13 mei 2008

BLOEDHITTE

In de bloedhitte werden op Pinkstermaandag zowaar twee partijtjes afgewerkt op het eveneens door ons heilig verklaarde tweede veld van HSV, dat gehuurd schijnt te worden door HBS. Prachtig veld, en de heiligverklaring lijkt terecht. Doen wij als semi-atheïsten niet zo moeilijk over en al helemaal niet op zo'n christelijke feestdag als 2e Pinksterdag! Lang leve!

Met Pinksteren vieren we de herdenking van de uitstorting van de Heilige Geest. Begrijpt u het nog? Wij niet. Eveneens werd het begin van de christelijke kerk ermee gemarkeerd. Hetgeen gisteren over ons werd uitgestort was vooral bloedhitte. Als het al niet eerder gebeurd was, dan markeerde we de Pinkstermaandag eveneens als de start van de zomer. Of het dit weer zal blijven, weet alleen Marjon de Hond.

In een eerste treffen was het overtal van 5 niet opgewassen tegen het loopvermogen van 4. Onder die 4 bevonden zich de shirtloze loopwonders Pietje en Stefan, wier eega later in het spel nog zorgde voor een toeschouwersaantal van 1. De vier werden gecomplementeerd door Mark en Gert. Pietje en Stefan liepen met hun ontzagwekkende torso's zo de longen uit het lijf (net als iedereen, maar deze twee kunnen net wat meer), dat het wel overtal voor hen betekende. Dat potje ging voor de 5 (Danny, Rody, Kloor, Rutger en Vinnie) dan ook verloren met 9-6.

Het tweede potje was kort maar krachtig. Stefan liep over, Vinnie en Rutger liepen ook over, nadat Mark (was het een schwalbe, zal de kijker zich afgevraagd hebben) afgebroken was. Weinig zat er meer in de koker: het was zo bloedverziekend zwaar om in dit weer te spelen, alleen al daarom verdiende eenieder een dikke voldoende voor het opdraven. Met 3-1 ging de overwinning naar de partij met de meeste calloborateurs.

Voorts nog een mededeling van huishoudelijke aard. De mugjes op de velden aldaar schijnen bloedgroep O+ nogal aangenaam te vinden. Bulten, builen, bloedblaren en ander lichamelijk ongemak werden deel van Stefan, Rody en Vinnie. Lekgeprikt tot bloedens aan toe. Heb je ook zulk lekker bloed, neem volgende keer een stikkie Autan mee of Citronel om je beentjes te doen, want ze villen je tot de lappen vlees erbij hangen.

















5 opmerkingen:

markarazzi zei

Schwalbes maak ik niet meer. Al is het alleen maar om het feit dat ik voorlopig niet meer kom voetballen. Mijn toekomstige optredens zullen beperkt blijven tot (misschien) de laatste maandag van juni, (misschien) de laatste maandag van juli en waarschijnlijk wat maandagen in augustus.

hollyklook zei

is dit dan het nieuwe "zakelijke" voetballen? 1 keer per maand voetballen zodat je drie weken nodig hebt om te herstellen? Mooie boel.... ;-)

markarazzi zei

Tja, ik ben ook geen dertig meer. Ik heb die herstelperiode gewoon nodig. Ik ben helaas niet zo'n fitte, afgetrainde atleet als jij...

Anoniem zei

dit zijn weer prima discussies ook al heb ik ze liever op het veld!

hollyklook zei

Logisch, maaruh... ik ben geen fitte afgetrainde atleet, eerder een uitgebluste, uitgetrainde recreant van een jaar of 31.... Maar dat weerhoudt mij niet natuurlijk om iedere maandag acte de presence te geven op Hollyhock (waar dan ook). Nee hoor, jammer dat je er niet meer wekelijks bij kan zijn om demonstratievoetbal te tonen.