26 januari 2002

SLAGREGENS MAKEN VAN HOLLYHOCK-MIDDAG EEN DRAMA...

Geen voetbal mogelijk op Hollyhock...

En toch trokken ze ten strijd, bij 10 graden, en Noordwest 9 en constante slagregen.

Het begon met een partijtje Amerikanen, waarin Lennert won van Kloor en zijn eerste kroontje van het jaar greep.

Besloten werd tot het spelen van een partijtje van 2 tegen 3, waarin Kloor en Rody (en later Martin) (Puindorp) de strijd aangingen tegen het eeuwig sterk verdedigende duo Lennert, Suschant (stopte voortijdig) en Schwalbe Mark (FC Hollyhock), die er gisteren weer een paar mooie duikels uitdonderde.

Van mooi spel kon geen sprake zijn. Het was ploeteren geblazen, en iedereen was achteraf ook door en door zeikes geregend. Het water zat tot in het darmkanaal zo hard regende het. En op het moment dat ik nu het stukje aan het schrijven ben, straalt een pover zonnetje door de wolkjes die nog geen meter per minuut opschuiven, en zo voor een ideaal voetbalklimaat zorgen. Zelfs Kwuik is vrij! Maar de animo blijft beperkt tot deze schrijvende clown, en Niels... snik snik snik...

Hoe dan ook.
Het spelletje voetbal had niet zoveel om het lijf, maar de aanwezigen hadden wel zoiets van: WE WAREN ER WEL. De thuisblijvers hadden waarschijnlijk zoiets van: WIJ WAREN ER GELUKKIG NIET, en die gedachtengang is soms nog beter te begrijpen. Achteraf hebben er een aantal weer wat punten kunnen grijpen, en daar ligt de krux.

Het in den beginne drietal vormende Hollyhock, leek geen probleem te hebben met het tweetal Kloor/Rody, en kwamen al snel op een ruime marge. Pas toen Rody er een afstandschot inramde werd het wat gevaarlijker, maar toch bleef het doelpuntenaantal op weinig steken, totdat Harte de gelederen kwam versterken. Toen was Puindorp in staat in totaal 8 doelpunten te maken, niet genoeg tegenover de 13, soms mooi uitgespeelde, doelpunten van Hollyhock. Ook zonder Suschant bleef Hollyhock dat doen wat ze met drie man ook al deden: de score uitbouwen!

Weer viel op te merken dat Mark, ook in een klein veld, zich steeds beter lijkt te voelen. Hij kruipt vaak uit de rug van de tegenstander, en lijkt met zijn ferme tackles en schoten op doel erg scherp te zijn. Deze vorm houdt hij nu al een week of wat vast, en dat ook gisteren dus ondanks het weer.

De rest speelde, de één wat beter als de andere, maar het was allemaal niet groots, maar dat mag je ook niet verwachten met zulk pestweer.

Kloor had nog de intentie het 1 en ander vast te leggen met de camera, maar dat wordt verschoven naar een later tijdstip. Ook van foto's is niet veel meer gekomen, dan wat onder staat. Wel te zien is de drooglegging van de sloot. Wij zijn aan het informeren of we daar ons eigen Hollyhock Zwembad kunnen krijgen, met daarnaast de Hollyhock-kantine.

Verder Memorabele Momenten: JA TWEE!

Mark die na een schwalbe (ik heb het niet goed gezien) bewust doorhaalde op de knie van Kloor (dat heb ik wel goed gezien). De vark van de week is naast de Man of the Match voor jou! Dit was er wel 1 die we lang zullen herinneren. Haha. En ook Leo die onbewust 2 van zijn 10 noppen-tellende schoen in de scheen van Harte zette. Was het bewust? Neuh, denk niet dat dat in de aard van het beestje zit...

VOLGENDE WEEK: Als Prins Maxima Alexander en Willem Zorreguieta in het huwelijk treden, knallen wij vrolijk door en kronen we de winnaars, en hopelijk in beter weer!!!































Geen opmerkingen: