26 april 2005

Zomeravondvoetbal 25 april 2005

De kanonnen werden weer in stelling gebracht en de weergoden waren ons goed gezind! Hollyhock Leeft! En de aarde beeft, vooral op de maandagavond dan even. Er stonden weer 8 heren te trappelen om de voetjes te laten bewegen, voor sommigen was het zelfs de derde keer in 4 dagen: is er soms sprake van een ware voetbalrevival? Nadert de benauwde dertig voor sommigen, en kiest men dan uiteindelijk toch eieren voor het geld? Goddelijk zien de meesten er al uit, toch?

Er werd dus een potje gevoetbald. In een 4 tegen 4 kwamen Rody, Gert, Danny en Mark (Verbroedering Geel) uit tegen Harte, Michel, Niels en Kloor (Blauw Wit 05). In het eerste potje, knalde Verbroedering er lustig op los en werd nagenoeg iedere prachtige combinatie met een nog prachtigere afronding verwerkt tot doelpunt. "Hangen" heeft weer veel uit de mond van Hollyhock's Almachtige mogen klinken. In het tweede potje tot de 5, tapte Blauw Wit echter uit een ander vaatje, en hadden ze duidelijk het beste voor het laatst bewaard! Men knalde Geel vakkundig naar God, en won eenvoudig. De Schepper's team kende ondanks enkele fysieke ongemakken dus een prettig einde.

Even de heren afzonderlijk. Gert, onze camerageile poser die het maar wat prachtig vindt zijn afbeeldingen op het Internet tegen te komen, speelde een puike partij, en verdient alleen om zijn shirt al een dikke voldoende. Ondanks dat de middelvinger vaak het deel van de foto was, kunnen wij niet ontkennen dat hij lekker op dreef was. Danny probeert op zijn beurt het aantal gekke bekken dat hij trekken kan en op foto kan vereeuwigen alras te vergroten. Zie de foto's. Op zijn spel was weinig aan te merken. Met zijn prachtige kousen, kon hij de verdediging van Blauw Wit menigmaal in de luren leggen. Rody was de beste van allemaal. Mark dreigt als bijnaam de Spiraal te gaan krijgen (bijnamen krijg je tenslotte allemaal, er moet alleen voor een ieder een goeie gevonden worden). hij had schijnbaar een move ontdekt waarin hij op de meest onmogelijke positie tegen de achterlijn (en daar kwam hij nog aleens) de bal toch tot een doelpunt kan verwerken. Vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan. Binnenkort de poppetjes verkrijgbaar bij een pak Dash 2 in 1.

Bij Blauw Wit was sluwe oude heerser Michel weer eens te bewonderen. Met zo nu en dan de fijngevoeligheid van een dartele 14 jarige, speelde hij een puike pot. In Malaga-getooide spelers spelen doorgaans niet zulke lekkere potten als hij nu deed. Hij was vaak voorin te vinden, en was nauwelijks te betrappen op een matige of slordige bal. Niels was eveneens weer van de partij, en had moeite om het na die tijd weer bij te benen zo verklaarde hij zelf. Het roeien was minder, en hij werkt bij de Aegon: het echte leven is begonnen schijnbaar. Waar de ene zijn baan verliest, wordt de ander met een rotklap in het arbeidsproces geflikkert. Vaak komen dus! Lekker!!!! Doen!!! Want de bal afschermen kan hij als geen ander, en ook hij is doorgaans wel te porren voor een fijne actie of een nette afronding. Kloor was de pana-man van de avond. Hij poortte er lustig op los, en liet velen het nakijken. Ditmaal godzijdankl niet getooid in Duits shirt, speelde hij een betere pot dan de vorige; you do the math. Het Duitse afbraakvoetbal is aan niemand besteed! Als laatste behandelen we Harte, die een schijtlading aan ballen op de paal in petto had voor de bezoekers die in grote getale wegbleven. Vooral in het begin van pot 1 knalde hij de paal in 10en. Later op in de partij ging dat vele malen beter. Afstandschoten vonden steeds vaker doel, tot grote frustratie van de nummer 24 van Hygieya. Hij moest enkele malen de bal terugtrappen; zijn probleem, wel aardig.












6 opmerkingen:

Rody zei

snel genoeg fijnerik!?

hollyklook zei

Wederom leuke foto's, leuk verslagje (ik vond mezelf gisteren niet beter dan vorige week maar dat is puur persoonlijk natuurlijk) en ik hoop dat we deze sportieve lijn kunnen voortzetten !!

Rody zei

deze sportieve lijn GAAN we gewoon voortzetten!!!!

markarazzi zei

het verslag zit weer boordevol metaforen, bijvoeglijke naamwoorden en toespelingen. dat mag ik wel waarderen, u bent zich daar ter dege van bewust. de objectiviteit laat wat te wensen over, maar je had een kutdag achter de rug, dus een beetje zelfvertrouwen mag je jezelf wel aanschrijven in dit geval.

Rody zei

dit zeg je om je eigen tekorten te camoufleren mannetje :p

markarazzi zei

de discussie staat op scherp, laten we onze voeten het uitpraten as. maandag op het heiligste der heilige gras...als dat maar fout gaat...