12 augustus 2008

BLOK VIERT RENTREE MET OVERWINNING!

Mochten wij vorige week al een verloren zoon 'terugbegroeten' op het Nieuw Hollyhock aan de Kijkduinsestraat, deze week was er een zo niet nog grotere verrassing! De komst van Bruno was met een behoorlijke tussenpauze, maar aangekondingd. De komst van Blok, onze eerste Niels zeg maar, was zeker niet aangekondigd en kwam voor allen als een volslagen verrassing. We hadden hem node gemist bleek wel, want Meneer Blok speelde, zonder er in te hoeven komen, meer dan een puike partij.

Wat kunnen we er voor de rest over zeggen? Bij werkelijk fantastisch voetbalweer (21 graadjes, bewolkt, windstil) stonden er maar liefst 15 man tegenover elkaar. Eentje minder dan het vroeg in het jaar behaalde maximum. Het overtal trok ditmaal aan het langste eind en kon de overwinning in de tas stoppen, naast de lege zakjes Haribo en de blikjes Fanta.

Hoe die zakjes en blikjes er waren gekomen was evident: meneer Harte heeft afgelopen zondag zijn verjaardag gevierd en kon zijn vriendjes die op het voetbalspektakel waren afgekomen fijn trakteren op lekkernijen. Iedereen kon de wedstrijd aanvangen met een sugarrush percentage van zo'n 87%. De vlammen mochten er dus vanaf slaan. Dat laatste was echter niet het geval, wel al beter stukken beter dan de vorige editie van het zomeravondvoetbal, dat langzamerhand zijn ontknoping begint te naderen.

Die Königsblauen trokken ten strijde met een 8-tal tot de tanden toe bewapende snoepers: Gert, Rody, Arnoud, Stefan, Kloor, Clemens, Blok en Bruno

SpVgg Ockenburgh betrad het veld met een gladiatoor minder: Mark, Andy, Patrick, Harte, Rutger, Bas en Ard.

Die verein kwam nog behoorlijk brutaal en vlot op 1-0 en 2-0. Die Blauen hadden duidelijk tijd nodig om in het spel te komen. Waar der Verein duidelijk de hele wedstrijd beter het spel had, logen de om de minuut gemaakte foto's er niet van en was het beeld zeer eentonig. Constant leken die Blauen in de aanval. Dat de einduitslag op het bord 'maar' 11-9 was, leek te wijten aan het feit dat de vizieren aan beider zijden niet op scherp stonden, plus het feit dat menig aanval nog eens zover doorgevoerd werd dat men zichzelf eigenlijk vastdraaide. De hachelijke situaties voor het doel van die Blauen liggen nog vers op het netvlies.

Als gezegd, die Blauen hadden Blok in de gelederen en dat legde ze bepaald geen windeieren! Niels speelde een fantastische partij, was overal te vinden en was een verdigende plaag voor de aanvallers van der Verein. De man die al maandenlang met rugklachten aan de kant moest blijven kon verrassen in ieder opzicht. We zijn als een kind zo blij, ouderen horen ook daarbij, dat deze Hollyhocker van één der ersten Stunden wieder zurueck ist!

Clemens was er voor de tweede keer bij. Eerst nog op regulier schoeisel. Toen hij echter voor voetbalschoeisel had gekozen kon ook hij vlammen. Hij speelde als een zeer belangrijke schakel op het middenveld en passte puik.

De heer Dammers jr., Stefan dus, kon ook weer beter uit de voeten dan de twee verleden edities. Zocht veel diepgang aan de zijkanten en voorin. Broeder Arnoud, de man met één van de meest constante curves van Hollyhockend Nederland, was iets minder zichtbaar, daarom niet minder belangrijk. Lijdt amper onnodig balverlies en is altijd een zeker aanspeelpunt zo ook weer gisteravond voor die Blauen. Toen hij zich net iets verder liet zakken en zich wat minder verstopte achter de defensie van de tegenstander kon hij beter bereikt worden en werd het collectief gevaarlijker.

In het begin iets minder zeker, maar later steeds beter in het spel komend was Bruno, of is het nou Hungo? Of toch Bruno? Nou goed. Hij speelde in het begin een wat onzekere partij, gaf aan dat hij het lastig vindt met mannen voor zich of in de nek, maar gaandeweg kon hij meer de ruimtes zoeken en zo kwam deze ouwe reiziger veel beter in zijn spelletje.

