27 mei 2008

Drukken of drukkend?

Het was niet heel heet, maar och wat was de vochtigheid hoog! De onderbroek van een incontinente bejaarde was er niks bij. Pietje heeft zijn pennetje gepakt en dit stukje proza voor jullie opgehengeld. Rody heeft nog een paar foto's van het specktackle getrokken.

Pietje kladdert:
Maandag 26 mei 2008. Rond kwart voor acht werd afgetrapt voor wat alweer de tiende editie van het zomeravondvoetbal is van dit nog prille seizoen....
Slechts 8 spelers wisten op tijd aan te komen bij de locatie aan de Kijkduinsestraat . Dit ondanks verwoede pogingen van team-leider Idema om iedereen ruim van te voren in te lichten over de locatie en het tijdstip. Een stief kwartiertje na aanvang kwam Vinnie, die verder vedette-gedrag verafschuwt, opdagen en complementeerde het team dat verder bestond uit: Rody, Harte, Mark en Ard die zowaar zijn seizoensdebuut maakte.

Het andere team bestond uit, onder aanvoering van Überkapitän Gert, Arnoud, Kloor, Danny en laatkomer Schtefan jawohl. Deze tweedehands Beckham was verlaat door zijn bijverdienste en schnabbel als model...jaja, lang leve de commercie en ook bij ons voert het grote geld de boventoon. De keerzijde van succes, want hoewel het (nog?) niet aan zijn spel is af te zien lijkt het erop alsof Dammers junior zich de laatste tijd meer met de randzaken als met het voetbal bezig houdt. Beentje terugtrekken in de duels, kopduels vermijden, met een wit broekje het veld af, je kent het wel...

Na de formatie van de teams ontspon zich een voorspelbaar wedstrijdbeeld: team Gert dat de aanval opzocht en via combinatievoetbal trachtte team Rody vast te zetten op eigen helft. Dit resulteerde in een ruime voorsprong van (5-1). Hoewel team Rody zich hier in eerste instantie geen raad mee wist, maakte het van de nood een deugd door zich te hergroeperen en via snelle slinkse counters regelmatig uit te breken en op een Dinano Kiev/Sovjet achtige manier terug te komen tot een heuse 6-5 voorsprong! Aan Kiev zijde was Rodimir Idemaev de grote man met een paar Sevsjenko-achtige doelpunten. Lobanovski, God hebbe zijn ziel, zou trots op em zijn geweest. Spasiba en tien "piva" voor Rody! (appelsap is ook goed...)

Maar net als in de EK-finale van '88 (nog minder dan 3 weken mensen!!!) was er gerechtigheid!
Team Gert paste haar tactiek aan door de tegenstander meer te laten komen en minder vast te zetten op eigen helft. Dit resulteerde in een aantal krachtige tegenaanvallen onder impuls van onder meer Martijn Kloor die een puike wedstrijd afleverde. Vooral zijn passing was vanavond erg nauwkeurig!

Hierdoor bleven de 3 punten op Ockenburgh en kon Kapitän Gert zijn manschappen na afloop feliciteren met een overwinning. Kapitän Gert, op zijn beurt, kon gefeliciteerd worden met zijn 30ste Geburtstag, die hij afgelopen zondag (gisteren red.) gevierd heeft, sjappoo! Vanaf heden een routinier, maar zeker nog niet uitgeblust, dus laten we hopen dat we nog enkele jaren van deze man op de Haagse velden kunnen blijven genieten!

Na het eindsignaal doken de mannen in de trainingspakken opdat de tijger/zand/malaria/kut-tyfus-pleuris-tering-muggen geen slachtoffers zouden kunnen maken. Zonder cooling down vertrok men huiswaarts.

Pikant was het het vertrek van linkse SP-rakker Vincent van der Lem. Zou Jan Marijnissen het goedkeuren dat deze partij-kameraad, strijdend tegen armoede, klasseverschil en het kapitalisme zichzelf transporteert in de nieuwste en duurste Audi-klasse van dit moment? Dit valt te betwijfelen en sex met Agnes Kant op het Partijbureau kan ie, nu dit bekend is geworden, wel vergeten....
Maar dat maakt niet uit want sex voor de wedstrijd is uit den boze en over 6 dagen staat alweer de volgende beladen pot op het programma......

Ten slotte wil ik vanaf deze plek nog de groetjes doen aan mijn tante Irene en collega Ingrid "zo lekker te werreke met jou" Bodaan van wie ik weet dat zij de verrichtingen van FC Hollyhock nauwgezet volgen. Plek zat op onze tribune (zie foto) dus kom es een keer kijken zou ik zeggen ;-)

En de anti-groetjes aan onze Haagse klootviool wethouder Norder, die het zo nodig vindt om zijn naam te verbinden aan een aantal projecten die Kijkduin zullen maken tot het Torremolinos van Nederland!!! Beton, beton en nog eens beton lijkt het credo. € € €-tekens heeft deze man in de ogen en helaas heeft ons gemeente-bestuur geen enkele les kunnen trekken uit het fiasco van de tramtunnel en het nieuwe Aad Mansveld stadion! "It's a bloody shame en ik zeg het u, mevrouwtje!" (Wilhelmus Simon Petrus (Pim) Fortuijn/2002)










1 opmerking:

Anoniem zei

Toch jammer dat ik daar niet gewoon kon parkeren... ;D

Hulde aan de auteurt en hopelijk tot de volgende partij!