7 mei 2024

HOLLYHOCK ZOMERAVONDBEJAARDENWANDELVOETBAL - RETURN TO ZERO - 6-5-2024

Dat je na 30 seizoenen al aanspraak kan maken op gewoonterecht, is ook wat he. Waar vroeger een bulderende korbalcoach of laaiende softballer (sport is op sterven na dood in Den Haag, het zal niet voor niks zijn) je de toegang tot de velden ontzegde, wordt nu de poort met alle egards geopend en je veel plezier gewenst. Een warm welkom van de 'Noorse' BSO, ik kan iedereen aanraden zijn kind daar te dumpen, als je eens een dagje in de lampen wil hangen met je partner of iemand anders.


6 mei 2024 is alleen al legendarisch omdat er weer een werd afgetrapt. Alleen aanwezig: dank!

Een aardige opkomst (14) zo op de eerste van de 31e. Ik dacht 30 seizoenen, maar ik ben dan ook een slechte rekenaar. Als 1994 seizoen 1 was. Is 2023 seizoen 30. En is 2024 dus 31. Er is geen speld tussen te krijgen. Excel is vriend en de bal je vijand.

Als je ervanuitgaat dat 30 je hoogtepunt is, dan is het verval nú ingezet. Daar was echter nog verdacht weinig zichtbaar van. Als een stel jonge honden werd er (na wat vertraging) ingevlogen. En ik had nog, net als vele anderen vast, tegen mezelf gezegd: "doe nou rustig...". Nou heb ik dat volgens velen ook vast gedaan.

Opstellingen:
In Geel: Jor, Bob, Stef, Rody, William, Bruno, Rocco
In Anders: Bas & Finn, Arnoud & Stefan, Niels & Blok, Rutger, Sebastiaan

De eerste goal van het seizoen werd gemaakt door Rutger, een beauty! Hij kan het nog en is een van de originators die er in 1994 al bij was, dacht ik? De aansluitingstreffer werd gemaakt door Stef en de derde wéér door Rutger... Maar wel in eigen doel. Dat is altijd mooi. Net als de auteur van dit broddelwerk zelf ook nog een goal maakte, maar wat echt de bedoeling totaal niet was. Net als mijn andere 40 verkeerd verstuurde passes, was ook deze bal bedoel voor Bruno een verstuurde verkeerde pass. Vrouwe Fortuna had blijkbaar zoveel meelij dat ze het in een vlaag van complete verstandsverbijstering converteerde tot doelpunt. Ook dat is Hollyhock mensen.

Het was een beetje een droom, zoals Arnoud al zei. En dat was correct samengevat. "30 jaar later sta je na een potje voetbal gewoon een flesje water leeg te drinken op Hollyhock...". Er ligt een hoop historie inderdaad. Zo speelden we eerde in 2013 ook op 6 mei aan de Kijkduinsestraat.

Toch even wat dingen proberen terug te halen, ondanks de droom verder opviel is dat het niveau alles meeviel. Naar Stokroos-maatstaven natuurlijk, alles is relatief. Bob heeft nog steeds drie benen en moet met William nog steeds van erg ver komen voor dit wekelijkse genot. Rocco (56) GAAT NÓG STEEDS en staat altijd aan. Op nieuwe schoenen zelfs, nadat hij vorige week zijn oude weggooide. "Die heb ik toch nooit meer nodig", dacht hij... Tot plots die onweerstaanbare voorjaarslokroep kwam. Die kan dus nu nog jaren weer mee met zijn nieuwe kikkies! Hopelijk valt je blessure mee.

Arnoud heeft jaaaaaren Hollyhock gemist. Hollyhock hem ook. Al was het maar om zijn uit zijn tenen komende "JEZUS"-schreeuw weer te horen. Hij heeft beloofd voor de volle 100% te gaan dit seizoen. Wie dat niet kan is Stefan, die is volgende week blijkbaar op vakantie. Slecht gepland pik. Maar geef nog even door waar jij je pillen haalt, want jij wordt blijkbaar maar niet ouder, mooiboy. Pinkie voor deze twee. De 'derde Dammers', was helaas niet aan de rand van het veld. Dat had het wel compleet gemaakt deze avond.

Niels nog altijd even fit, al zal hij daar zelf misschien anders over denken. Hij krijgt de prijs voor het (nu nog) meest exotsiche shirt. Een prijs die hij net van Bas (Malaga CF) af wist te pikken. Hij had een shirt van Real Bedford FC, een club gekocht door investeerders in Bitcoin. Die willen klimmen en klimmen. Jor en Stef hebben andere pillen dan Stefan (net als de rest, we worden allemaal maar ouder en ouder), maar gaan en gaan en gaan en gaan. De ene bokst en de ander heeft nog zat andere voetbalactiviteiten buiten Hollyhock, naar het schijnt.

Bruno had zijn eigen stoel mee. Het was een bijna surrealistisch beeld, maar wat hadden de anderen ook graag een luie stoel na de match gehad. Gebroken waren we na ruim een uur. Over 30/40 jaar hebben we als het goed is allemaal onze eigen stoel.

En we hebben nog steeds appeal blijkbaar, want Sebastiaan kwam na 30 jaar voor het eerst om de hoek kijken. Behoorlijk fit ook. Kun je erbij hebben! Finn was ook 'brandneu', maar die had de eerste jaren van het bestaan van Hollyhock "wat anders te doen". Die wilde ook de hele tijd de bal met zijn handen beetpakken, heel gek. Hij is terug naar Engeland. Die zien we over een paar jaar wel op Ziggo Sport, weten jullie dat vast.

De laatste goal viel niet op tijd, dus we eindigden de eerste speeldag van seizoen 31 met een bloederige 0-0. Een drietje derhalve op uw Toto-formulier. Jackpot niet gevallen.

Jor wast de hesjes en beloofde ons een heerlijke Jasmijn / Rozebottel-geur aan de hesjes volgende week. Want die kelderlucht van 7 jaar hing er lekker in. (Wedden dat het er niet uitgaat...)

Even een weekje wondjes likken en volgende week maar weer eens kijken wie er dan weer de "Walk of Fame" maken.



Video van Rocco. En nog wat foto's, als afterburner...

















2 opmerkingen:

Pietje zei

Geen iaal!

Niels & Blok :-)

Bas zei

LekkerRo, heb weer genoten van je