17 juni 2008

Voordeel?

Voordeel of niet, als de tegenstander voordeel roept en hij doorspeelt dan gaat de tegenstander ook door. Dan geef je niet 2 meter voordeel weg. Tegenstander Rody scoorde, tot afgrijzen van Gert. Gert was furieus en wigerde de goal te tellen! Begrijpelijk eigenlijk, want er was weinig voordeel aan voor Gert en de zijnen op deze manier natuurlijk, maar ja... "jullie riepen het", was de reactie van Danny en de zijnen in de tweede pot van de avond.

En zo waren er meer incidentjes in de twee potjes op een verder prachtige maandagavond aan de Kijkduinsestraat, waar we zelfs nog bezoek kregen van de Haagse Politie. Die kwamen echter alleen maar vragen wat de tussenstand was. Rody liep op de heren in het blauw af, waarop de man met de pet zei: "jongen, blijf nou in je goal staan, anders kun je het vakje ongeschikt weer aankrassen". Alsof deze woorden profetisch waren, Rody longen gierde na 1 sprintje en roggelde erop los, speelde allerbelabbertst na een terugkeer van een klein griepje.

Niet dat het nivo van de anderen Hollyhockers nou zoveel beter was, want iedereen had deze maandag een voetbaltechnische offday opgenomen. Met ware Hollyhock-corryfeëen die al enkele weken met of zonder gezonde reden van het Heilige wegblijven zoals daar zijn: Bas, Mark, Vlietje, Michel en consorten, Niels Weber, etc, is het soms ook wat behelpen en is het logisch dat de boog niet altijd gespannen staat. De boog kán ook niet altijd gespannen zijn!

Om maar wat aan te geven: Vinnie reageerde natuurlijk op een fenomenale onnatuurlijke draai van Harte, waardoor hij de schenen raakte van deze Hollyhocker van weleer. Harte vertrok, en liet Vinnie vertwijfeld achter met een sluimerend schuldgevoel. Hopelijk valt de blessure mee.

Kloor raakte geen klote en was er de oorzaak van dat Danny van het veld liep. Danny was sowiezo al niet van plan tot het bittere einde door te gaan in verband met de dreigende uitschakeling van Duitsland. Dat gebeurde niet, net als goed spel van Kloor deze avond. Maar zoals het lijdend voorwerp zelf al zei: "vandaag had ik hét gewoon niet!" Soit! Pas de problème! Maar dit was nou net een keer zo'n avond dat lichtgeraaktheid hoogtij vierde en waarbij iedereen niet op bijster veel piëteit kon rekenen van de tegenspelers, laat staan medespelers.

Nou volgende keer beter dan maar! De zomervakantie komt eraan, dat betekent dat de opleidnkjes stil komme te legge, dat Rutger en Mark in ieder geval weeer wat vaker acte de presence zouden kunnen geven. Als het EK voorbij is hopen we ook Michel weer wat vaker te zien, en 1 augustus komt Bruno weer terug! Genoeg vers bloed voor de mugjes en zandvliegjes van Kijkduin dus om zich op te verheugen.

Tot volgende week!










3 opmerkingen:

hollyklook zei

nou gasten, deze meneer 100% gaat geen 100% meer zijn, gisteravond kwam toch te vroeg, ik kan vandaag amper lopen, mijn linker achilleespees is behoorlijk verrekt en ik ga de komende tijd absoluut niet kunnen voetballen (aanwezig zijn, want voetballen kan ik sowieso al niet)! Stefan, de presentiebeker is voor jou!

Anoniem zei

heb je wel genoeg steun in je schoenen? beter check je even of je voet aan de binnenkant niet teveel naar beneden komt... vandaag toevallig geleerd. want het lijkt een terugkerend probleem te zijn, is het niet?

hollyklook zei

schoenen zijn het probleem niet en mijn manier van lopen ook niet, eerder een gevalletje van geen warming up en te weinig rust gehouden na het fitnessen paar weken terug... zo'n steile helling op zo'n loopband is gewoon niet goed geweest. lichaam wil dan toch rechtop lopen waardoor mijn achillespees gewoon opgerekt is... eenmaal zwakke plek -> altijd zwakke plek...