31 augustus 2008

MAANDAGAVONDVOETBAL 1 SEPTEMBER + FOTO'S VRIJDAG

Beste mensen,

De eerste ontmoeting van september staat weer op het programma! Ik zou zeggen 7 uur aanwezig en je kan noge en hele aardige partij ballen. Ik zal samen met Frederik Statt ruim op tijd aanwezig zijn om het veld klaar te zetten. Zodra er 8 zijn kunnen we gelijk starten. Dus ZORG DAT JE ER BENT OM 7 UUR!

Eten kan erna ook!

O ja, zie de foto's van afgelopen vrijdag: 6 helden (5 1/2 eigenlijk) knalden zichzelf zo vlak voor het weekend helemaal leeg. Het is maar de vraag of het weekend voldoende is geweest, want minstens één van deze 6 was nog te bewonderen op het Kasteel afgelopen weekend.





29 augustus 2008

ANIMO ANIMAUX VRIJDAGAVONDVOETBAL

Is er animaux om vanavond een potje te ballen? Ik wil wel! 8 man. En de officiele ronde is ingepland!

26 augustus 2008

OPEN HUIS OP SCHAPENATJESDUIN

Maar liefst 15 mannen lieten gisteren hun sporen weer na in het groene gras van Nieuw Hollyhock (Schapenatjesduin) aan de Kijkduinsestraat. Eén nieuweling viel er op te merken die luistert naar de naam Ricardo. Het aantal op Adidas Copa Mundial-schoenen voetballende heerschappen begint angstige vormen aan te nemen, of daar de kwaliteit van sommigen daar ook ligt blijft echter gissen.

SV Open Huis speelde in een wanordelijke achtmans-formatie: Santa Kloor, Harte, Bas, de man van 5 miljoen Rody, nieuwbakken Ricardo, Andy, Patrick en niet in de laatste plaats Mark. VV Gesloten Inrichting deed het allemaal met een mannetje minder in een geoliede machine lieten een ingepakte Danny, Gert, Jean-o Pinto, een herboren Arnoud, Bruno Evans, messcherpe Kees en Ard zien wat passen was.

De krux is gelijk pijnlijk blootgelegd: PASSING. SV Open Huis verkoos: of stuklopen op een tegenstander of een lange bal. Nou waren de lange ballen vaak van dien aard, dat men ze OF uit de bossen moest vissen OF dat het een prooi werd voor de mannen van de Gesloten Inrichting. Het is koddig om te zien hoe een ieder, niemand uitgezonderd, zichzelf zo stelselmatig aan de zelfde steen bleef stoten. De enige die terug kan kijken op een ruime voldoende bij Open Huis was Ricardo. Hij bewees zichzelf meer dan een goeie dienst door verdedigend zijn mannetje te staan, anders had de score van 8-3 waarschijnlijk in de dubbele cijfers gelopen. Passing was het sleutelwoord bij de Gesloten Inrichting, alle ballen werden zorgvuldig en zuiver gepasst, zonder de ruimte te verliezen om een risicootje te nemen. Als gevolg hiervban kan men stellen dat de overwinning meer dan terecht was.

SV Open Huis kwam nog op voorsprong door een prachtige goal van Bas, die goed drukte op een corner van Kloor. SV Open Huis verdedigde toen nog aardig met Rody, Andy en Ricardo achterin. Toen de 1-1 op het bord verscheen, besloot Open Huis wat meer uit de schulp te kruipen. De 2-1 van Arnoud echter, sloeg in als een bom en kwam letterlijk uit de lucht vallen. Een dramatische pass werd tot ontzetting van de volgevreten verdedigende vedettes van SV Open Huis terecht gepromoveerd tot doelpunt. De bal dwarrelde verkeerd ingeschat eigenlijk richting achterlijn, maar plofte vlak naast Andy net over de doellijn. "Mooie bal" met een minzame glimlach van de verdediging was Arnoud's deel, die gedurende de wedstrijd nog aardig aan zijn gemiddelde zou sleutelen (ook van het aantal ballen over overigens). Met Danny en Gert opererend van achteruit. Bruno en Jean als ware plaaggeesten voorin, een uit zijn cocon gekropen Kees die het iedereen lastig maakte. Een vol flair spelende en ontketende Ard inclusief een briesend Pietje, zorgde ervoor dat VV Gesloten Inrichting een brug te ver was voor SV Open Huis, waar Rody nog wel 67% van de produktie voor zijn rekening nam.

We vroegen Pietje direct na de wedstrijd om commentaar en een nadere toelichting op zijn eerste goal.

HB: "Pietje, die eerste goal kwam wel heel letterlijk uit de lucht vallen."
P: "Ja, na afgelopen weken had ik wel behoefte aan zo’n flitsende start. Het is toch altijd lekkerder om te beginnen met een goal dan met balverlies. Ik zag al een tijdje dat hun keeper vrij ver naar voren stond en tja, dan moet je natuurlijk wel een beetje geluk hebben dat zo’n balletje goed valt."

HB: "Dus jij zegt dat dit een 'bewussie' was?"
P: "Alle gekheid op een stokje: puur geluk maar wel een lekkere start en het gaf ons team vertrouwen dat we het ondanks een mannetje minder toch het geluk aan onze zijde wisten."

HB: "Twijfelde je eraan na het eerste gedesideerde doelpunt van Bas, jullie kwamen nog achter met 1-0 en het zag er naar uit dat zelfs de 2-0 zou vallen?"
P: "Tuurlijk, de laatste weken is er wat twijfel in de koppies geslopen dus bij zo'n vroeg eerste doelpunt flitst het wel 'effe' door je hoofd heen van: Oh nee, het zal toch niet. Zeker ook als je ziet wat voor kwaliteit de tegenstander heeft lopen, maar dan is het gewoon zaak die knop om te zetten en er vol voor te gaan. Met werklust kom je al een heel eind. En als je dan met een mannetje minder staat moet je juist extra veel arbeid verrichten. Wat dat betreft hadden we de juiste spelers in ons team met een Jean en Kees die over het veld vlogen als gekken. Daar kan je dan als medespeler ook wel echt van genieten!"

HB: "Waar lag volgens jou de sleutel tot de overwinning?"
P: "Moeilijk aan te geven, denk dat ons middenveld wel aardig stond met een controlerende Bakvistuta. Voorin hadden we eigenlijk continu dreiging, de ene keer met Jean en de andere keer probeerde ik het de verdediging lastig te maken. Hierdoor kregen die gasten niet echt tijd om zich alleen maar met aanvallen bezig te houden. En aan het einde hebben we het wel aardig uitgespeeld. Ze moesten natuurlijk wat gaan forceren waardoor wij, ondanks een mannetje minder, op de counter het konden uitspelen. En daar hadden we natuurlijk wel de snelheid en finesse voor in de ploeg. En als je Gert in de goal hebt staan weet je dat het überhaupt lastig wordt voor elke ploeg om tegen ons te scoren."

HB: "Jullie profiteerde ook van de fouten van de tegenstander, waar SV Open Huis dat volledig naliet."
P: "Klopt, dat is ook zo. Vond ze af en toe wat onzorgvuldig en wij buitten dat goed uit. Al moet ik wel zeggen dat ze toch een behoorlijk aantal kansen misten, maar ja, dat geluk moet je dan ook een beetje aan je zijde hebben en geluk dwing je af, schijnt het. En wat ik al zei, Gert in de goal staat gewoon garant voor weinig tegentreffers."

HB: "Wordt er intern nou nooit kritiek geleverd op de speelwijze van deze reus?"
P: "Ach, als je met hem speelt hou je van hem en is het een gouwe pik, ben je echter tegen hem en weet je hem zodanig te provoceren ja dan heb je een broertje dood natuurlijk aan deze lobbes. Maar vooralsnog heeft ´ie de puntjes binnegebracht en magtie van mij blijven!"






25 augustus 2008

VANAVOND ZOMERAVONDVOETBAL + VERSLAG VRIJDAG

Heren, heren,

Ik weet u staat allen weer te popelen om vanavond het groene gras te betreden met uw lederen schoeisel, bij deze kunt u nu ook in de reacties kwijt dat u ook werkelijk een ieder van uw komst kan verwittigen! 1900 uur, de plek is bekend.

Verder, niet geheel onbelangrijk, een prachtig epos van Poezie Piet over afgelopen vrijdag inclusief foto's van de Onzichtbare Fotograaf:

Weekenddrukte op Nieuw-Hollyhock
Voor aanvang van het huidige seizoen vreesde de competitieleiding voor een chaotisch competitie-verloop met veel inhaalwedstrijden op doordeweekse dagen wegens slechte weersomstandigheden, gebrek aan interesse en rellen. Aan het einde van wat nu al de boeken in zal gaan als een van de meest succesvolle Hollyhock seizoenen ooit, kan men concluderen dat deze vrees ongegrond is geweest. Pas afgelopen vrijdag stond de eerste inhaalwedstrijd van dit jaar op het programma. Een onschuldige reden lag hieraan ten grondslag: dit keer geen doorgedraaide supporters, maar het EK voetbal in juni van de mannen die geld (profs) boven de passie en plezier (Hollyhock) verkozen...

Al langer doen de geruchten de ronde dat het organiserend comite van FC Hollyhock de vrijdag als officiele speeldag wil aanwijzen en men de maandag definitief de rug zal toekeren. Wat dat betreft was de wedstrijd van afgelopen vrijdag een zeer geslaagde testcase en promotie voor deze speeldag. Met het nakende weekend in het vooruitzicht in plaats van achter de rug en dus ook zonder 4 liter bier en een slaaptekort in de benen leken de spelers van beide teams een stuk gretiger en frisser dan afgelopen weken.

Deze kwalificaties worden dan ook meegenomen in de teamnamen van deze week: de Gretige Gekko’s en de Hippe Hoentjes!

De Hoentjes leken oppermachtig en bouwden al snel een flinke marge op. Echter, na ongeveer een half uur spelen kwam een der Gekko’s er achter dat de Hoentjes een mannetje meer in het veld hadden staan. Hierop werd het spel tijdelijk stilgelegd en na wat proefballonnetjes te hebben opgelaten (doorwisselen na een goal, wie scoort kiest etc.) werd besloten Kloor wissel te zetten en het spel met gelijke aantallen voort te zetten. De Gekko’s kwamen, onder impuls van de van vakantie teruggekeerde Vincent, terug in de wedstrijd en de strijd ging redelijk gelijk op. Kloor werd node gemist en wederom het veld in gebracht als slot op de deur. Vanaf dit moment werd er vrij soepel doorgewisseld aan Hoentjes zijde en dit opende diezelfde deur naar de overwinning: 16-10 als einduitslag voor de triomferende Hoentjes, maar bovenal een klein voetbalfeestje en een lekker begin van het weekend voor alle betrokkenen.
Het lijkt er dit seizoen op alsof alle puzzelstukjes in elkaar vallen, want waar de wedstrijd onder heerlijke nazomerse omstandigheden (groen veldje, windstil en in het Hollyhocks kwartiertje een klamme grasmat) werd gespeeld, daar werden de wedstrijdverslagen en interviews gemaakt onder het donderend geraas van de hamer van Thor en leken de weergoden minder te spreken over het vertoonde spel dan de betrokkenen zelf.

Aanstaande maandag (vanavond) staat speelronde 22 alweer voor de deur. Wellicht een cruciale wedstrijd in het licht van de de Hollyhock Speler-van-het-Jaar verkiezing dus laten we hopen dat de regen, hagel en blikseminslagen niet hun sporen hebben nagelaten op Nieuw-Hollyhock.

Statistieken:

Hippe Hoentjes: Harte, Kloor, Pietje, Jean en Blok
Gretige Gekko’s: Mark, Rody, Vinnie en Danny

Speelduur: +- 95 minuten
Temperatuur: 19
Toeschouwers: 0








20 augustus 2008

VRIJDAGAVOND NAZOMERVOETBAL 22 AUGUSTUS 1900 UUR

Beste mensen, daar gaat 'ie dan! Officieel op mijn en jouw programma: een potje vrijdagavondballen, en zeker niet voor de katse bierkaai! Nee nee, voor de gezelligheid, ter lering en ter uwer vermaak zullen al je vriendjes weer je mede- dan wel je tegenstander gaan vormen.

