30 december 2001

Mooi eindejaarstafereel op Kwuik-veld

Lennert wint eerste felbegeerde Hollyhock-prijs.

Op een koude en winterige en later zeiknatte zaterdagnamiddag, bij een graadje of 4 was het weer tijd om tegen een balletje aan te trappen. De opkomst was niets groots, doch verrassend: Mario besloot de bootschoenen tijdelijk weer in te ruilen voor de Nike's en trapte een balletje mee. Achteraf beviel dit hem weer zo goed, dat hij besloot dat zeker weer vaker te gaan doen. Je weet dat je welkom bent Mario, spreek ik namens alle andere bezoekers, maak je belofte waar! Prompt pakte Mario ook nog zijn eerste punten, net op de valreep.

Suschant speelde een betere partij als de week ervoor, waar hij duidelijk nog te kort kwam. En voor de rest weer ik het niet meer.

De partij die verder niet bijster veel om het lijf had, kende een einduitslag die snel op het bord kwam, door slechte concentratie aan beide kanten, omdat alle mannen nog 2 potjes Amerikanen in de benen hadden van een uur daarvoor. Kloor won een Amerikaan, en ook Bas won er 1 meen ik... Als dat niet zo is, graag correctie, waarna rectificatie zal volgen.

Iedereen was in afwachting van het grote spektakel dat de dag erna plaats zou gaan vinden, Harte en Rody scoorden nog een pakket, wat sterretjes en Romeinse Kaarsen, en waren klaar voor het spektakel van de dag erna.

Hieronder wat foto's van de zaterdagmiddag.



--------------------------------------------------------------------------------
De zondag was de afsluiter van een zeer succesvol Hollyhockjaar. Waarin wij Niels als nieuwe zeer waardevolle trouwe bezoeker konden aanmerken, en een aantal andere gasten veel minder hebben gezien helaas: waaronder Michel, die we alleen mochten begroeten bij de eerste ontmoeting van het jaar. Jammer maar helaas... Het is in ieder geval een prestatie die in 2002 niet moeilijk te evenaren valt, en mogelijk nog net zo makkelijk te verbeteren valt.

Het jaar waarin Arnie, zijn eerste blessure opliep aan zijn enkels, en het jaar waarin David de straten van Rome onveilig besloot te maken. Mark die begon te spelen met links, maar zijn rechterenkel het de laatste tijd weer aardig houdt. Laten we hopen op volledig en mirakuleus herstel. Het jaar waarin Martin, CCCP voor eeuwig in zijn hart sloot, en Bert dat nog steeds niet kan doen (we gaan erachter aan). Het jaar waarin Rody, zoals gewoonlijk goeie met slechte momenten afleverde. Suschant en Wuschant zagen we vaak als companen van Lennert in de verdediging. Laatst genoemde van de Boendhie broeders zien we alleen in de zomer.

Maar vooral het jaar van Lennert. Om Statistieken kan niemand heen, ook de grootste criticasters van zijn spel niet. Goed verdedigen is functioneel, want als je na 40 speelronden, met minder wedstrijden gespeeld dan een aantal anderen, gewoon de meeste punten hebt, dan ben je een winnaar. Klaar... En je kan het niet wijten aan dat Lennert meer wedstrijden als iemand anders had, want dan had je er 'gewoon' moeten zijn. Kortom een winnaar, en nou kijken of hij ook nummer 1 kan blijven want dat is doorgaans moeilijker dan 1e worden. Kijk naar de Statistieken in het archief op een speciale pagina, met eindstatistieken.

Klein verslagje van de zondag dan:
Om half 3 werd er aangevangen met voetballen, en precies op dat tijdstip begon het te sneeuwen, dat deed het zeker anderhalf uur. Het zorgde voor een waardig SlotHollyhockDag tafereel op het veld aan de Daal en Bergselaan.

Opnieuw werd er begonnen aan een partijtje Amerikanen, wat de laatste tijd steeds spectaculairder en vaker gespeeld wordt. Rody kenmerkt zich vooral door lange afstand schoten, en Arnoud vooral door het passeren en plaatsen van een bal. Gert is robuust en moeilijk van zijn idee te brengen wanneer hij zijn weg richting goal inzet, en ook Mark kan wonderschone dingen doen, maar verliest de bal nog weleens bij een dribbel. Kloor peunt, en passeert op snelheid, Lennert wacht af, en plaatst een afvallende bal. Harte houdt de bal goed bijzich, schermt goed af, en is vaak goed voor een ronde of 3. Binnenkort de speluitleg op www.hollyhock.nl.

Het partijtje bestond voor een groot gedeelte uit een 3 tegen 4. Met team 1 bestaande uit Gert, Rody en Arnoud en later Mark (die oliebollen bakte met Joodse Slaolie samen met Bert). En team 2 bestaande uit Lennert, Kloor, Niels, Harte en later heel even Bert. De einduitslag was 15 tegen 17, en het betekende Bert's eerste en enige punten van dit jaar. Het golfde op en neer, wederom door moeie benen van het Amerikanen. Het veld werkte ook niet mee, want het lag kompleet onder de sneeuw waarvan hieronder een paar foto's te zien zijn. Het was een fantastisch schouwspel: de korte en lange mouwen, kikksen en korte en lange broeken staken schitterend af tegen het sneeuwwitte veld. De witte bal deed vaak niet wat menigeen wilde, vandaar misschien de score. Ook de benen kregen vaak niet de kans om tegen de bal te trappen, vaak ook doordat de sneeuw voor lichte sneeuwblindheid zorgde, en men niet meer zag waar de bal dan wel was.

Bert heeft nog wat van deze wedstrijd op band staan, mocht je het terug willen zien. Wat wellicht nog veel interessanter was, was het feit dat de complete lading vuurwerk, inclusief nitraten de lucht in werd gebrand. Het schitterende pakket gehaald bij van Schie sloot een schitterend voetbaljaar in stijl af op Kwuik. Op naar een nieuw Hollyhock jaar.

Hieronder mooie foto's. En mocht je je desktop willen voorzien van een 1024/768 foto van het KwuikSneeuwSpektakel in optima forma, mail me, dan stuur ik je hem toe.

Bedankt voor een fantastisch jaar, namens alle leden, en op naar 2002.

Geen opmerkingen: