4 mei 2009

IRRITATIES ONTSIEREN WEKELIJKSE AVONDJE IN DE WEI

NOTEER ALVAST IN UW AGENDA'S: EXTRA RONDJE VOETBAL OP KIJKDUIN, HEMELVAARTSDAG, DONDERDAG 21 MEI 2009!

Het was niet echt je van het, daar op Kijkduin. De sfeer was een beetje bijterig, irriterend, het was fris en het voetbal bij tijd en wijlen niet om aan te gluren, aldus één der toeschouwers (en niet de minste: Harte!). Vandaar een ingelaste strafronde op 21 mei!

Kloor en Rody pootte om de samenstelling van de partijen, die uiteindelijk nogal curieus verliep. Kloor vormde FC Hollyhock met Anders, Bruno, Danny, Gert en Stefan. Rody vormde met Michel, Mario, Arnoud en Kees (gehuld in het meest gekleurde shirt ever), De Ooivaars.

Vlak voor er werd begonnen stond Anders nog bij De Ooievaars lekker bij te praten. Toen Rody, Kaptein Kloor maande zijn spelers binnen te halen zodat we konden starten, vond Kloor het wel goed zo met een man minder. "Nee joh, laat maar zo", waren de kaptein's worden.

"Prima!" dachten De Ooievaars en het spel kon op de wagen. In eerste instantie wat onwennig, totdat duidelijk was dat de vorm redelijk aanwezig was bij De Ooievaars. FC Hollyhock kon belachelijk eenvoudig van de witte veertjes afgehouden worden, ondanks het tekort aan loopvermogen. Tot ergernis van Danny, stuiterde de ballen in zijn ploeg alle kanten op behalve de goede. Zelf besloot hij om zo nu en dan eens een afstandschot te produceren wat dan weer afzwaaide. Echt een vuist kon de machine die het van werken moet hebben tot op dat moment niet maken.

Bij een tussenstand van 5-2, ruim na de twee minuten stilte, deed zich hét bizarre feit van de avond voor. Men wilde nu WEL Anders. Danny deed twee pogingen de Deense goalgetter pur sang binnen te hengelen en bij de tweede poging, was het ook BINGÖ.

De angel was daarmee volledig uit De Ooievaars weg. Ze konden de marge nog wel even op 3 houden (tot 7-4), maar al snel vlogen ze hopeloos achter de feiten aan. Arnoud had wat last van zijn Stefan en Danny en kwam niet meer in zijn spel. Michel kon het net als Mario niet meer aanlopen en Kees en Rody waren wel veel aan het lopen maar konden de bal vaak ook niet die laatste beslissende pets verkopen waar doelpuntjes uit vielen. "De Ooievaars moeten duidelijk stapjes maken", zou Andre Wetzel zeggen.

FC Hollyhock daarentegen spon garen bij de nieuwe ver vooruitgeschoven man, en konden veel verder over de middenlijn spelen dan voorheen. De Ooievaars was scherp op de counter alleen het hoofd van Rody zat vele malen niet op de goeie manier op zijn rompje geschroeft. Pluspuntje: De voorzetten daarentegen waren van ragfijne kwaliteit.

Gert van FC Hollyhock, verdeelde van achteruit en de tactiek van De Ooievaars werd volledig om zeep geholpen en stuk geslagen. Een beweeglijke Danny scoorde wat en hier en daar een passte hij een bal nu met meer succes. De passjes werden soms met meer geluk dan wijsheid afgemaakt door één van zijn teamgenoten. Uw reporter herrinert zich een curieuze boogbal van Kloor die vlak achter de lijn terecht kwam na een kluts en een dwarrelbal van Anders belandde op z'n Jean's tussen de doelpalen.

Echter, het pleit werd pas echt beslecht op het moment dat de meest tragische terugspeelbal in de geschiedenis van het maandagavondvoetbal in de voeten kwam van FC Hollyhock's Kloor, waaruit de 7-7 volgde (maakte hij hem nou zelf, of toch anders). Arnoud, ging verslagen zitten, liggen en vlot erachteraan volgde de 8-7. Niet ver erna volgde nog een 9-7. Joost mag weten hoe dat nog tot stand is gekomen.

Conclusie: oneven partijen, te weinig voetbal, te veel ouwehoeren, te veel kleine irritatietjes... zo zou het toch niet moeten zijn? We komen voor onze lol en hebben allemaal voetjes van goud!

Nee, de schoonheidsprijs verdient het niet. Verre van dat zelfs. Het slotakkoord kwam van Danny. Of uw reporter. Het is maar net zoals u het zien wilt. Uw reporter verhinderde in ieder geval de dubbele cijfers voor FC Hollyhock, het was paal. Behoorlijk paal en de boel van onder is aardig schraal. Ongewild en onbedoelt, rijmt dat ook nog.

Misschien toch maar een carriere als dichter? Of volgende week mijn 100% weer vervolmaken met Kloor? Dat maar doen!










1 opmerking:

Bruno van den Elshout zei

Zuur verhaaltje weer Ro. Zie het eens van de zonnige zijde. Het halfvolle glas, het leie dakkie, de gladde jolen enz. Succes evenwel met het herstel der geenitalische orgaenen ende omstreecken