Om nog even terug te komen op afgelopen maandag. Frederik Statt is weer bezig geweest en kwam met een onthulling die zijn weerga niet kende! Op fotopapier mocht FC KNUDDE er dan goed uitzien, maar niets was minder waar als het om het hokjespapier ging van Statt: hij sloeg zijn cijfertjes er eens op na en kwam tot de volgende conclusie: "Qua Hollyhock-experience had FC KNUDDE met 9.1 punten, een 0.5 punt minder Hollyhock-coefficiënt dan de winnaar van die avond (9.6 punten). Met Gert had FC KNUDDE wel een 'grootgrutter' in zijn gelederen, maar collectief gezien mochten DE SJAKIES niet onderschat worden. Zo is later ook gebleken toen het sterrenensemble keihard werd afgedroogd." Aldus Statt die de gehele wedstrijd vanaf de tribune toekeek.

Zullen enkele gekneusde zielen van afgelopen maandag zich kunnen revangeren, of zetten de helden van afgelopen maandag een dik vet uitroepteken achter hun geleverde prestatie? We zullen het allemaal beleven in de inhaalwedstrijd van vrijdag. 1900 uur, aan de Kijkduinsestraat!

19 augustus 2008

Ontluisterend optreden FC Knudde

Wederom geen uitgelaten stemming op Nieuw Hollyhock na afloop van de wedstrijd van gisterenavond. Wat een titanenstrijd had moeten worden mondde uit in een spel van kat en muis. Zo diep in het seizoen, dit was alweer ronde 20, is de room er bij een aantal Hollyhockers wel af. Dat komt niet goed uit met een inhaalronde (ronde 11) voor de deur.

FC Knudde deed haar naam eer aan. Het was knudde tot en met. Een bonte verzameling van individuen. Een verdwaald vreemdelingenlegioen. Een half dozijn (+1) dolende dwaallichten. Er was niets aan het spel wat verraadde dat deze jongens uit hun sompige moeras waren gekropen om een potje bal te spelen. De 10-5 nederlaag mag door deze heren nog als een overwinning beschouwd worden, want de score had monsterlijke proporties moeten aannemen.

Hoe anders was het bij de tegenstander, de Sjakies. Alle zeven hadden hun wondersloffen aangetrokken, maar dat bleek niet nodig. Zelfs op afgetrapte sandalen hadden ze FC Knudde nog over de knie gelegd. Want hoe vlot en vloeiend de combinaties waren, hoe compact en gedisciplineerd ze zich als team opstelden, bij een gebrek aan verweer was een klinkende overwinning onafwendbaar. Helaas maakt het slappe spel van de tegenstander het mij onmogelijk om de loftrompet volledig leeg te tetteren. Laat ik het erop houden dat de Sjakies gewoon een goede pot op de mat legden.

Ondanks de individuele kwaliteiten en potentie die FC Knudde het veld in bracht, was het vanaf de aftrap duidelijk dat de ploeg een zware avond zou krijgen. Direct werden ze opgejaagd, in een hoek gedreven, vastgezet en op een achterstand getrakteerd. Nooit kwam Knudde in haar spel en er was ook geen leider die opstond en de gelederen deed sluiten. De onbalans in het team was duidelijk waarneembaar. De haantjes stonden voorin voor het fraaie voetenwerk en fabelachtige goals. Althans, dat was het idee. Zij kregen in en rond de 16 van de Sjakies geen voeten aan de aarde. De kippen bleven achterin en werden daar door de tegenstander keer op keer aan het spit geregen. Van een middenveld was geen sprake. Misschien lag daar wel de sleutel.

Gert en Harte hielden zich voornamelijk op in hun kippenren, zoals we dat van hen gewend zijn geworden. Degelijk, dat wel. Maar aanvallend onzichtbaar. Waar waren Gert’s rushes en snoeiharde precisieraketten? Waar waren de onstuitbare solo’s van de onverzettelijke Harte, aangevuld met slimme passes en uitgekiende afstandschoten? Een enkele keer lieten zij zien wat zij in hun mars hebben, maar dat is veel te weinig om de achterban te bekoren.

Rody en Kloor zijn de hard zwoegende lopers. Maar ze kregen in hun vrijheid veel te weinig ballen om indruk te kunnen maken. Eenmaal in balbezit wisten ze eigenlijk van schrik niet wat te doen met het ronde leer. Defensief zwak en aan alle kanten voorbij gelopen. Als ze voor de Sjakies hadden gespeeld hadden ze kunnen floreren, maar in deze zwakke samenstelling verschrompelden ze als cherrytomaatjes in de volle zon.

Raspaardjes Bas en Patrick konden ook niet bekoren. Creeerden nauwelijks kansen en scoorden te weinig doelpunten. Bas gaf terecht aan dat het middenveld ontbrak, maar verzuimde vervolgens om zich te laten zakken en het heft als midden-mid in handen te nemen. Zijn enige actie die ik mij voor de geest kan halen is die schwalbe van een schoonheid waarvan ik likkebaard. Patrick probeerde wel als regisseur vanaf het middenveld de ploeg vorm te geven, maar zijn C-film zal de DVD niet eens halen. Het fluorescerend geel doet nog pijn aan mijn ogen, maar dat is meteen het enige leed wat hij bij de tegenstander aanrichtte.

Pietje is normaliter haantje de voorste, maar gisterenavond was hij een schlemielig kieken. Na deze vertoning dreigt hij keihard te lazeren vanaf het torenhoge voetstuk, wat hij zelf in de jaren minutieus heeft opgebouwd. Werd door iedereen op alle fronten afgetroefd, keer na keer na keer. Frustratie nam gaandeweg bezit van hem en Pietje ontsnapte nog aan een voortijdige uitsluiting. Een enkeling (Harte, red.) gelooft nog in zijn kunnen, nu hij zelf nog.

Bij de Sjakies viel Jeano Pinto weer op met vijf treffers binnen een kwartier, een absoluut record. De voetbaldwerg maakt weer als vanouds furore met zijn gekap en gedraai en geschuif. Hij legt een effectiviteit en efficiëntie aan de dag waar de best betaalde sluipschutters nog een puntje aan kunnen zuigen. De defensie kon hem gewoonweg niet bedwingen.

Kees en Bruno bezetten met verve de flanken bij de Sjakies. Kees had zijn wondersloffen weer aan en etaleerde de vorm waarmee hij vorig jaar op Oud Hollyhock zijn naam vestigde. Hij liep achtjes om Pietje heen, strooide met loepzuivere passes en daagde iedereen die hij op zijn pad richting het vijandige doel vond vol zelfvertrouwen uit. De linkerflank was van hem. Bruno liep van achterlijn tot achterlijn aan de rechterflank. De ranke rechtsbuiten is niet vies van wat defensief werk, maar zijn kracht blijft de voorzet. Zo ook weer gisterenavond toen hij een aantal assists oogste. Hij positioneert zichzelf veelvuldig in kansrijke positie om vervolgens negen van de tien keer de bal met een curve rechts van de rechterpaal te doen belanden. Wordt het niet tijd dat we hem vertellen dat zijn voet ook een binnenkant en een wreef heeft?

Danny, Andy en Blok vormden een kwalitatief sterk middenveld wat met gemak de vergelijking met het Franse middenveld van ’84 kan doorstaan. Bij dit illustere drietal is de controle en de omschakeling in goede handen. Danny maakte zijn rentree en deed dat op een voor hem karakteristieke wijze met een overwinning. Speelt slim en loopt geen meter te veel. Als je goed positiespel speelt hoeft dat ook niet. Andy is de ronkende motor: snel, behendig en sterk. Onuitputtelijk en onoverwinnelijk, precies de eigenschappen die hem helpen de rol van leider uit te stralen. Blok blijft ongeëvenaard goed, ondanks zijn recente rugproblemen. Wat een rust en zelfvertrouwen straalt deze bonkige middenvelder uit. Niet van de bal te zetten en niet te betrappen op een foute pass.

De zwakte speler van de Sjakies en misschien wel van het veld stond weer in de goal. Niet omdat hij goed kan keepen, want ondanks dat hij niet veel te doen kreeg liet hij toch een paar ballen wel heel knullig over de doellijn rollen. Rody had het tijdens de warming-up al goed gezien: Markarazzi heeft er de laatste tijd niet zoveel zin meer in en fungeert vooral als doel- en veldvulling. Het heilige vuur is gedoofd, zijn teleurstellende seizoen nadert zijn einde. Maandag speelt hij zijn laatste wedstrijd.

AS. VRIJDAG OM 19:00 UUR INHAALRONDE 11 !!!





18 augustus 2008

LUSTRUM ZOMERAVONDVOETBAL VANAVOND 1900 UUR

Ja ja, lieve mensen! Lustrumtijd vanavond op het "Heilige der Heiligen", want vanavond wordt potje numero 20 afgewerkt!

Scherp de knieën, slijp de noppen, haal je kicksen uit het vet, kortwiek het gras, pomp die bal op en geniet mee op de weide die voor ons allen gans open ligt!

Tot vanavond 1900 uur! Please reageer! Ik krijg klachten van KPN HI over de hoeveelheid SMSen die ik stuur! Niet dat dat me er OOIT van zal weerhouden jullie te spammen tot jullie geen ´boe of ba´ meer kunnen zeggen.

15 augustus 2008

VRIJDAGMIDDAG STATISZIEKJE

Dag voetbaldiertjes! Het is weer vrijdagmiddag, wat betekent dat heel werkend Nederland het allemaal wel best vindt. Uit zijn neus zit te vreten, internet af zit te struinen voor de nieuwste filmpjes of reikhalzend uitkijkt naar aanstaande maandag als ronde 20 op het programma staat.

In mijn race om de meest zieke statistiekjes op het blog te krijgen, zal ik vandaag de prijs voor orginaliteit in ieder geval niet winnen. Deze statistiek maakt namelijk net even teveel sense.

Zie onder het gemiddeld aantal tegendoelpunten wat jij kreeg met jouw team bij de onderlinge confrontaties. Ik hoor je zeggen: maar, maar, maar... THERE'S NO IF! Alles is al gedeeld door al je gespeelde wedstrijden, en ja: je was afhankelijk van die kutverdediging terwijl jij alle doelpuntjes scoorde. Die hebben we vaker gehoord!

De inhaalmeeting van aanstaande avond is verplaatst naar volgende week vrijdag. Dat gaan we maandag even fatsoenlijk op poten zetten.

12 augustus 2008

BLOK VIERT RENTREE MET OVERWINNING!

Mochten wij vorige week al een verloren zoon 'terugbegroeten' op het Nieuw Hollyhock aan de Kijkduinsestraat, deze week was er een zo niet nog grotere verrassing! De komst van Bruno was met een behoorlijke tussenpauze, maar aangekondingd. De komst van Blok, onze eerste Niels zeg maar, was zeker niet aangekondigd en kwam voor allen als een volslagen verrassing. We hadden hem node gemist bleek wel, want Meneer Blok speelde, zonder er in te hoeven komen, meer dan een puike partij.

Wat kunnen we er voor de rest over zeggen? Bij werkelijk fantastisch voetbalweer (21 graadjes, bewolkt, windstil) stonden er maar liefst 15 man tegenover elkaar. Eentje minder dan het vroeg in het jaar behaalde maximum. Het overtal trok ditmaal aan het langste eind en kon de overwinning in de tas stoppen, naast de lege zakjes Haribo en de blikjes Fanta.

Hoe die zakjes en blikjes er waren gekomen was evident: meneer Harte heeft afgelopen zondag zijn verjaardag gevierd en kon zijn vriendjes die op het voetbalspektakel waren afgekomen fijn trakteren op lekkernijen. Iedereen kon de wedstrijd aanvangen met een sugarrush percentage van zo'n 87%. De vlammen mochten er dus vanaf slaan. Dat laatste was echter niet het geval, wel al beter stukken beter dan de vorige editie van het zomeravondvoetbal, dat langzamerhand zijn ontknoping begint te naderen.

Die Königsblauen trokken ten strijde met een 8-tal tot de tanden toe bewapende snoepers: Gert, Rody, Arnoud, Stefan, Kloor, Clemens, Blok en Bruno

SpVgg Ockenburgh betrad het veld met een gladiatoor minder: Mark, Andy, Patrick, Harte, Rutger, Bas en Ard.

Die verein kwam nog behoorlijk brutaal en vlot op 1-0 en 2-0. Die Blauen hadden duidelijk tijd nodig om in het spel te komen. Waar der Verein duidelijk de hele wedstrijd beter het spel had, logen de om de minuut gemaakte foto's er niet van en was het beeld zeer eentonig. Constant leken die Blauen in de aanval. Dat de einduitslag op het bord 'maar' 11-9 was, leek te wijten aan het feit dat de vizieren aan beider zijden niet op scherp stonden, plus het feit dat menig aanval nog eens zover doorgevoerd werd dat men zichzelf eigenlijk vastdraaide. De hachelijke situaties voor het doel van die Blauen liggen nog vers op het netvlies.

Als gezegd, die Blauen hadden Blok in de gelederen en dat legde ze bepaald geen windeieren! Niels speelde een fantastische partij, was overal te vinden en was een verdigende plaag voor de aanvallers van der Verein. De man die al maandenlang met rugklachten aan de kant moest blijven kon verrassen in ieder opzicht. We zijn als een kind zo blij, ouderen horen ook daarbij, dat deze Hollyhocker van één der ersten Stunden wieder zurueck ist!

Clemens was er voor de tweede keer bij. Eerst nog op regulier schoeisel. Toen hij echter voor voetbalschoeisel had gekozen kon ook hij vlammen. Hij speelde als een zeer belangrijke schakel op het middenveld en passte puik.

De heer Dammers jr., Stefan dus, kon ook weer beter uit de voeten dan de twee verleden edities. Zocht veel diepgang aan de zijkanten en voorin. Broeder Arnoud, de man met één van de meest constante curves van Hollyhockend Nederland, was iets minder zichtbaar, daarom niet minder belangrijk. Lijdt amper onnodig balverlies en is altijd een zeker aanspeelpunt zo ook weer gisteravond voor die Blauen. Toen hij zich net iets verder liet zakken en zich wat minder verstopte achter de defensie van de tegenstander kon hij beter bereikt worden en werd het collectief gevaarlijker.

In het begin iets minder zeker, maar later steeds beter in het spel komend was Bruno, of is het nou Hungo? Of toch Bruno? Nou goed. Hij speelde in het begin een wat onzekere partij, gaf aan dat hij het lastig vindt met mannen voor zich of in de nek, maar gaandeweg kon hij meer de ruimtes zoeken en zo kwam deze ouwe reiziger veel beter in zijn spelletje.

Gert schreef de zoveelste winstpartij op zijn conto. Hij blijft maar winnen ook al heeft hij vaak de mannen in de gelederen die ervoor zorgen dat hij die overwinningen bij kan schrijven. Zelf speelde hij niet onverdienstelijk, maar ook niet bijster opvallend. Zonder negatief te zijn, 'op zijn Gerts'? Is dat Nederlands? Nu misschien wel.

Rody speelde op nieuwe kicksen nog niet fantastisch, verre van dat, maar kon beter uit de voeten dan de week ervoor. Was vaak beter aanspeelbaar dan de week ervoor ook al waren de ruimtes kleiner. De lange bal werd minder gehanteerd en dat kwam het spel van alle mannen ten goede.

Kloor, vorige week nog keihard onderuit gehaald door zijn schrijvende vriendje, kon de vorm van enkele weken terug ook niet grijpen. Het was bij lange na niet slecht, maar we hebben gezien waar deze man van das Erste Uhr toe in staat is. Blauw staat hem trouwens beter dan Rood moet ik zeggen.

Bij de SpVgg waren Andy en Patrick samen weer te bewonderen. Beiden speelden, bijna zoals gewoonlijk, een goeie partij, net als overigens de andere 5 van hun team. Patrick was net terug uit Bali, alwaar hij nog behoorlijk last heeft gehad van zijn op het Hollyhock opgelopen kwetsuur. Deze 2 atleten gaan vanavond weer aan de sport, lijken trouwens iedere avond aan de sport te zijn, dus Hollyhock is gewaarschuwd. Deze twee mannen komen de volgende keer suprafit aan de start.

Mark speelde voor zijn doen, ook een goeie partij, was sterk aan de bal, tackelend kan hij praktisch iedereen de bal ontfutselen. Op deze manier is zijn spel een sieraad voor het Hollyhock. Waren zijn stukjes ook maar zo opbeurend! Want ja lieve lezer, u merkt het vast al: ik ben uitermate positief over de vetoning van gisteren! De aanmeldingen bij stichting Korrelatie waren vorige week bepaald niet van de lucht na het epos van de heer de Niet. Vandaar deze positieve klanken die ik over u heen druppel als een frisse lentebui.

De twee ajax-jongens konden gisteren zelfs bekoren voor niet ajax-fans. Hoe de mensen het in hun hoofd halen dit shirt aan te trekken als ze ook het schitterende blauw in hun kast hebben liggen is voor velen een raadsel. Rutger speelde redelijk, Bas speelde bij zijn SpVgg beter dan de rest. Stichtte veruit het meeste gevaar voorin en begint langzaam weer op conditie te komen. Maar blauw, staat hem toch beter me dunkt.

Dan als laatste nog de twee door Hollyhock geadopteerde Rava-jongens, of is het nou echt andersom. Dat laatste maar. Het nieuwe RAVA Houtwijk heeft kwa leeftijd nog lang niet de leeftijd van Hollyhock. Laat staan het veld! Waar je in Houtwijk in een synthetisch bad van rubberkorrels en nepgras stapt, stap je op Kijkduin in een geur van vers gemaaid gras en het donkergroen van een Sawa in Indonesië.

Tot volgende week maandag weer! Maar niet voordat ik de volgende mededeling heb gedaan: door een schandalige samenloop van omstandigheden in Zwitserland en Oostenrijk op 9 juni jl., moest het voetbal op Hollyhock afgelast worden! Deze wedstrijd moet wel worden ingehaald heren van het goede leven! Wie is er in om aanstaande vrijdag de 15e augustus deze match op het heilige gras van Kijkduin af te werken?

Op zoek naar minimaal een mannetje of twaalf, verblijf ik...



















10 augustus 2008

MAANDAGAVONDVOETBAL + STATISZIEKJE

Heren heren heren,

Maandag is weer in aantocht en dat betekent voor de voetbaldieren in hart en nieren, een stevige pot maandagavondvoetbal sans gène! 1900 UUR SHARP want de dagen beginnen keihard te korten, KIJKDUINSESTRAAT!

De bittere smaak van de teleurstellende partij, stuitend beschreven door Prof. Dr. Ing. M. de Niet himself, van vorige week dient nodig weggespoeld te worden, waarde voetbalvrienden. Wij hebben de sleutel tot weer een héérlijke zomeravondpot voetjebol zelf in handen!

Meer randzaken: de zon scheen in ieder geval! Dat zei ooit een legendarisch Duindorp-voetballer die het positieve van een verliespartij altijd goed in kon zien. Wat was de temperatuur eigenlijk? Ter uwer vermaak, plaatje 1, een temperatuur-curve die zijn weerga niet kent! Iedereen wil hem zien!

O ja nog een hoofdzaak, Harte is jarig geweest! Zondag! Vergeet hem niet te feliciteren rakkers! De kanjer verdient het! En zeg nou zelf, toch geen steek veranderd? Klikt foto twee maar eens aan, we spreken 1999!

Tot 1900 uur!!!