23 mei 2006

VV TORNADO BOEKT TERECHTE OVERWINNING

VV Tornado (18 - 14) Wet Winds

Opstellingen:
VV Tornado: Mark, Niels, Vinnie, Mardi, Bruno
Wet Winds: Rody, Bas, Mark, Martin, Kloor

Toeschouwers: 1 (te laat)
Geel: Mark (meerdere malen hands), Mark (hands)
Rood: -
Pinanti's: -

Het was een winderige avond afgelopen maandag op het heilige gras van Stokroos. Opnieuw was het 'echte veld' helaas bezet, en moesten we genoegen nemen met het tweede, overigens prima, veld. 10 man sterk gaf acte de presence op de zoveelste succesvolle avond van 2006! Het is de hele tijd droog gebeleven, iets waar het niet naar uit zag in eerste instantie. Met een graad of 16 was het gewoon goed te doen.

"Hoge bomen vangen veel wind", en dat was de reden dat er aardig te voetballen viel op veld 2. Met de wind vanaf zee, ligt veld twee door de bomen goed in de luwte. De teams waren samengesteld, het werd een mengelmoes van witte en gele shirts tegen de rest. Iets wat Wet Winds, naar later zou blijken, duidelijk geen windeieren zou gaan leggen.

Vanaf minuut 1 waaide de wind voor Wet Winds uit verkeerde hoek. Hoewel het bij vlagen aardig aanvallend spel liet zien, werden ze vlot overrompeld door de Tornado's. Wet Winds kwam nog goed op voorsprong door enkelt Bas, maar moest snel recapituleren. De omschakeling bij Tornado was goed geregeld, en zo ging het ze behoorlijk voor de wind. De definitieve voorsprong was eigenlijk 8-6 voor Tornado. Wet Winds gaf zich toen al gewonnen, met de topscorer in de gelederen. Wet Winds mag het verlies overigens geheel aan zichzelf wijten: te weinig communicatie, onbegrip, slechte passing, matige afronding en oogkleppenvoetbal zorgden ervoor dat het collectief van Tornado hen alle wind uit de zeilen nam.

Zelfs bij een voorsprong zei Mark het al: "Ik weet wel wie er wind"! En hij heeft gelijk gekregen. Mark speelde een puike partij en had samen met Niels duidelijk de wind eronder. Vinnie vergat in het begin van de wedstrijd zijn team meerdere malen op voorsprong te zetten en raakte driemaal het ijzer. Aan zijn duels met Mark2 zat telkens een luchtje, is er een vete tussen die twee? Elke keer als Vinnie in de buurt kwam, kwam er een hand aan te pas of werd het duel fysieker. Windekind Bruno liep zich het snot voor de ogen en had net als Mardi de wind in de zeilen.

Op oude roem kan je niet teren, de molen gaat niet om met de wind die voorbij is. Dat zijn toch wel het motto's waarop Wet Winds de wedstrijd verloor. Veelvuldig gescheld en geouwehoer moesten juist voorkomen dat er een smadelijke nederlaag werd geleden, echter het werkte averechts. Het was hopeloos schipperen, en hinken op twee gedachten aanvallen en de counter om je oren krijgen of achterin blijven staan en blauwbekken.

Rody vloog veelvuldig heen en weer net als Kloor, maar vaak waren ze bij de aanname al ongelukkig, waardoor zij de wind vaak van voren kregen. Een fysiekere Mark voorin zorgde voor enig gevaar, maar ook hij leek niet in goede doen. De wind waaide voor Wet Winds duidelijk uit verkeerde hoek. De lange bal hanteren was vaak een ongelukkige keus. Teveel door de lucht en te weinig logisch spel. Bas kon eveneens niet bekoren en stak zijn neus in de wind, had veelvuldig ruzie met de bal en kon zelf niet voorkomen dat hij zijn eerste verlies van het seizoen moest lijden. Allevijf de mannen maakte zich schuldig aan het kweken en uiten van onbegrip, iets wat niet helpt een overwinning te behalen. Communicatie was er niet, het leek voor Wet Winds wel een luchtje scheppen in plaats van een pot voetbal.

Van de wind kan je niet leven, Tornado heeft het zelf gedaan, de uitslag van 18-14 was volledig terecht, ondanks een stormachtig einde waarin Wet Winds nog mocht hopen op iets meer. Echter, Wet Winds mocht geen enkel moment ook maar aanspraak maken op meer.

Gefeliciteerd VV Tornado, en tot volgende week! Wat mij betreft kan de wind weer iets gaan liggen.

7 opmerkingen:

markarazzi zei

Sjappo Ro, ik heb in jou een waardig opvolger gevonden. Ik kom er deze week niet aan toe en ben de komende twee maandagen afwezig. Ik ga eens lekker in Frankrijk nagenieten van deze overwinning, de eerste nederlaag van Bas.
Mooie woordspelingen met de wind enzo.

markarazzi zei

Mee eens. Zo zie je maar dat je met gezelligheid veel verder komt dan met vermeende voetbalkwaliteiten.

Rody zei

zal hem effe herzien inderdaad! ben ook geen 18 meer... maar het ging ook veel meer om de woordspelinkjes...

Anoniem zei

Aan zijn duels met Mark2 zat telkens duidelijk een luchtje, is er een vete tussen die twee? Elke keer als Vinnie in de buurt kwam, kwam er een hand aan te pas of werd het duel fysieker.

LOLOLOL

Helemaal geen vete!!!!

I don't think there were fundamental problems with our team other than the fact we were averagely 3 times heavier...which was hard on such a wet and windy pitch...

but then that's just excuses..

the better team won..

but the losing team was MUCH more attractive!!! We were like the BRAD PITT boys of soccer...we looked good doing it and at the end of the day that's the most important thing. We are dating SUPERMODELS and the other team is making SUPER MODELS of toy cars!!!

:)

ENGLISH MARK

Rody zei

zo het is herschreven... vind het persoonlijk mijn beste van het jaar...

on the other side, Vinnie was the only one who dared to seek an opponent... mostly physical contact is avoided by most of the lads... maybe afraid to get too intimate... hahahaha...

vond het lekker gisteren ondanks de wind!

Rody zei

trouwens ik wil volgende week echt weer een stukje van HARTE! prachtig zijn die...

Anoniem zei

bruno nog een keer je achternaam... en de naam vaN Mardi volledig... en Mark...