29 juli 2009

ET PHONE HOLLYHOCK

Een heerlijk potje bal met enkele, maar niet veel, opmerkelijkheden.

Het potje eindigde desastreus bij een stand van 13-8!

Teams, goals, scoreverloop, buitenspelvallen, allemaal bijzaak:
LA VICE DOLTA: Gert, Rody, Danny, Blok, Harte - 13
DERTIGERS: Vinnie, Jean, Ard, Arjan, Kloor - 9

Het gebeurde al een keer eerder op de avond: 'een ongenode gast' betrad ons private property! Danny, Rody en Niels rende ten eerste male woest op de vreemdeling af die het gemunt leek te hebben op onzer bezittingen. Echter niet onze tassen bleken doelwit, maar enkele van de plastikke variant die hij, wat na onderzoek zou blijken, zelf in de bossen had verstopt.

Toen lieten de drie redders in een notendop de ietwat pokdalig ogende, 1 meter 68 lange, baarddragende, blowende, vieze trui-korte broek-en skateschoenen zonder sokken dragende-type, maar lopen.

Toen hij zich ten tweede male aan het zelfde hek waar hij de eerste keer doorheen was gekomen maar niet verdwenen was, meldde, keek iedereen elkaar vragend aan.

Zouden er telkens van dit soort schepsels onze kant op worden gestuurd? Komen ze met een boodschap? Waar landt hun ruimteschip? Hoeveel van dit soort niet graag-geziene gasten komen er nog?

Gestuwd door enige gaming-experience en een dadendrang tot en met, stoven ditmaal Harte en Kloor als twee ware Duke Nukem's op de nietsvermoedende 'gast' af. Dit soort figuren moesten zij immers in de online spellekes ook met wortel en al uitroeien! Zo gezegd, zo gedigidigidaan!

Harte en Kloor lieten duidelijk zien dat het niet ontbrak aan enige ervaring op dit gebied. Waar Harte vooral onderdelen van zijn zeer dichtbij geprakeerde auto (zie onderstaand bericht) gebruikte, gebruikte Kloor vooral overige gevonden voorwerpen. Nadat de twee Robbie (fictief gekozen naam, to protect the innocent) lieten struikelen ter hoogte van de zijdeur van de kantine van HSV. Harte ontsteeg zichzelf en deelde 1 ferme klap met zijn linkerzijspiegel uit. Robbie was gelijk gevloerd, en wachtte tevergeefs op het uittellen van de scheidsrechter.

Kloor overgoot met een grijns van oor tot oor onderhand de schoenen van Robbie met wasbenzine, nadat hij zojuist ervoor het schedeldak had bewerkt met de klep van de ijzeren rolcontainer. Hij wist nog van een barbecue aan de Daal en Bergselaan dat wasbenzine een goed en lang brandbaar goedje was. Kloor hield de wasbenzine-drenkeling onder 'schot' met een doelpaal en had een vriendelijk brandende Zippo in de aanslag.

Harte Bonjasky sleepte Robbie een meter voor de wielen van zijn voiture. Ard riep in de verte of hij zijn Alfa moest halen. "Nee das zonde joh, laat zitten man, niet nodig!" riep Harte die inmiddels met twee ruitenwissers de borst van Robbie aan het bewerken was. Hij probeerde er HOLLYHOCK in te kerven, maar kwam niet verder dan HDLLUHDCT, of zoiets. Met zulk soort dingen zeggen we altijd maar: het gaat om het idee! Net als een voetballende actie van pakweg Rody of Kees.

Kloor vroeg Harte wat hij nog van plan was. Harte zei: Nou steek maar in de fik die handel. Dan start ik de Opel vast, waar hij inmiddels de uitlaat van had gedemonteerd voor het sportieve geluid wat Hollyhock doorgaans zo pleziert!

Kloor donderde de Zippo tussen de benen van Robbie. Een kwestie van seconden alvorens Robbie in lichterlaaie stond. "Zo, dan de kers op Hollyhocktaart! Om te vieren dat Jean en Vinnie dertig zijn/lijken, haha". Harte nam de col, van inmiddels de laagste categorie, alsof hij een formule 1 race moest starten. Met jankende kleppen en een knal uit de spruitstukken ramde hij het Spaanse volkslied claxonerend, de ingestorte borstkas van Robbie op. "Voor Alberto! Viva España!" Deze hoop heeft nog een half uur gebrand.

Na 30 minuten hadden de overige Hollyhockers de knuistjes aan het vuurtje wel gewarmd en was men er wel klaar mee. Men besloot er verder maar geen benzine meer op te gooien. Nadat de hoop opgerookt was, zagen we alleen nog de carosserieresten van Harte's bolide. Van Robbie was geen spoor meer te zien. Zou hij onaards ontsnapt zijn aan de klauwen van de ruige tijgers van Hollyhock en maakt hij volgende keer een terrestriale comeback? Of was ons vuurtje zo heet als ons spel iedere maandagavond en is het een simpele kwestie van scheikunde dat we niks meer van Robbie terug konden vinden?

De tijd zal het leren.

Foto's van alleen de wedstrijd helaas. Het rolletje was op.





2 opmerkingen:

hollyklook zei

Gelukkig hadden we het voetbal nog....

Mooi stukje proza, heerlijk uit de duim gezogen en opgeklopt tot een Hollywood kaskraker...

Maar die "Robbie" mag volgende week wel wegblijven... wij van Hollyhock willen geen hooligans. Toch!? ;-)

Anoniem zei

niet meer zoveel snuiven Ro...