Gert schreef de zoveelste winstpartij op zijn conto. Hij blijft maar winnen ook al heeft hij vaak de mannen in de gelederen die ervoor zorgen dat hij die overwinningen bij kan schrijven. Zelf speelde hij niet onverdienstelijk, maar ook niet bijster opvallend. Zonder negatief te zijn, 'op zijn Gerts'? Is dat Nederlands? Nu misschien wel.

Rody speelde op nieuwe kicksen nog niet fantastisch, verre van dat, maar kon beter uit de voeten dan de week ervoor. Was vaak beter aanspeelbaar dan de week ervoor ook al waren de ruimtes kleiner. De lange bal werd minder gehanteerd en dat kwam het spel van alle mannen ten goede.

Kloor, vorige week nog keihard onderuit gehaald door zijn schrijvende vriendje, kon de vorm van enkele weken terug ook niet grijpen. Het was bij lange na niet slecht, maar we hebben gezien waar deze man van das Erste Uhr toe in staat is. Blauw staat hem trouwens beter dan Rood moet ik zeggen.

Bij de SpVgg waren Andy en Patrick samen weer te bewonderen. Beiden speelden, bijna zoals gewoonlijk, een goeie partij, net als overigens de andere 5 van hun team. Patrick was net terug uit Bali, alwaar hij nog behoorlijk last heeft gehad van zijn op het Hollyhock opgelopen kwetsuur. Deze 2 atleten gaan vanavond weer aan de sport, lijken trouwens iedere avond aan de sport te zijn, dus Hollyhock is gewaarschuwd. Deze twee mannen komen de volgende keer suprafit aan de start.

Mark speelde voor zijn doen, ook een goeie partij, was sterk aan de bal, tackelend kan hij praktisch iedereen de bal ontfutselen. Op deze manier is zijn spel een sieraad voor het Hollyhock. Waren zijn stukjes ook maar zo opbeurend! Want ja lieve lezer, u merkt het vast al: ik ben uitermate positief over de vetoning van gisteren! De aanmeldingen bij stichting Korrelatie waren vorige week bepaald niet van de lucht na het epos van de heer de Niet. Vandaar deze positieve klanken die ik over u heen druppel als een frisse lentebui.

De twee ajax-jongens konden gisteren zelfs bekoren voor niet ajax-fans. Hoe de mensen het in hun hoofd halen dit shirt aan te trekken als ze ook het schitterende blauw in hun kast hebben liggen is voor velen een raadsel. Rutger speelde redelijk, Bas speelde bij zijn SpVgg beter dan de rest. Stichtte veruit het meeste gevaar voorin en begint langzaam weer op conditie te komen. Maar blauw, staat hem toch beter me dunkt.

Dan als laatste nog de twee door Hollyhock geadopteerde Rava-jongens, of is het nou echt andersom. Dat laatste maar. Het nieuwe RAVA Houtwijk heeft kwa leeftijd nog lang niet de leeftijd van Hollyhock. Laat staan het veld! Waar je in Houtwijk in een synthetisch bad van rubberkorrels en nepgras stapt, stap je op Kijkduin in een geur van vers gemaaid gras en het donkergroen van een Sawa in Indonesië.

Tot volgende week maandag weer! Maar niet voordat ik de volgende mededeling heb gedaan: door een schandalige samenloop van omstandigheden in Zwitserland en Oostenrijk op 9 juni jl., moest het voetbal op Hollyhock afgelast worden! Deze wedstrijd moet wel worden ingehaald heren van het goede leven! Wie is er in om aanstaande vrijdag de 15e augustus deze match op het heilige gras van Kijkduin af te werken?

Op zoek naar minimaal een mannetje of twaalf, verblijf ik...



















6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kan zeker vrijdagavond.

Mooi stukkie ome Ro.

Bas

hollyklook zei

Voor Hollyhock maak ik gewoon tijd. Ben er wel bij!

markarazzi zei

Ik heb reeds andere plannen vrijdagavond. Er kan dus eindelijk weer eens op een hoger niveau gebald worden.

Rody zei

Bas, Kloor, Rody...

Rody zei

Misschien Pietje... ik ga nog wel een sms sturen.

Anoniem zei

ik vrees dat we dit gaan moeten verplaatsen naar volgende week...