, Blok, Steve, Rody

Toeschouwers: 0

Plaats: veld 2, Ockenburg
Temperatuur: 17 graden
Type: zon
Wind: weinig

Nee, helaas. Mooi was het niet. Het grootste euvel NA het bijhouden van de score gedurende een wedstrijd, het blijft lastig, is het vinden van een oplossing voor het spelen in ongelijke aantallen.

Een vaste keeper is bijna geen optie, want ben je er als minderheid een keer door, vind je nog EEN Harte of EEN Kees op de lijn. Wisseltje is ook zowat: staat die persoon maar langs de lijn te koekeloeren hoe het spel aan hem voorbijtrekt. Het kán wel, maar daar moeten dan duidelijke afspraken over worden gemaakt.

We misten op de langste dag van het nog al wat mensen die tijdens het EINDEJAARS ZAALTOERNOOI (mind you: dat is dit jaar op 19 december a.s.) als CORRYFEE de glazen kom ingaan voor de loting. Kloor durfde het niet aan, Mark had papa-duty. Arnoud, Hans en Stefan waren spoorloos. Vinnie geniet al weken van de geur van de schoenen van Gert. Danny moest voetbal kijken.

Edoch, nog steeds 3 man op 100%: Jean, Harte en uw Sterreporter!

Het spel van de afgelopen maandag wisselde nogal. De Rode Brigade was met een mannetje meer en drong FC Hollyhock vaak terug. Echt uitbreken in balbezit deed Hollyhock niet, want dan was het dikwijls een goal tegen vanuit de counter.

Hollyhock noteerde op een gegeven moment op het keiharde veld een 5-3 voorsprong. Mede doordat er aan de kant van De Rode Brigade nogal wat kansen gemist werden. De 5-5 kwam op een gegeven moment toch op het bord, toen het beste van het spel er bij FC Hollyhock al uit was.

Hollyhock mocht nog wel even hopen bij het maken van de 6-5. De aansluitingstreffer kwam echter al snel, en de uitloop naar 12-6 was soeverein, maar niet sprankelend.

Dat ontbrak eraan. Hollyhock moest verdedigen en wegroeien en kwam amper aan voetballen toe. Het tekende eigenlijk het eigen doodvonnis door met te moeilijke ballen in makkelijke situaties (want De Rode Brigade trok geen moment vol door) de diepte te zoeken en als een stel F-jes achter de bal aan te rennen. De noodrem vervolgens aan te trekken, om te schakelen en weer te verdedigen. Een energierovend spelletje.

Rody wisselde wereldballen af met een compleet onbegrijpelijke. Blok kwam er niet aan te pas. De omschakeling was vaak een dubbele omschakeling (van verdediging naar aanval naar verdediging) en kwam daardoor niet in zijn spel. Gert kon zijn stempel niet drukken. Jean werd amper gevonden en stond vaak heel diep en moest op onmogelijk hoge ballen anticiperen. Steve was in verdedigend opzicht vaak the man to beat, maar kon aanvallend geen potten breken.

Aan de kant van De Rode Brigade bracht vooral Ard lijn in het spel en was Harte sterk aan de bal. Beiden dikke voldoendes. Bas haalde niet het gehoopte en normale nivo. Kees daarentegen wel; is taai en moeilijk van de bal te krijgen. Soms kan hij ook tot zijn eigen stomme verbazing ineens een rush maken, slalommend door alle tegenstanders heen. Compleet verrast door zijn eigen actie en voor het doel aangekomen, schiet hij de bal dan een meter naast. Dat vind uw sterreporter doorgaans de mooiste. Stefan liep de longen uit zijn lijf en Arjan heeft uw reporter vooral in de verdediging gezien en deed dat naar behoren.

Volgende week editie 14. Tot die tijd zult u het met de foto's moeten doen.














1 opmerking:

hollyklook zei

Er zitten wel een paar mooie foto's tussen, met name de foto waar Gert zo treurig kijkt... emotie pur sang vastgelegd.