1 april 2002

Eerste zomeravondvoetbal draait uit op farce

Onsportief gedrag troef op zonnig Hollyhock

Door Lennert en Rody:
Aan het weer lag het niet, want het was voor de tijd van het jaar zeer aangenaam. De opkomst was erg groot. Iedereen die toe had gezegd was er eigenlijk wel, behalve Michel die het niet kon bolwerken. Zelfs Bert met een half been was er met de camera en camerakruk. De sponsor had alle toezeggingen gedaan. Jamesons sponsorde de hele happening en een gastcommentator. De statistieken werden bijgehouden door Don Leo Maar sportief was het allerminst.

Paasbest 58 won met absolute overmacht de wedstrijd van East Ham United. Zij werkten twee matches tegen elkaar af, omdat na het vertrek van Niels een twee-man-meer situatie was ontstaan. Paasbest won omdat zij sowiezo wel het betere van het spel had, maar ook omdat aan de andere kant de spirit er niet inzat. Voor een gedeelte was dat een beetje te wijten aan henzelf, aan de andere kant was dat ook (vooral) te wijten aan het feit dat de tegenstander het in hun ogen niet toeliet er een simpel zomeravondpotje van te maken.

Bij Paasbest 58 (Bas, Rody, Gert, Danny, Thomas en later David) liep het in de beginne wat stroef, en kon East Ham United (Martin, Martijn, Niels, Arnoud en Mark) simpel aanhaken. East Ham had toen nog het betere van het spel. Arnie schoot er lustig op los, maar moest zien dat de twee eerste doelpunten op naam kwamen van Blok en Harte. Harte was op de kleine ruimte erg gevaarlijk. Later in de wedstrijd koos hij ervoor om in de grote ruimte te staan, iets waar hij in onze opinie minder thuis hoort. Helaas liet de wedstrijd ook niet meer toe dat er in de kleine ruimte gespeeld werd, want de overmacht van Paasbest 58 was te East Ham teveel. East Ham liet het kopje hangen, en Paasbest combineerde er hevig op los.

Was het het sprankelende spel, waarom East Ham de kop liet hangen? In de beginfase bij een enkeling zeker. Later bij de rest zeker niet. Want de sfeer was in het veld niet plezierig, zeg gerust grimmig.

Thomas zorgde tot tweemaal toe bij Niels niet voor een opperbeste stemming. De eerste maal was het in een 1 tegen 1-duel waarin Thomas zijn temper niet meer bewaren kon, en Niels pootje lichtte. Niels knalde vervelend met de zijkant op de bal, en was oprecht en terecht kwaad. Niels was er langs, en de verklaring van Thomas was, dat hij er niet van hield gedold te worden. Niels gooide daarop de bal tegen Thomas, iets wat begrijpelijk is, maar waar hij zich beter niet toe had kunnen verleiden.

Ten tweede maal was Thomas een plaaggeest voor Niels, toen Bas in het goal een vermeende handsbal maakte in de goal. Thomas zocht toen na een stevige wandeling Niels op raakte hem aan en begon 'zuigende irriterende opmerkingen' te maken, aldus een waarnemer. Niels was des duivels, en vond het beter de eer aan zichzelf te houden. Niels vertrok. De partij was direct ten einde.

Ook Gert zou zich schuldig gemaakt hebben aan een overtreding op Martin. Een waarnemer vertelde me dat Gert echter duidelijk de intentie had de bal te spelen, en een goal te voorkomen (wat overigens lukte). Of Gert ook daadwerkelijk de bal raakte wordt nagekeken op de band. Harte zou ook nog aangepakt zijn, door een 'gedreven Rody', aldus Harteveld. Naar eigen zeggen, ging Rody voor de bal en doet dat ook altijd. Rody is niet het type op de man te spelen, en wuift dan ook iedere aantijging van een doelbewuste overtreding op de man van de hand.

Als laatste moet Arnoud nog genoemd worden die een kamikaze-actie van David te verwerken kreeg. De overtreding leek puur op de man te zijn, en werkte bij Arnoud een hoop emotie en enige aggressie op. De band is nagekeken en de reactie was zeer begrijpelijk. De bal was afvallend, en lag niet in directe scoringspositie voor Arnoud. De verdedigende Italiaan torpedeerde de schenen van Dammers. Deze uitspatting bleef eveneens onbestraft.

Na het vertrek van Niels ging David naar de andere kant, en versterkte de gelederen bij East Ham. Ook die match werd verloren door East Ham. Uitslagen eerste match: 14-8, 2e match 3-1. De man van de statistieken liet zich verleiden door het tellen van twee onterechte doelpunten van East Ham. De eigenlijke uitslag zou 14-6 geweest zijn, maar hij kon de verleiding na het enorme juichen (zie band) niet weerstaan dubieuze doelpunten van Arnoud en Martijn toch te tellen.

Laten we nu even wat positieve en negatieve kanten van het spel erbij pakken, allereerst alle mannen die zijn verschenen de revue laten passeren. Tussen haakjes achter de personen de gemaakte doelpunten in aantallen in de eerste partij. Iemand die de wedstrijd in zijn volledige lengte heeft kunnen aanschouwen bekiritiseert:
Rody: speelde een goede wedstrijd. Hij was overal te vinden op het veld en stond vaak op de goede plek. Hij was verdedigend en aanvallend sterk en is daarom de MoM. (3)
Niels: kwam soms niet echt lekker uit. Hij liet wel een paar leuke bewegingen en passes zien. (2)
Arnoud deed het zoals gewoonlijk aanvallend zeer goed, maar speelde de bal toch te weinig af. Ook laat hij nog vaak het hoofd te snel hangen, waardoor de verdediging vaak het met 1 man minder moesten doen. (4, waarvan 1 dubieuze)
Gert speelde goed en solide. Miste een aantal "open" kansen, maar dat overkomt iedereen wel eens. (3)
Danny was de soberheid zelve, koos altijd voor de makkelijkste weg iets wat Paasbest heel erg nodig had. (1)
David speelde slecht ondanks de drie goals die hij maakte. Hij was veel aan de bal, maar deed er vaak te weinig mee. Wel was hij veelvuldig aanspeelbaar. (3)
Thomas was ook niet in zijn beste vorm. Was vaak aanspeelbaar, maar verspeelde ook kansen. (2)
Bas: hij deed zijn best, maar het wilde maar niet lukken zijn oude vorm terug te pakken. Veel van zijn schoten (die normaal wel richting doel zijn) waren niet 'on target'. (2)
Mark zat ook niet helemaal lekker in zijn vel. Hij deed nog wel een paar leuke acties (waaronder ook een paar schwalbes) en was wel goed aan het verdedigen. (0)
Martin was het aanspeelpunt van East Ham. Hij hield veelvuldig de bal goed vast en had ook het overzicht. (1)
Martijn deed zoals gewoonlijk zijn best en gaf een paar goede voorzetten. (1 dubieuze)

Dit is natuurlijk pas de eerste Zomeravondmeeting. We hadden allemaal gedacht dat hij wat beter en prettiger zou aflopen. Een herkansing krijgen we a.s. maandag en a.s. zaterdag. Binnenkort wordt de daverend slechte film waar dan ook vertoond!!!

































Geen opmerkingen: