25 augustus 2008

VANAVOND ZOMERAVONDVOETBAL + VERSLAG VRIJDAG

Heren, heren,

Ik weet u staat allen weer te popelen om vanavond het groene gras te betreden met uw lederen schoeisel, bij deze kunt u nu ook in de reacties kwijt dat u ook werkelijk een ieder van uw komst kan verwittigen! 1900 uur, de plek is bekend.

Verder, niet geheel onbelangrijk, een prachtig epos van Poezie Piet over afgelopen vrijdag inclusief foto's van de Onzichtbare Fotograaf:

Weekenddrukte op Nieuw-Hollyhock
Voor aanvang van het huidige seizoen vreesde de competitieleiding voor een chaotisch competitie-verloop met veel inhaalwedstrijden op doordeweekse dagen wegens slechte weersomstandigheden, gebrek aan interesse en rellen. Aan het einde van wat nu al de boeken in zal gaan als een van de meest succesvolle Hollyhock seizoenen ooit, kan men concluderen dat deze vrees ongegrond is geweest. Pas afgelopen vrijdag stond de eerste inhaalwedstrijd van dit jaar op het programma. Een onschuldige reden lag hieraan ten grondslag: dit keer geen doorgedraaide supporters, maar het EK voetbal in juni van de mannen die geld (profs) boven de passie en plezier (Hollyhock) verkozen...

Al langer doen de geruchten de ronde dat het organiserend comite van FC Hollyhock de vrijdag als officiele speeldag wil aanwijzen en men de maandag definitief de rug zal toekeren. Wat dat betreft was de wedstrijd van afgelopen vrijdag een zeer geslaagde testcase en promotie voor deze speeldag. Met het nakende weekend in het vooruitzicht in plaats van achter de rug en dus ook zonder 4 liter bier en een slaaptekort in de benen leken de spelers van beide teams een stuk gretiger en frisser dan afgelopen weken.

Deze kwalificaties worden dan ook meegenomen in de teamnamen van deze week: de Gretige Gekko’s en de Hippe Hoentjes!

De Hoentjes leken oppermachtig en bouwden al snel een flinke marge op. Echter, na ongeveer een half uur spelen kwam een der Gekko’s er achter dat de Hoentjes een mannetje meer in het veld hadden staan. Hierop werd het spel tijdelijk stilgelegd en na wat proefballonnetjes te hebben opgelaten (doorwisselen na een goal, wie scoort kiest etc.) werd besloten Kloor wissel te zetten en het spel met gelijke aantallen voort te zetten. De Gekko’s kwamen, onder impuls van de van vakantie teruggekeerde Vincent, terug in de wedstrijd en de strijd ging redelijk gelijk op. Kloor werd node gemist en wederom het veld in gebracht als slot op de deur. Vanaf dit moment werd er vrij soepel doorgewisseld aan Hoentjes zijde en dit opende diezelfde deur naar de overwinning: 16-10 als einduitslag voor de triomferende Hoentjes, maar bovenal een klein voetbalfeestje en een lekker begin van het weekend voor alle betrokkenen.
Het lijkt er dit seizoen op alsof alle puzzelstukjes in elkaar vallen, want waar de wedstrijd onder heerlijke nazomerse omstandigheden (groen veldje, windstil en in het Hollyhocks kwartiertje een klamme grasmat) werd gespeeld, daar werden de wedstrijdverslagen en interviews gemaakt onder het donderend geraas van de hamer van Thor en leken de weergoden minder te spreken over het vertoonde spel dan de betrokkenen zelf.

Aanstaande maandag (vanavond) staat speelronde 22 alweer voor de deur. Wellicht een cruciale wedstrijd in het licht van de de Hollyhock Speler-van-het-Jaar verkiezing dus laten we hopen dat de regen, hagel en blikseminslagen niet hun sporen hebben nagelaten op Nieuw-Hollyhock.

Statistieken:

Hippe Hoentjes: Harte, Kloor, Pietje, Jean en Blok
Gretige Gekko’s: Mark, Rody, Vinnie en Danny

Speelduur: +- 95 minuten
Temperatuur: 19
Toeschouwers: 0








22 opmerkingen:

Rody zei

Ik ben erbij, Niels is er niet bij,.

Anoniem zei

Dabei!

Kees

hollyklook zei

Ik ben er weer bij en dat is prima! Viva Hollyhockia!

Anoniem zei

Ik ben er waarschijnlijk.

Bas

markarazzi zei

Ik maak op papier vanavond mijn laatste opwachting op de maandagavond van dit seizoen...

...of zou dat nou voor ons allemaal gelden??? Kloor, jij bakt de cake, toch?

Anoniem zei

Blok is er vandaag niet bij :(

Anoniem zei

Is Blok er vanavond bij?

Mn broertje zeker niet en ben zelf nog twijfelgeval...

Rody zei

Dagggg Pietje is er gewoon , want ik heb hem al gezien met zijn tassie!

Rody zei

ARD IS DABEI!

Anoniem zei

Gert zal er zijn... Zuiver en alleen om pietje uit te schakelen... Als die komt!

Dannys foto van vrijdag is overigens erg fout, tegen het erotische aan!

Gert

Rody zei

Gertje, geloof mij! Er komt een Hornyhock verkiezing die zijn weerga niet kent! Dit is nog maar het begin!!!!!!!

Anoniem zei

Je hebt in elk geval genoeg fotos ouwe topfotograaf... Heb je geen extra kamer nodig in je huisje voor al je archiefmateriaal.....?

Tot heute abend...

Gert

Rody zei

ik heb alle kelders overgenomen van de mensen in mijn flatje... past net!

Rody zei

Der Harte un der Jean sind schon DABEI!

hollyklook zei

dikke pret dus!

De teller staat nu op: 10... laat we hopen dat het ditmaal weer gelijke partijen (qua aantallen en niveau) zijn...

markarazzi zei

anders doen we toch "wie scoort die kiest"?

Rody zei

ricardo is van de partij...

Anoniem zei

ben erblij..

Fijnerik

Anoniem zei

ik ben er ook zeker.

Bas

Anoniem zei

Ben erbij, andy volgens mij ook..

Anoniem zei

Ben erbij, andy volgens mij ook..

Rody zei

jeuh, wordt een leuke avond, ik kan dat aanvoelen en doe dat dan ook!